Rozen & Radijs

In de winkel worden biologisch geteelde groente en fruit verkocht, zoveel mogelijk vanuit de eigen moestuin. Het assortiment wordt aangevuld door inkoop bij een groothandel.
Ook verkopen ze biologisch (dynamische) zuivelproducten, eieren, vlees(waren) en heel veel andere biologische levensmiddelen, zoals crackers, noten, speltproducten, broodbeleg, honing, chips, wijn, conserven en nog veel meer. Ze maken ook heerlijke huisgemaakte soep, die je per liter koopt en alleen hoeft op te warmen.

De familie Kofoed verbouwt aardappels, die je het hele jaar kunt kopen in hun ‘aardappelhuisje’. Ook zijn er uien (uit Kudelstaart) en scharreleieren (uit Barneveld) te koop. Ieder jaar wordt het assortiment vanaf september aangevuld met winterpeen, rode biet, rode kool en peulvruchten. Rijd je langs? Stop dan even bij het ‘aardappelhuisje’.

Wij zijn Simon, Tineke en Paul Munsterman en hebben een akkerbouwbedrijf in Leimuiderbrug (Noord-Holland) in het zuidelijkste punt van de Haarlemmermeerpolder. Het bedrijf is gesticht na drooglegging van de polder in 1855, Simon is momenteel de 5e generatie ondernemer op het bedrijf.

Op ons akkerbouwbedrijf telen wij op lichte kleigrond diverse gewassen die verkocht worden via groothandelaren. Als telers van kwaliteitsproducten vinden wij het belangrijk om het juiste verhaal achter onze producten te kunnen vertellen. We verkopen daarom ook een deel van onze productie via de boerderijwinkel en via lokale supermarkten.

De aardappelen die wij telen hebben wij BrugPiepers genoemd vanwege hun afkomst (Leimuiderbrug) en de andere benaming voor aardappels (Piepers).

Onze producten worden zoveel mogelijk vanuit een duurzaam oogpunt geproduceerd en zijn gecertificeerd als erkend streekproduct.

In het winkelcentrum Symphonie te Nieuw-Vennep vindt je meerdere speciaal zaken, waaronder Visspecialist Marc. Marc Bokhorst is Dé visspecialist van Nieuw-Vennep. Stap er gerust eens binnen.

De Lekkernij is een delicatessenwinkel in de Symfonie op het gebied van kazen en noten. Met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden de beste kazen en noten geselecteerd, gecontroleerd en aangeboden in hun winkel. Wilt u meer weten over de achtergronden of waar de kazen precies vandaan komen? Zij vertellen het u graag!

Bij Mood4 is al het vlees is door hen zelf geselecteerd. Zo is hun rundvlees van het keten Duurzaam Rundvlees. Het varkensvlees komt van wroetvarken en hun kip is van de gildehoen of polderhoen. Mood4 garandeert een diervriendelijke verzorging en een beter leven. Zij controleren dat dan ook persoonlijk, door regelmatig een kijkje te nemen bij hun Mood4 boeren. Ook al overige producten zijn Mood4 geselecteerd en op ambachtelijke wijze in eigen huis en als van Outs geproduceerd. Bij Mood4 kunnen ze met recht zeggen dat zij heerlijke en eerlijke, pure producten verkopen waar zij geheel achter staan.

Het Ambachtelijk familiebedrijf Van Leeuwen is inmiddels al 20 jaar in goede handen van de broers John en Leo. Samen zorgen ze ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Leo staat aan het roer van de winkels en John neemt de productie voor zijn rekening. Met alles van dagelijks vers gebakken brood, gebak, koeken, belegde broodjes tot bruidstaarten is er voor ieder wel een traktatie te vinden.

 

 

Terwijl de zon bijna opkomt, is de zin om te schrijven weer terug. Het is weer tijd voor de kampeertrip samen met m’n lief. Net als vorig jaar had ik een roadtrip door NL willen maken, naar de nieuwe Fietsen voor m’n eten regio’s die gestart zijn, maar een kapotte auto die we een maand moesten missen, gooide roet in dat heerlijke lokale eten.

Maandag kwamen we aan op een camping met een prachtig uitzicht over de Kagerplas. We troffen het met het weer en settelden ons op een plek langs het water. Ik had nog wat laatste etenswaren van thuis meegenomen, dus het werd Pasta di Marja, van uien en knoflook van Eetvanpait, gehakt van Delflandse Vleesmeesters, paprika en tomaten van Boeregoed, spaghetti van Keurslager Poleij en bouillonblokje en tomatenpuree van de Biefit Gezondheidswinkel. We aten pas rond 21:00 omdat we zoveel te rommelen hadden om alles weer op z’n plek te krijgen, maar smulden er heerlijk van en

genoten

van de prachtige zonsondergang.

Donderdag was ik al vroeg wakker. Ik wilde ook de zonsopkomst bewonderen en trok de hardloopschoenen aan. Net buiten de camping ontdekte ik al de eerste boerderijwinkel Weidegeluk, die donderdag tot zaterdag open is, dus even geduld. De zonsopkomst was spectaculair en ik rende een leuke 4 km naar Oud-Ade heen en weer. Onderweg op Leidseweg 30 een leuk jamstalletje gespot met zo gezegd ‘100% Oud-Ade Damn good jam’. Maar geen geld bij me en nog jam genoeg. De tip meteen doorgegeven via het tipsformulier op de website. Ploegbaas Aad van Meurs heeft hem er inmiddels al eigenhandig opgezet, bedankt!

