Ze verkopen hier zelfgemaakte jam, aardappels, uien, ingemaakte producten en bakmeel.

Aan de Oude Larenseweg te Epse vindt u op nr 83 de ‘Kroam van Dieks’. Een kleinschalig stalletje waar men naast eieren ook soms appels en appelmoes verkoopt. De eieren komen van eigen kippen en die kippen kunnen niet meer dan hun best doen, schrijft de eigenaresse. Volg dit stalletje ook via facebook, waar de laatste nieuwtjes worden geplaatst.

Boter-, kaas- en kampeerboerderij ‘n Ibink in Ruurlo. Camping, Appartementen en natuurlijk te vinden op de markt.

Eieren, boerderijwinkel, zelfbediening.

Dit is een gangbaar akkerbouwbedrijf in Laren gld. Zij verbouwen suikerbieten, tarwe, snijmais en aardappelen (consumptie-, friet- en zetmeelaardappelen).

De consumptieaardappelen, of tafelaardappelen worden bij hun op de boerderij verkocht, maar ook via wederverkopers

Boerderij ‘De Steenoven’ is sinds 1921 in bezit van familie Pelgrom. Op dit moment staat de 4e generatie boer aan het roer. Ronald, Petra en hun dochters Elin, Nele en Liv wonen en werken op deze prachtige plek. Samen met hun medewerkers staan zij voor hun dieren, gasten en klanten klaar. Zij halen voldoening uit hun samenwerking en het verbinden met jou!

Naast hun melkveestal staat het ijshuisje, hier verkopen ze 20 smaken boeren-ijs. De kinderen kunnen heerlijk spelen in hun uitgebreide speeltuin met glijbaan, stormbaan en trampoline. Vanaf het koeienpodium kun je hun stal en koeien bekijken!

Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.

Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:

– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking

De Kruisbrink is een broeinest van Achterhoekpromotie en het streekproduct. Zij willen iedereen kennis laten maken met de mooie Achterhoek en haar producten.

Dick en Jolanda Garritsen, zijn de eigenaren van de Kruisbrink. Hun boerderij en boerderijwinkel draaien ze samen met hun personeel.

De vader en moeder van Dick hadden op De Kruisbrink vroeger een gemengd bedrijf met varkens en akkerbouw. Toen Dick eind jaren zeventig van school kwam werd op de boerderij begonnen met witlofteelt op hydrocultuur. Wekelijks reden ze met oogst naar de veiling. “Mensen vroegen of ik sla en bonen mee terug kon nemen. Dat was het begin van de winkelverkoop”, zegt Dick.

Naast verkoop in onze boerderijwinkel kunt u hen in de wijde omtrek op markten vinden. Uiteraard voor de verkoop van hun eigen producten, maar ook om mensen kennis te laten maken met streekproducten van hun collega’s uit de rest van de Achterhoek.

Het stalletje is genoemd naar de naam van de boerderij.
Deze boerderij is gelegen in de Achterhoek in een buurtschap van Winterswijk, Miste, genaamd.
Winterswijk ligt in een prachtig bosrijk gebied, afgewisseld met weilanden en akkers met daartussen vele houtwallen. Ook de beek(jes) die hier weer tussendoor kronkelen maken dit landschap helemaal af.

Omdat dit gebied niet geschikt is voor grootschalige landbouw hebben Annelies en Gerard Wiggers, de eigenaren voor verbreding gekozen. Deze keuze heeft hun werkplezier enorm verhoogd.

Op het bedrijf worden ongeveer 60 melk-en slachtkoeien gehouden om hun melkquotum vol te melken en daarnaast nog ongeveer 90 stuks jongvee inclusief stieren. Ruim 98% van hun veestapel heeft in meer of mindere mate Montbéliarde bloed, van oorsprong een Frans ras uit de Jura.
Gerard en Annelies hebben enkele jaren geleden gekozen voor dit ras omdat deze dieren goed gedijen op een sober rantsoen. Dit is nodig omdat de veehouderij in Nederland steeds zuiniger om moet springen met bemesting en mineralen (mestwet). Daardoor moet er flink minder krachtvoer gevoerd worden en het land minder bemest worden met kunstmest. Er is tevens voor het Montbéliarde ras gekozen omdat hun koeien hier veel beter tegen kunnen.

Op hun boerderij verkopen zij rundvlees van hun eigen dieren. Maar u kunt er ook terecht voor streekproducten.

Zij verkopen rundvlees op de boerderij in pakketten en als losse producten.
De producten zijn te bestellen via de facebookpagina.