Van Ginkel fruitteeltbedrijf in Achterveld is een bedrijf dat zich bezighoudt met de teelt van blauwe bessen, pruimen en – als de zomer meezit – vijgen. De nadruk ligt op de bessenteelt, want die hebben zij op de grootste schaal aangeplant. Het oogstseizoen van de blauwe bessen loopt van ruwweg begin juli tot eind augustus. Dit kan per jaar licht verschillen.

Bij Jorisbrood draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling, goede spijsvertering en maximale voedingswaarde. Om dit te bereiken krijgt ons brood ruim de tijd zich te ontwikkelen. De broden worden bereid met twee traditionele Franse bakmethoden: pain au levain (zuurdesem) en poolish (voordeeg).

Sinds 1991 is slagerij Keijzer&Van Santen de unieke natuurslagerij in Wageningen. In de werkruimte maken we op ambachtelijke wijze onze vleeswaren en worsten. Hier wordt het vlees voorbereid, uitgebeend en gesneden.

Aan de Stoutenburgerlaan verkoopt Annelieke haar zelf gemaakte jams en chutneys! Op de melkveehouderij van haar en haar man staan verschillend fruitbomen en hebben ze een groente- en fruit tuin. Genoeg ingrediënten dus om zelf jams en chutneys te maken.

Vanaf 2009 is de mooie boerderij Het Broek in het bezit van fam. van de Lagemaat. Toen is er een ligboxenstal gebouwd met 170 ligboxen. De stal is gebouwd volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij. De koeien worden vanaf mei tot er met november op dag beweid.
In 2013 is er na een brand in de jongveestal een nieuwe jongvee stal gebouwd met 150 ligboxen. Deze boxen zijn voor droge koeien, drachtige vaarzen, pinken, kalveren.
Fam. van de Lagemaat bestaat uit Jan en Dikkie van de Lagemaat, Martin, Carlo & Jolien en kleindochter Roxanne.
Ze wonen allemaal op de boerderij. Dikkie beheert op de boerderij een Bed And Breakfast en tuiniert graag. Maar bovenal houdt ze erg van gezelligheid.
Carlo concentreert zich nu het meest op werken in en buiten het bedrijf, verder geniet hij van zijn jonge gezin.Bij het Melkbedrijf ‘t Broek te Woudenberg installeerde men twee automaten. Een automaat met rauwe melk en één met kaas. Met de kaas heeft de jonge boer al verschillende prijzen gewonnen.

In boerderijwinkel de Engelsehof kunt u terecht voor allerlei heerlijke authentieke en boeren producten.
De meeste producten maken zij zelf, zoals van de verse melk van hun eigen koeien of de eieren van hun eigen kippen.
De boerderij en boerenlandwinkel de Engelsehof zijn gevestigd in het landelijke gebied van Barneveld.

In eigen brouwerij wordt door Stefan en Dennis sinds 2013 bier gebrouwen! De basismout is afkomstig van lokale bieren wat het biertje super lokaal maakt! Het biertje is te drinken in Café Rad van Wageningen, te koop in lokale winkels en te bestellen via de webshop.

Aan de Stenenkamersweg 38a te Putten vind je langs de weg een eierstalletje.

Dagelijks worden in het seizoen biologische witte en groene asperges geoogst in Wageningen. In een gerenoveerde boerderij tussen Wageningen en Bennekom worden deze asperges verkocht.

‘t Zuivelhoekje heeft meerdere locaties in Nederland. Onder andere in Wageningen. Als je in de buurt komt, zeker langs gaan! ‘t Zuivelhoekje verkoopt al meer dan 20 jaar 450 harde en zachte kaassoorten. Naast kaas, hebben ze ook een uitgebreid wijnassortiment. Wijn en kaas gaan immers goed samen. Dat ze een specialist zijn mag duidelijk zijn want in 2017-2018 werd ‘t Zuivelhoekje 1e in de landelijke competitie: ‘Beste 5 kaasspeciaalzaken van Nederland’. Zeker dus de moeite waard om een keer langs te gaan