Wij brengen de transitie naar een gezond voedselsysteem in beweging met een nieuw winkelconcept waarmee bewuste consumenten gemakkelijk toegang krijgen tot de beste lokale producten en de verhalen daarachter. Natuurinclusieve boeren ontvangen een goede prijs waardoor zij kunnen investeren in duurzame werkwijzen.

Oogst is meer dan een buurtsuper. Het is dé plek voor de duurzame consument en lokale boer waarbij versheid, smaak en natuurinclusieve landbouw methodes voorop staan. Ons streven? Oogst op meerdere plekken zodat de boeren en mensen in dorp of stad elkaar weer kennen en ontmoeten. Hoe leuk zou dat zijn?

Zes dagen per week vindt u Gebroeders van Diermen op diverse markten door heel Nederland! Met een breed assortiment aan verse-, gerookte-, gestoomde- en gebakken vis en diepvriesproducten staan zij wekelijks voor u klaar.

Ook de winkel in Bunschoten is zes dagen per week open.

Onder de rook van Leiden, midden in de polder, vind je Boerderij Boterhuys. Een biologische melkveehouderij, ijsmakerij, picknick- en ontmoetingsplek voor iedereen die van het boerderijleven wil proeven.

“Ons land is namelijk ook jullie land”, zo zeggen zij. “Want boeren doe je niet alleen. Boeren doe je voor elkaar, en met elkaar.” Boerderij Boterhuys verbindt daarom het platteland met de stad, boer met burger, mens met dier, landbouw met natuur en het verleden met de toekomst. Zij zien hun land als land dat ze tijdelijk mogen gebruiken. Ze hebben de verantwoordelijkheid er goed voor te zorgen, het gezond(er) achter te laten, en het open te stellen voor andere mensen. Dit is een plek waar mens, dier en natuur samengaan.

Boerderij Boterhuys nodigt je daarom ook uit: ‘kom langs’. Hier mag geleefd worden! Proef hun ijs, geniet van de schapen en koeien, klim op een hooiberg, bekijk de ijsmakerij, ontdek hoe natuur en landbouw samengaan, vraag ons de hemd van het lijf of bedenk een bijzondere samenwerking. Er kan van alles. Tot in April!

Als je ‘Boerderij De Eenzaamheid’ invoert in Google Maps, dirigeert het navigatiesysteem je tot aan de oever van de Zuid-Hollandse Kagerplassen. Aan de andere kant van het water staat op een klein eiland een pittoreske 19e eeuwse boerderij die vanaf dit jaar een nieuwe richting in slaat, namelijk die van regeneratieve landbouw: een manier van werken waarbij natuurlijke processen centraal staan en die volgens experts wordt gezien als de landbouw van de toekomst.

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van de Bollenstreek is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Bij Boerderijwinkel Elsbroekerwei vind u een ruime selectie aan lokale en biologische producten. Zoals groenten en fruit, los of wekelijks in de Kievittassen. U kunt er terecht voor verse boerenzuivel waaronder: melk, yoghurt, karnemelk, echte kwark, vla en roomboter. Kaas verkopen ze vers van het mes. Diverse kaassoorten liggen er ter verkoop aangeboden, onder andere Biologische Wilde Weidekaas, Aurora kaas, Leidse kaas, kruidenkazen en geiten- en schapenkaas. Naast zuivel kunt er ook terecht voor een verantwoord stuk vlees: Blaarkop rundvlees, Livar varkensvlees, Polderhoen kip, lamsvlees, wild en BBQ-specialiteiten. Daarnaast een groot biologisch droogwaren assortiment, waaronder 100% sappen, olijfolie, glutenvrije producten en de lekkerste noten. Elke ochtend bakken wij Zonnemaire brood vers af, speciaal glutenvrij brood kunt u bij ons bestellen. Ook kunt u bij hen ook even stoppen voor een boerenijsje of kopje koffie. Open dinsdag tot en met vrijdag: 10:00 – 18:00 uur en zaterdag: 09:00 – 16:00 uur. Tot Snel!

De Annahoeve is gevestigd in de oude boerderij aan het einde van de Menneweg voor het Viaduct. Het heeft een ruim assortiment aan eigen gemaakte boerenkazen en andere natuurlijke zuivel producten zoals boter, karnemelk, yoghurt, limonade, kruidendrank, jam, wijn en eieren,

Zuivelboerderij Pennings is gelegen in het polderlandschap tussen Leiden en de Haarlemmermeer en ligt direct aan de Kagerplassen. De boerderij is ontstaan omstreeks 1930 en bestaat uit ruim 33 hectare grasland, 55 melkkoeien, 30 stuks jongvee en een aantal schapen en geiten.
Vanaf het prille begin wordt er kaas gemaakt op de boerderij en destijds is direct begonnen met de verkoop hiervan aan huis. Al gauw liep de verkoop goed en werd naast de boter, kaas en eieren het assortiment uitgebreid met allerlei ambachtelijke producten. Zuivelboerderij Pennings is sinds 2001 aangesloten bij het samenwerkingsverband van Landwinkels in Nederland en daarmee is het aanbod in de winkel nog groter geworden. Er is een nauwe samenwerking met andere Landwinkels en verschillende producten worden onderling uitgewisseld om het assortiment gevarieerd te houden. Zo kunt u bij Landwinkel Pennings niet alleen terecht voor boerenkaas, maar ook voor vlees, yoghurt, ijs, honing, meel, wijn en vruchtensappen. Diervriendelijke bereiding en de natuurzuivere kwaliteit zijn kenmerkend voor de producten.

de “Sweylanthoeve”

Wij hebben ongeveer 50 koeien die 2x per dag worden gemolken.
In de zomer grazen onze koeien heerlijk in de weide die rondom de boerderij liggen, wat naast gezonde dieren ook nog een prachtig hollands gezicht is.
In de winterperiode kunnen onze koeien vrij rondlopen in de loopstal en krijgen zij het op dit bedrijf gewonnen ruwvoer, zoals hooi en kuilvoer.

De Sweylanthoeve is een zuivelboerderij, al sinds 1845 worden op dit bedrijf Boeren-Leidsekaas en BoerenRoomboter gemaakt.
De Boeren-Leidsekaas wordt bij ons op ambachtelijke wijze gemaakt.
In 2011 mochten wij de Cum laude prijs in ontvangst nemen.

In Noordwijk, aan de Van Berckelweg 51 vindt u het tuincentrum TuineXtra van familie Van der Zwan. In dit tuincentrum kunt u heerlijk rondstruinen – u vindt er werkelijk alles voor huis, tuin en dier: een zeer groot aanbod aan buitengroen, alles voor de moestuin, gereedschappen, tuinmeubilair, barbecues, een ruim opgezette dierenafdeling en vele sfeerartikelen. Maar wat dit tuincentrum éxtra bijzonder maakt, is wel dat u in hier ook terecht kunt voor de heerlijkste boeren delicatessen! In het tuincentrum is namelijk een prachtige Landwinkel ingericht. En dat niet alleen…

Landcafé

In het midden van het tuincentrum kunt u even uitrusten van het winkelen in het gezellige Landcafé. Neem een lekkere kop koffie met appeltaart of geniet van de heerlijkste sappen en verse broodjes met échte boerenkaas. Alle ingrediënten en producten waar u in het Landcafé van kunt smullen komen uit de Landwinkel: ambachtelijke producten van eigen bodem! Daar zijn wij trots op.