Op dit akkerbouwbedrijf van Arjen en zoon Rens Van de Giessen telen ze aardappels met de rassen Frieslander, Agria, Bildstar en uien. Als je in de nieuwbouw van Gorinchem-Oost woont, kun je het bedrijf zien aan de oostkant denk ik. De automaat is altijd open en gevuld met aardappelen, gesneden aardappelparten met schil en friet, walnoten, fruitsappen, kaas van Zuivelboerderij Noordam Hellouw, grillworst Black Angus Vervoorn en eieren van De Eierboerderij aan de Nieuwe Steeg in Herwijnen. Andersom verkopen zij weer de aardappels van Van de Giessen.
#frietkar Je kan er voor een feest of evenement een frietkar huren van hun versgesneden frietaardappelen met/zonder schil.
#theetuin Moeder Van de Giessen heeft er van mei t/m oktober een theetuin met bijv. koffie/thee, zelfgebakken wafels met aardbeien uit de streek.

Pipowagen met boerderijautomaten

In 2018 is Jan van den Bergh zijn kaas gaan maken. Het is een mooie toevoeging aan zijn melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.

Sinds 2020 hebben ze hun kaasmakerij op het eigen bedrijf. Twee keer per week maakt hij kaas van dagverse melk van hun eigen koeien. Hij melk zijn koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. Ze verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. Zo produceert Jan dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!

HB Kaas en Meer in Kesteren is ontstaan uit de passie van Henrien Boorsma jr. Aangenaam! Zij komt uit een echte ondernemersfamilie. Al meer dan drie generaties is ondernemen een vanzelfsprekendheid bij de Boorsma’s. Maar zij is de eerste die de foodbranche toevoegt. Delicatessen, kazen, noten, wijnen, chutneys, olijf- en andere oliën,  het Bourgondische gevoel wat daarmee samengaat had me onmiddellijk te pakken.

Op de boerderij Bij Hart voor Kaas heeft men een passie, het verzorgen van hun koeien zodat er van deze melk een grote diversiteit aan heerlijke kazen gemaakt kan worden. De kaas wordt gemaakt door de kleine zuivelcoöperatie De Graafstroom (waarvan ze zelf één van de 200 leden zijn) met onder meer melk van hun eigen boerderij. De diverse soorten kaas zijn zo lekker dat ze een groot publiek verdienen. Vacuüm verpakt, dus goed mee te nemen op de fiets!

Voor Bakker Arjan Huibers komt er een droom uit als hij bakkerij De Greef in Kesteren kan overnemen. Vanwege de beperkte ruimte in zijn andere zaak heeft men steeds het brood van een andere bakker betrokken. Het is natuurlijk een ideaal van de bakker om alles zelf te bakken, ook het brood. Naast brood verkoopt de bakker tevens banket. “We combineren het beste van twee werelden”, zegt de bakker. Ze hebben natuurlijk hun eigen banket, waarover zowel particulieren als horecabedrijven in de regio gelukkig erg enthousiast zijn. Niet voor niets werd onze tompouce in 2017 door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. Daar zijn ze bij Huibers nog steeds trots op. Deze tompouce is dan ook in Kesteren te koop.

Specialist in duurzame lokale producten; onbemande winkel, altijd toegankelijk via de pantry-app.

Welkom op pluimveebedrijf Thomassen, waar de kippen elke dag buiten scharrelen en je hun verse eieren kan halen uit de eierautomaat.

De aardappelen die u bij de Aardappelshop  koopt komen rechtstreeks van de boer. Dit heeft als voordeel dat de aardappelen vrijwel direct van het land in uw pan belanden. U ontvangt dan ook aardappelen van zeer hoge kwaliteit. Na de oogst worden de aardappelen in de beste omstandigheden bewaard zodat ze van uitstekende smaak en kwaliteit blijven.

Aan de Randwijkse Rijndijk te  Heteren vindt u op nr 39 een stalletje waar je scharreleieren kunt kopen. Een bord aan de weg wijst u de plek van de eieren.