maaltijden, streekproducten

Welkom bij Vaderland, onze gastronomische kringloopboerderij.

In onze boerderijwinkel verkopen wij verse groenten van eigen land, culinaire gerechten en gezonde afhaalmaaltijden. We verzorgen ook catering op locatie, van lunch, buffet tot exclusief diner.

Welkom bij Van Grotel Blauwe Bessencultuur, De blauwe bes (Vaccinium corymbosum) is een vruchtdragende struik met een hoogte van 1,5 tot 2,5 meter. Ten onrechte wordt de blauwe bes vaak aangeduid als bosbes. De bosbes (Vaccinium myrtillus) is echter een andere soort. De blauwe bes is een veredelde bosbes. Van Grotel Blauwe Bessencultuur biedt naast de heerlijke blauwe bes ook tal van andere producten gemaakt van de blauwe bes.

Kaasmakerij Nieuwerwets is een hecht familiebedrijf, met Wilco en Frank aan het roer. Zij vormen een hechte familie en ieder draagt vanuit zijn eigen kracht een steentje bij aan Nieuwerwets.De kaas van Nieuwerwets wordt op de boerderij gemaakt, van melk die zij zelf pasteuriseren. Dit houdt in dat de melk kort wordt verhit waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld.
Met aandacht voor mens en dier en respect voor natuur produceren ze gezonde en eerlijke zuivelproducten. Alles met hart voor de zaak, liefde voor familie en passie voor het vak.

Bij Ruurhoeve Bladel kunt u terecht voor (He)eerlijke kazen van eigen boerderij, binnen en buitenland kazen, noten, wijnen, tapas en delicatessen.
U kunt er tevens aankloppen voor een groot assortiment groente en fruit, 20 tal rauwkostsalades, ruime keuze aan vers gesneden groente en kant- en klaarmaaltijden.

Na jarenlange ervaring in de melkveehouderij in binnen- en buitenland kon Astrid Willems niet langer wachten met het realiseren van een haar eigen bedrijf. Zij is in 2020 als agrarisch bedrijfskundige afgestudeerd en de wereld ligt aan haar voeten. Het voelt als haar taak om een groot/groter bewustzijn van een lokaal consumptiepatroon te creëren. Dat én betaalbaar, maar vooral lekker, herkenbaar en gezond is.
De kaas, is lekker en zo lokaal mogelijk. Speciaal op de wensen van de klanten samengesteld. Laat u adviseren door de specialisten in de winkel. Een mooie stop tijdens een leuke fietstocht.

Op een totale oppervlakte van 3,7 ha. moderne kassen telen ze bij Oirschot Organics op biologische wijze diverse vruchtgroenten zoals tomaten, paprika’s, komkommers en in kleinere hoeveelheden ook aubergine’s en courgettes. Duurzaam geteeld en heerlijk vers. Ze oogsten bijna het hele jaar door, vanaf eind maart tot eind november. We verwarmen onze kassen door een WKK, een warmtekrachtkoppeling waarbij tegelijkertijd warmte en elektriciteit wordt geproduceerd.

Biologisch telen doen zij o.a door het bemesten met compost van biologische herkomsten zoals geitenmest.

Om ziekten te bestrijden gebruikt men geen chemische middelen maar natuurlijke bestrijders zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen.

Bij Oirschot Organics teelt men hun groeneten in de volle grond en niet op steenwol.

Kijk op de website voor de periode waarin men hun producten verkoopt.

Bij den Elshorst vindt u het streekproduct: weidevlees Elshorstpuur®

Deze producten zijn gecertificeerd als Kempisch streekproduct. Varkensvlees van weidevarkens: vers vlees (diverse delen) en verwerkt vlees (saucijzen, hamburgers, gegaarde gehaktballen, schnitzels)

Weidevlees Elshorstpuur® is een uniek eigen merk van varkensvlees. Grazende varkens in de wei is bijzonder in Brabantse contreien. Passanten en bezoekers waarderen het beeld van weidevarkens in het Brabantse landschap. Kom gerust is langs om met eigen ogen te zien hoe de dieren gezond opgroeien.

Den Elshorst levert zijn klanten 100% eerlijk weidevlees (gegarandeerd antibioticavrij) van zeer goede kwaliteit. De weidevarkens krijgen de ruimte en tijd om op het juiste gewicht te komen en om mooi gerijpt weidevlees te produceren. Dat vlees wordt verwerkt in worsten, rollades en andere topproducten.

Bij boerderij ’t Zandeind is men het afgelopen jaar gestart met het samenstellen van vleespakketten. Met een vleespakket ben je in één keer voorzien van een vrieslade vol kwaliteitsvlees voor een betaalbaar bedrag. Hun runderen lopen zoveel mogelijk buiten, bij ’t Zandeind hebben ze dierenwelzijn dan ook hoog in het vaandel staan op hun boerderij.

Medio november hebben ze vleespakketten van Belgisch witblauw beschikbaar. Deze pakketten wegen ongeveer 10 kilogram. Het vlees wordt naar rato verdeeld, waardoor je van alles wat terug gaat vinden in je pakket.

Belgisch witblauw runderen hebben de hoogste percentage edele stukken vlees van alle runderrassen, kortom: veel biefstuk! Het vlees is erg mals, smaakvol en sappig en bovendien erg laag in vet en cholesterol en rijk aan hoogwaardige eiwitten.

De honing die je koopt bij imker Ton Smolders aan de Kruisweg 7 te Hilvarenbeek is afkomstig uit de bijenstal St.Ambrosius Hilvarenbeek.