In 2018 is Jan van den Bergh zijn kaas gaan maken. Het is een mooie toevoeging aan zijn melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.

Sinds 2020 hebben ze hun kaasmakerij op het eigen bedrijf. Twee keer per week maakt hij kaas van dagverse melk van hun eigen koeien. Hij melk zijn koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. Ze verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. Zo produceert Jan dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!

HB Kaas en Meer in Kesteren is ontstaan uit de passie van Henrien Boorsma jr. Aangenaam! Zij komt uit een echte ondernemersfamilie. Al meer dan drie generaties is ondernemen een vanzelfsprekendheid bij de Boorsma’s. Maar zij is de eerste die de foodbranche toevoegt. Delicatessen, kazen, noten, wijnen, chutneys, olijf- en andere oliën,  het Bourgondische gevoel wat daarmee samengaat had me onmiddellijk te pakken.

Op de boerderij Bij Hart voor Kaas heeft men een passie, het maken van een grote diversiteit aan heerlijke kazen. De diverse soorten kaas zijn zo lekker dat ze een groot publiek verdienen. Ze worden gemaakt door de kleine zuivelcoöperatie De Graafstroom met onder meer melk van hun eigen boerderij.

Voor Bakker Arjan Huibers komt er een droom uit als hij bakkerij De Greef in Kesteren kan overnemen. Vanwege de beperkte ruimte in zijn andere zaak heeft men steeds het brood van een andere bakker betrokken. Het is natuurlijk een ideaal van de bakker om alles zelf te bakken, ook het brood. Naast brood verkoopt de bakker tevens banket. “We combineren het beste van twee werelden”, zegt de bakker. Ze hebben natuurlijk hun eigen banket, waarover zowel particulieren als horecabedrijven in de regio gelukkig erg enthousiast zijn. Niet voor niets werd onze tompouce in 2017 door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. Daar zijn ze bij Huibers nog steeds trots op. Deze tompouce is dan ook in Kesteren te koop.

Bij het Grootstalletje verkopen ze duurzame en lokale producten, maar doen ook workshops en rondleidingen. Zij ondersteunen innovatieve duurzame boeren. Het seizoen begint april/mei.

Welkom op pluimveebedrijf Thomassen, waar de kippen elke dag buiten scharrelen en je hun verse eieren kan halen uit de eierautomaat.

De aardappelen die u bij de Aardappelshop  koopt komen rechtstreeks van de boer. Dit heeft als voordeel dat de aardappelen vrijwel direct van het land in uw pan belanden. U ontvangt dan ook aardappelen van zeer hoge kwaliteit. Na de oogst worden de aardappelen in de beste omstandigheden bewaard zodat ze van uitstekende smaak en kwaliteit blijven.

Aan de Randwijkse Rijndijk te  Heteren vindt u op nr 39 een stalletje waar je scharreleieren kunt kopen. Een bord aan de weg wijst u de plek van de eieren.

Pure, eerlijke producten. Vers en met een streekeigen karakter. Bij Verbeek eieren weten ze wat smaakt! In de moderne automaten vindt u dagverse scharreleieren, maar ook aardappelen, uien en Betuwse Kakelroom. Zo haalt u eenvoudig en snel verse, heerlijke producten in huis.

Verbeek eieren is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis en wordt inmiddels door de derde generatie gerund. Zij zijn gevestigd in het Betuwse Lienden en richten zich op de verkoop van eerlijke producten. Zij leveren aan particulieren en aan zakelijke gebruikers.

Omdat het welzijn van hun dieren hoog in het vaandel staat hebben de kippen ruimte om te scharrelen en krijgen zij goede voeding. Ook zijn zij IKB (Integrale Keten Beheersing) gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de regelgeving omtrent voedselveiligheid, hygiëne en traceerbaarheid. Kwaliteit verzekerd!

In deze streekwinkel verkopen ze heerlijke verse groente en fruit, ambachtelijk gemaakte zuivelproducten, vruchtensappen, jams, secco’s en andere verwerkte producten.