Lokale producten met een verhaal aanbieden. Dat is de missie van de stadsboerderij in de Kerkstraat. Je vindt er groente, aardappelen, fruit, kaas, zuivel, eieren en meer. Eigenaar Sven Burger heeft passie voor het eerlijke lokale product. Hij heeft al jaren een fruitteelbedrijfje met appels, peren en kersen. Het fruit van zijn boomgaard verkoopt hij ook in de winkel. De afgelopen jaren heeft er in de agrarische sector een enorme schaalvergroting plaatsgevonden. Kleine boeren en telers hebben weinig overlevingskans. Sven zocht naar een manier om platteland en stad te verbinden. Zo ontstond het plan om juist in de stad een verzamelpunt van lokale agrarische producten in het leven te roepen. Er zijn samenwerkingen aanbieders uit de regio, zo blijft de keten kort. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Iedereen is er van harte welkom, ook voor leuke cadeaupakketten!

Mijn naam is Mayra. En vanuit mijn passie voor de gehele agrarische sector deel ik graag mijn kennis en de mooie kaas producten uit de streek. Om samen met agrariërs en gepassioneerden, licht te schijnen op de pracht en praal uit jouw omgeving.

U vind onze handgesneden producten dan ook in verschillende boerderij winkels, waar u meer mooie producten uit de streek zult vinden. Enjoy en wees dankbaar voor wat de omgeving jou biedt.

Onze beroemde, handgesneden, proeverij pakketjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de cadeau en kerstpakketten bij boerderij winkels in Westfriesland en zelfs daarbuiten.

In onze winkel vind je producten uit het Voedselbos, maar ook tickets voor evenementen. Tijdens het oogstseizoen (vanaf ongeveer half juni) kan je op woensdagmiddag 13 tot 16 uur en zaterdagochtend 10 tot 13 uur oogst komen kopen op het land, en op andere dagen staat er een zelfbediening straatkraam bij Tielerweg 56C.

Eieren, kaas, aardappelen en vlees

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt circa 100 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken en ze worden gehouden voor het vlees. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. Onze buffelmelk verwerken we ook tot heerlijke buffelmozzarella, maar er wordt ook yoghurt, roomijs, paneer en harde kaas van gemaakt. We verkopen ook rauwe melk bij de boerderij. De stieren worden gehouden voor het vlees en dit wordt voornamelijk verkocht via Crowdfunding.

Versautomaat met verschillende producten van de boerderij.

Appels, peren, groente, zuivel, streekproducten

Begin 2021 heb ik mijn droom om een eigen delicatessenwinkel te starten verwezenlijkt. Delicatessen uit Italië, Spanje en Frankrijk, maar ook zeker uit ons eigen Limburg.
Naast houdbare lekkernijen en kookproducten hebben we ook veel vers. Pastamaaltijden, verse soepen, fijne vleeswaren en heerlijke kaas en kaasjes. Belegde broodje vers voor je gemaakt en niet te vergeten heerlijke Geruba bonbons !
Uiteraard hebben we heerlijke (Italiaanse) wijnen en biertjes en de olijven en gevulde pepers om je borrelplank mee af te maken.

Bio-boerderij Landleven is een biologisch-dynamische boerderij met kaasmakerij en winkel. Smaakvolle en voedzame produkten van eigen boerderij en uit de streek vind je in de gezellige Erfwinkel van de boerderij.

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers kun je zelf (klein/rood) fruit en groente plukken in het seizoen (vanaf half mei tm eind september/begin oktober) en in de winkel kun je terecht voor nog meer producten. De groente en het fruit wordt met biologische bestrijdingsmiddelen geteeld. Hoofdvruchten zijn aardbeien (hele jaar verkrijgbaar) en kersen (juni/juli).

Zelfgemaakte jam van eigen fruit is een van de specialiteiten. Heerlijke smaken als aardbei, drie-vruchten of bramenjam maken je ontbijt tot een feestje! Ook hebben ze vruchtensappen. Als kers op de taart verkopen ze de lekkerste verse stroopwafels van Markus & Markus. Al deze lekkernijen zijn ook verkrijgbaar in originele cadeaupakketten, verkrijgbaar in elk formaat!

Als vanzelfsprekend is het aanbod van fruit en groente afhankelijk van de seizoenen. Zo hebben ze vanaf eind oktober diverse soorten appels, stoofperen, kweeperen en handperen en in het voorjaar liggen heerlijk verse asperges uit Limburg in de vitrine! Ze zijn altijd op zoek naar andere passende producten voor in de winkel en dat is niet altijd alleen maar groente of fruit: voor oudjaarsavond verkopen ze bijvoorbeeld oliebollen en appelflappen van Bakker Van Dam uit Hillegom. In december zijn er kerstpaketten te koop. Door het wisselende en verrassende assortiment is het de moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen in de winkel!