Melkveebedrijf met melktap waar u zelf dagelijks lekkere verse rauwe melk kunt tappen.

Verse melk, uien, aardappelen, wortelen, pastinaak, peen, diverse koolsoorten, knolselderij en rode bieten

Fruitteeltbedrijf Hoekstra is een modern fruitbedrijf in Luttelgeest. Ze telen er o.a. kersen, pruimen en appels. De kersenboomgaard is de grootste en modernste in heel Noord Nederland! Ze hebben een boerderijwinkel die dagelijks geopend is (m.u.v. zondag).De boerderijwinkel is gevuld met heerlijk vers fruit, groenten, aardappels, meel, mosterd, puur sap en nog veel meer. Er is zelfs een ijsmachine.

Bij het kraampje op het erf kunt u gerookte zalm en paling kopen. Ook zijn er regelmatig andere lokale producten te koop door samenwerking met andere Noordoostpolder producenten.

Joop Spekschate en Jos Goossens sloegen de handen en in en startten JoJo Aardbeien. Aan de Enserweg staat tegenover de Enserdwarsweg de aardbeienautomaat van dit bedrijf. De aardbeien zijn afkomstig uit de showtuin van Flevoplant. Flevoplant de specialist in het vermeerderen van aardbeiplanten, ontwikkelt en vermeerdert nieuwe aardbeirassen. Joop Spekschate beheert de showtuin bij JoJo Aardbeien. De automaat is zeven dagen per week te bereiken als het hek open is, ongeveer tussen 9.00u/9.30u en 19.00u.

Hermien Bos maakt de meest bijzondere taarten. Ze zijn lactosevrij, glutenarm en suikervrij. Daarnaast zijn ze erg lekker en zien ze er fantastisch uit. Hermien gebruikt daarvoor de meest verrassende ingredienten, zoals bloemkool en avocado. Van die ingrediënten proef je uiteindelijk niks terug, maar ze geven de taart de juiste structuur en het maakt ze natuurlijk extra gezond. Hermien maakt de taarten op bestelling.

De SmulKers is een professioneel bedrijf dat wordt geleid door de twee vennoten, Philip de Groen en Jan van Ruiten. Zij richten zich op de teelt van kersen en pruimen onder glas.

Het doel van deze onderneming is om zo vroeg mogelijk in het seizoen, zo’n vier weken eerder dan de buitenteelt, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen een topkwaliteit kersen te kunnen leveren.

De opbrengst van dit bedrijf bedraagt ongeveer 80 procent uit kersen en 20 procent pruimen. De kersenrassen Merchant, Kordia en Schneider worden geteeld. Pruimen bestaat alleen uit Opal

Al meer dan 100 jaar werkt familie Van Wees gepassioneerd aan de lekkerste en ambachtelijke ‘Meshangerkaas’. Deze kaas wordt gemaakt van verse weidemelk en bereid volgens het traditionele familierecept. Kom vooral langs ’en ervaar zelf de unieke smaak van de boerenkaas waar ze zo trots op zijn.

Lianne en Harjo verkopen 100% puur kalfsvlees
Mals, zacht & verfijnd van smaak.
Bezoek hun winkel. Levering op afspraak mogelijk.

Eko-boerderij “De Eerste” is een biologische boerderij met veel verschillende takken.
Er zijn 60 melkkoeien, waarvan de melk verwerkt wordt tot boerenkaas en yoghurt. Ook is er een groenten- en akkerbouwtak, waar verschillende groenten en aardappelen worden geteeld. In de boomgaard scharrelen 250 leghennen die iedere dag voor verse eieren zorgen.

In de boerderijwinkel en bezorgroutes worden deze producten verkocht, aangevuld met een volledig assortiment droog- en verswaren, uiteraard allemaal op biologische wijze geproduceerd.