De hoogste kwaliteit kipproducten rechtstreeks van de poelier voor een eerlijke prijs die vindt u bij Brugmans dé Bezorgpoelier.
Volg de website om uw bestelling te doen en later op te halen. Er is grote veelzijdigheid aan kipproducten, maar ook hertenvlees, zwijnenvlees, kalkoen-, eend-, konijn- en lamsvlees.

Zij zijn sinds vorig jaar actief geworden in de regio. Sindsdien kunnen particulieren ook bij hen terecht. Afhaaldagen van bestellingen zijn donderdag en vrijdag. Andere dagen in overleg.

Munt en Zo

Hier kunt u terecht voor plasticvrij duurzame producten zoals o.a. thee, kruiden en fairtrade chocolade

Nena’s Paardenmelk

hier kunt u terecht voor allerlei paardenmelkproducten en eieren

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

Proef het ambacht!
‘Proef het ambacht’ zo schrijft Magdalena Haverkamp van Chocolaterie Magdalena op haar website. U bent van harte welkom in hun chocolade-atelier. Hier kunt u zien, ruiken en beleven hoe de verschillende soorten chocolade worden verwerkt tot bijvoorbeeld bonbons, speciale vormen en tot creatieve chocoladecreaties. Hun chocolatiers staan u graag te woord en laten de liefde en passie van het ambacht aan u zien.

U kunt bij de Wijnhoeve De Kleine Schorre terecht voor allerhande wijnen.
Momenteel zijn er in de wijngaard van de De Kleine Schorre al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Watdeboerwelkent.nl is een platform voor lokale (agrarisch) ondernemers voor directe verkoop van hun eigen producten aan de consument. Door deze korte keten worden lokale verse producten verkocht voor een eerlijke prijs voor consument én ondernemer.

Stichting de Gele Berg

Hier kunt u op afspraak terecht voor scharrelvarkensvlees.