Dat is toch wel het ultieme voordeel van onze website: ik kan de tips zo van onze eigen kaarten halen. Ik had dus gezien dat er op 4 km fietsen een landwinkel was, Landwinkel Castelijn. Nadat ik even de eendjes gedag had gezegd in het frisse water van de Kaag en we ons eerste ontbijtje in de ochtendzon

genoten

, stapten we op de fiets naar Rijpwetering. Ik kocht er vlees, boer’n boter en kruidenboter, rode honingkruidenwijn, wat fruit en groente.

Na een dagje shoppen en terrassie pakken in Leiden (op de fiets want lekker dichtbij) aten we de Duitse biefstukken van de landwinkel met broccoli van Boeregoed en gebakken aardappeltjes van Poleij. Mayonaise van de Biefit erbij.
Woensdag weer een mooie zonnige dag voor de boeg. We besloten te gaan skaten wat later ook skaten voor ons eten bleek te worden. We hadden een leuke route rond het Braassemermeer gevonden en reden met de vierwieler naar Roelofarendsveen. Daar vertrokken we met een klein fietspontje naar de overkant en zo gingen we het meer rond. We kwamen plaatsnamen tegen die we nog nooit hadden gezien en zo kwamen we ook langs Palingrokerij Van Veen. Na een uitgebreid relaas over de regelgeving in de palingvisserij en hoe deze familie al vijf generaties palingvissers voortbrengt, legden we de laatste kilometer af naar de auto.
Voor het brood bij de paling zochten we een bakker in de buurt en we kwamen in het kleine centrum van Roelofarendsveen wat leuke kleine winkeliers tegen: Bakker van Maanen Roelofarendsveen, Keurslagerij Van der Meer en De KaasWereld werden bezocht voor brood, vlees en kaas. Nu hebben we op onze camping toch een luxe van jewelste want elke avond komt al luid toeterend Uw Melkboer voorbij met een groot assortiment zuivel, groente en fruit. Ik kocht er nog een krop sla en slasaus voor de salade bij de ribeye. M’n lief is ook Grillmaster dus die maakte het vlees klaar, terwijl ik me op de salade stortte.
Gisteren was qua weer even een mindere dag, dus woensdagavond hadden we besloten toch de luifeltent maar op te zetten. Wat was ik blij met die beslissing! We maakten er een dagje relaxen van en de fietsen bleven onder de hoes tot het einde van de middag. Ik had nog wat kampeerspullen nodig en m’n lief en ik steunen ook graag de horeca, dus we reden naar Leiderdorp naar Brasserie Meelfabriek Zijlstroom om te lunchen. Daar hadden ze ook een hoekje ‘Voor Thuis’, een klein winkeltje met huisgemaakte producten. Ik nam er granola mee. Omdat we besloten hadden om de rest van de paling ‘s avonds als visschotel te eten en er nog meer vis bij te halen, bestelde ik de huisgerookte zalm to-go. Het werd met alle liefde gevacumeerd.
Na het bezoek aan de kampeerwinkel reden we door naar Nieuw-Vennep om een visspecialist te bezoeken die we gevonden hadden op internet. We ontdekten in het winkelcentrum een mooi rijtje kleine ondernemers waar we inkopen deden: Versmarkt De Vennep, Bakkerij van Leeuwen en Visspecialist Marc. Er waren ook nog een slager en poelier, waarvan de adressen ook op een tipsformulier belandden. Zo krijgen we een goed gevulde kaart op de website.
Terug bij de camping kon ik eindelijk naar Weidegeluk, die was open. Dus even 500 meter met de Vers-Express naar het winkeltje. Heerlijke kazen en een bordje met boerenijs straalden me tegemoet. Ik nam een stuk jonge kaas mee en twee hazelnootijsjes en vertelde over ons platform. De boerin had al van ons gehoord en zo was ze al op de kaart beland! Als bedankje kreeg ik nog een fles verse melk mee.
Het werd een uitgebreide visschotel met de zalm van Zijlstroom, paling van Van Veen, garnalen en cocktailsaus van Marc en makreel van de viskar in Roelofarendsveen waar ik geen gegevens van heb genoteerd. Brood van Van Leeuwen erbij en roomboter van Casteleijn. Een mooi rondje kleine zelfstandigen die we graag sponsoren door hun heerlijke verse lokale producten te kopen.
Na een regenachtige dag toch nog een mooie zonsondergang en een mooie afsluiting van een relaxte dag.
Er is hier ook een BoerenKaas fietsroute langs alle kaasboerderijen in de streek, samengesteld door Kaag en Braassem Promotie. Eens kijken of m’n lief daarvoor te porren is vandaag, op onze laatste dag hier.
Zaterdag vertrekken we weer naar een andere bestemming, naar waar deze gekte 4 jaar geleden allemaal begon…
🇳🇱🥳🚴🏼‍♀️🚴🏻🏕

DE WICKEVOORTER STADSBOEREN
Kleinschalig, met zorg voor mens, dier en de aarde

Landgoed Wickevoort is een nieuw te bouwen, duurzame woonwijk.
Temidden van de oudste bomen van de Haarlemmermeer ontstaat een nieuwe gemeenschap.
Onderdeel hiervan zijn De Wickevoorter Stadsboeren.

Bij hen kun je terecht voor lokaal geteelde producten.
Verse eieren, vlees van buiten lopende kippen en varkens,
groenten, kruiden en bloemen, geteeld volgens biologisch-dynamische normen.

In de boerderijwinkel kunt terecht voor eieren, aardappelen en uien rechtstreeks van de boer; hoe vers wil je het hebben? Perfecte tafel- of frietaardappelen, stevige goudgele uien, eieren die bij wijze van spreken nog warm zijn, al onze producten stralen uit dat kwaliteit voor ons altijd bovenaan staat. Loop gerust eens binnen.