Vlees van eigen niet geïnjecteerde runderen. Varkensvlees, kippenvlees en kippeneieren.
Cat-regio: Holland Rijnland
Hoofdplaatsen: Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp en Nieuwkoop
In de verswinkel Poel Vers op Westeinde 13 in Roelofarendsveen staat hun personeel elke dag voor u klaar vanaf 06.45 uur.
Naast uw dagelijkse boodschappen kunt u bij hen dagverse groenten en fruit, gesneden vleeswaren en diverse soorten brood, kaas, zuivelproducten, kruideniers- en rookwaren kopen. Tevens maken zij in hun winkel rauwkost- en fruitsalades, elke dag vers!
Zin in een overheerlijk broodje dat net uit de oven komt? Bruin of wit, een extra plakje kaas, met of zonder boter? Alles is mogelijk en hun producten zijn kakelvers. En dat proeft u.
Bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom werkt men zoveel mogelijk met producten uit de streek en eigen tuin. Proef kazen uit het Groene Hart, brood van Nu, friet van Karels Bio Friet, honing van Dirk Jan Binnendijk en zuivel van Kwakernaak. Lees hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid en hier over hun eigen fairtrade Johannes koffie. Vanaf 10.00 uur kan je bij hen ook terecht voor een ontbijtje, vanaf 11.30 uur voor de lunch en vanaf 17.00 uur voor diner.
De Kaaswereld is een zelfstandige kaasspeciaalzaak in Roelofarendsveen, eigenzinnig en mét verstand van zaken. De eigenaar is Richard van Klink, geboren en getogen ‘Veender’. Richard en zijn team hebben een passie voor kaas en willen dat graag uitdragen. De mooiste binnen- en buitenlandse kazen liggen voor u klaar om geproefd te worden. Bij de kaaswereld zijn ze bijzonder trots op het uitgebreide aanbod van de lekkerste boerenkazen. Persoonlijk geselecteerd door Richard van Klink van de beste boerenkaasmakers, bij voorkeur afkomstig uit de regio.
De kleurslagerij van Van der Meer in Roelofarendsveen is al meer dan 100 jaar hun trots. Iedere dag doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Denk hierbij aan lekkere vleeswaren, rollades, barbecuepakketten en aan gourmet- en fondueschalen. Bij hen vind je het hele jaar door mals rundvlees , varkensvlees van Heyde Hoeve en kip van het Gildehoen. Ook hun broodjes maken ze allemaal zelf. Bovendien bereidt men elke dag heerlijke verse maaltijden. Kom vandaag nog bij ons langs! Bestelt u via hun webshop dan bezorgen zij uw bestelling bij u aan huis.
Terwijl de zon bijna opkomt, is de zin om te schrijven weer terug. Het is weer tijd voor de kampeertrip samen met m’n lief. Net als vorig jaar had ik een roadtrip door NL willen maken, naar de nieuwe Fietsen voor m’n eten regio’s die gestart zijn, maar een kapotte auto die we een maand moesten missen, gooide roet in dat heerlijke lokale eten.
Maandag kwamen we aan op een camping met een prachtig uitzicht over de Kagerplas. We troffen het met het weer en settelden ons op een plek langs het water. Ik had nog wat laatste etenswaren van thuis meegenomen, dus het werd Pasta di Marja, van uien en knoflook van Eetvanpait, gehakt van Delflandse Vleesmeesters, paprika en tomaten van Boeregoed, spaghetti van Keurslager Poleij en bouillonblokje en tomatenpuree van de Biefit Gezondheidswinkel. We aten pas rond 21:00 omdat we zoveel te rommelen hadden om alles weer op z’n plek te krijgen, maar smulden er heerlijk van en
van de prachtige zonsondergang.
Dat is toch wel het ultieme voordeel van onze website: ik kan de tips zo van onze eigen kaarten halen. Ik had dus gezien dat er op 4 km fietsen een landwinkel was, Landwinkel Castelijn. Nadat ik even de eendjes gedag had gezegd in het frisse water van de Kaag en we ons eerste ontbijtje in de ochtendzon
, stapten we op de fiets naar Rijpwetering. Ik kocht er vlees, boer’n boter en kruidenboter, rode honingkruidenwijn, wat fruit en groente.





Met inmiddels 47 winkels verspreid door het westen van ons land is er altijd wel een winkel bij jou in de buurt. En dat is ook precies wat we willen: betrokken zijn bij de buurt en de buurt betrekken bij ons. Bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen.
Brood en banket brengen dat zich aan de buurt en de tijd aanpast. Dat doen we met bezieling, eigenheid en vooral veel vrolijkheid. Zo brengen we als grootste ambachtelijke bakkerij van Nederland al meer dan 100 jaar brood en gebak met karakter in jouw buurt!
Als u zin heeft in een lekkere gerookte paling of andere vis wip dan even aan bij Palingrokerij Van Veen, aan de Noordkade 25 te Roelofarendsveen.
Langs de Leidseweg te Oud Ade vindt u op nr 30 een prachtig stalletje met jams. 100% Damn good jams.
Boerderij Weidegeluk. Wie het erf van Weidegeluk oprijdt, snapt meteen waar de naam vandaan komt. De kippen scharrelen er lekker rond, weidevogels bouwen er hun nest, torenvalken jagen op hun prooi. Maar laat je niet misleiden door het idyllische plaatje: dit boerenbedrijf is uitgerust met de modernste machines en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. De specialiteiten van deze boerderij? Echte Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter! Even voorstellen Weidegeluk is het thuis van Klaas en Sandra Heemskerk en hun kinderen Siem, Nienke en Cas. Zij hebben 65 Holsteiner koeien en 60 schapen, die 40 hectare land tot hun beschikking hebben. Bij de boerderij in de Waterloospolder zit een kaasmakerij en een winkel met zelfgemaakte verse streekproducten. Klaas en Sandra runnen het boerenbedrijf samen. Klaas heeft de koeien onder zijn hoede, Sandra de kaas. “We zijn een goed team en kunnen zo de kwaliteit van onze producten goed waarborgen. De kleinschaligheid bevalt ons. We werken hard, maar doen hier waar we gelukkig van worden. We genieten van de vrijheid en de natuur. Dat willen we onze kinderen ook meegeven.” Boerderijwinkel De winkel is het hele jaar geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. We verkopen originele streekproducten zoals: • Leidse kaas • Roomboter • Goudse kaas • Kruidenboter • Fenegriekkaas • Rauwe volle melk • Kaas met Italiaanse kruiden • Karnemelk • Kaas met bieslook Je kunt je aankopen ook laten vacumeren. Handig als je een stuk wilt meenemen op vakantie of een cadeaupakket samenstelt! Je kunt in de winkel gewoon met pin betalen. Over onze Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter Er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Weidegeluk is er daar één van: Klaas en Sandra produceren zelfs zeven dagen per week Leidse kaas, die voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel. De room wordt weer verwerkt tot overheerlijke boerenroomboter. Klaas en Sandra verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren, maar ook direct aan de consument, in de winkel aan huis. Heb je een suggestie voor een nieuwe smaak voor onze kaas? Laat het zeker even weten; wie weet ligt jouw favoriet binnenkort ook op de planken.