Proef het ambacht!
‘Proef het ambacht’ zo schrijft Magdalena Haverkamp van Chocolaterie Magdalena op haar website. U bent van harte welkom in hun chocolade-atelier. Hier kunt u zien, ruiken en beleven hoe de verschillende soorten chocolade worden verwerkt tot bijvoorbeeld bonbons, speciale vormen en tot creatieve chocoladecreaties. Hun chocolatiers staan u graag te woord en laten de liefde en passie van het ambacht aan u zien.

In de moestuinwinkel op Zuylestein wordt de oogst van het Zuylesteinse land verkocht. De oogst is gevarieerd: groenten en vruchten uit onze moestuin en boomgaard, eieren van onze kippen, heerlijk varkensvlees, hammen en worsten van onze blije bosvarkens, huisgemaakte jams en diverse voedzame granen, gemalen verpakt of als vloerbroden. De moestuinwinkel is te vinden in de Oranjerie. Een selectie van onze landgoedproducten is ook online te bestellen via onze webshop.

Een goed stuk vlees is volgens Jos Soogelee de eigenaar van Hemels vlees, gemakkelijk te herkennen. Je ziet het aan de structuur en je proeft het. Een dier dat goed gevoed is en voldoende beweegt, heeft een bijna onzichtbare vetstructuur in de spieren. Dat vet is de drager van de ‘hemelse’ smaak. Natuurlijk is de voeding van de koe belangrijk, maar Jos is ervan overtuigd dat je ook de vrijheid en het geluk van de koe proeft in het vlees. Dat geluk belandt op je bord!

Het slachten hoort er voor Jos bij maar ook dan zorgt hij goed voor de dieren. Bij een kleinschalige slachter komen de dieren in aparte hokken, zodat ze geen last krijgen van stress. Er heerst zoveel mogelijk rust.

De verwerking gebeurt door ervaren slagers, op de boerderij zelf. De diverse soorten vlees worden afzonderlijk verpakt in pakketten van 5, 10 of 20 kilo. Recepten, inclusief het traditioneel Limburgse zoervleisj, vind je in de nieuwsbrieven.

Bestellingen kunnen door boer Jos aangegeven dagen worden thuisbezorgd. Voor bezorgplaatsen en tijden bekijk zijn website.

Perry’s Vleesproducten

Hier kunt u terecht voor limousine rundvlees en gerelateerde producten.

Van den Herik Kaas

Webshop voor kaas

De hoogste kwaliteit kipproducten rechtstreeks van de poelier voor een eerlijke prijs die vindt u bij Brugmans dé Bezorgpoelier.
Volg de website om uw bestelling te doen en later op te halen. Er is grote veelzijdigheid aan kipproducten, maar ook hertenvlees, zwijnenvlees, kalkoen-, eend-, konijn- en lamsvlees.

Zij zijn sinds vorig jaar actief geworden in de regio. Sindsdien kunnen particulieren ook bij hen terecht. Afhaaldagen van bestellingen zijn donderdag en vrijdag. Andere dagen in overleg.

Munt en Zo

Hier kunt u terecht voor plasticvrij duurzame producten zoals o.a. thee, kruiden en fairtrade chocolade

Nena’s Paardenmelk

hier kunt u terecht voor allerlei paardenmelkproducten en eieren

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