Bij deze dagbesteding en zorgboerderij aan de Noorddijk aan de rand van Groningen kunt u terecht voor groenten en verse scharreleieren.

In het Groningse vind je in Ten Boer de melktap van de familie Bijman.
Erwin Bijman is een trotse boer, die samen met zijn vrouw Carla en zijn ouders Jan en Roelanda hun melkveehouderij runt. Elke ochtend en avond worden zijn 120 koeien gemolken. De melk van deze koeien gaat rechtstreeks naar een grote tank waar het wordt gekoeld. Het tappunt staat rechtstreeks verbonden met de tank, zodat wat je tap ‘kakelvers’ kan worden afgenomen. U bent van harte uitgenodigd om er uw rauwe melk te komen tappen.

En bent u er toch? dan kunt gelijk een doos eieren meenemen.

Puur Schaap is een kleinschalige melkschapenhouderij in Woltersum. Er wordt gewerkt met ‘Friese melkschapen’ een zeldzaam landbouwhuisdierras. Zij willen dit ras graag in stand houden en ze werken op het gehele bedrijf natuurvriendelijk. Ze gebruiken geen kunstmest of overbodige medicijnen. Het riet in de slootkant laten ze staan zodat dit voor jonge hazen en (weide)vogels bescherming kan bieden.
Daarnaast willen ze een gezonde veestapel en zij zijn met hun bedrijf dan ook zwoegervrij gecertificeerd. Ook voor het maken van de kaas hebben ze de hygiëne hoog in het vaandel staan. In 2019 is dit door de COKZ (Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel) beloond door een certificering welke door een jaarlijkse inspectie wordt onderhouden. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Bond van Boerderijzuivelaars
Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met het maken van verschillende soorten schapenkaas.
Van ‘harde’ (goudse) tot zachte kaas. Daarnaast verwerken ze andere producten zoals wol en vlees op ambachtelijke wijze en verkopen dit alles in de regio. Kleinschaligheid, biologisch werken en produceren is hun missie. Op de markt en aan huis leveren zij direct aan de klant zonder overbodige tussenschakels.
Wie zijn Zij?
Anneke Oostra en Leo Dijkstra
Zij wonen sinds 2007 op de boerderij waar zij altijd hobbymatig paarden en schapen hebben gehouden. De schapen konden het overgebleven gras van de paarden mooi kortmaaien. Toch kriebelde het om meer met de schapen te doen. Wol, vlees en melk zijn prachtige pure producten maar daarvoor heb je een specifiek ras nodig.
Toen ze de overstap maakten naar Friese melkschapen zijn ze begonnen met melken en kaas maken. Kaas maken doe je niet zomaar daar komt veel bij kijken. Ruim drie jaar zijn ze hiermee bezig geweest en nu zijn ze trots op hun eigen kaas die voldoet aan hun eisen en de overheidskwaliteitscriteria.

300 soorten kaas!

Noord-Hollandse Goudse kaas, Boerenkaas, Kaas van de boerderij, Streekproducten, Groningse Buffel mozzarella, Groningse Ricotta.

Dieetkazen (zoutloos, mager, Kees kaas).

Geitenkaas, Schapenkaas, Kruidenkaas, Friese nagelkaas.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van Duurswold is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Net buiten Groningen vind je vlakbij Dorkwerd een kleine Geitenboerderij. In 2015 besloot Egbert van zijn hobby zijn vak te maken. Op dit moment maakt hij heerlijke ambachtelijke Geitenkaas met en zonder kruiden en verkoopt hij het vlees van de bokjes, zijn schapen en jerseyskalfjes.

De Oorsprong is een ekologische veehouderij met koeien, varkens en schapen. Het bedrijf staat aan de rand van Noordlaren op het puntje van de Hondsrug.
Via de website verkopen ze rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, gevogelte en vleeswaren.

Hier wordt een breed assortiment aan fruit, pure sappen, Groningse boerenkaas, aardappels en streekproducten verkocht.

300 soorten kaas!

Noord-Hollandse Goudse kaas, Boerenkaas, Kaas van de boerderij, Streekproducten, Groningse Buffel mozzarella, Groningse Ricotta.

Dieetkazen (zoutloos, mager, Kees kaas).

Geitenkaas, Schapenkaas, Kruidenkaas, Friese nagelkaas.