Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.
Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.
Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.
De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.
Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.
In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.
De graasboerderij in Sondel is een waar familie bedrijf. Het bedrijf is opgericht door de ouders van Sierd Deinum. Het is vervolgens verder ontwikkeld door Sierd Deinum en Joke Ensing. Sinds kort is jongste dochter Welmoed Deinum ook volop in het bedrijf actief. Daarbij is er tevens volop ondersteuning van de andere kinderen. Doordat iedereen achter ons bedrijf en product staat, maakt het bijzonder werken.
Sierd en Joke werken al ruim 27 jaar op de melkveehouderij in Sondel. In die jaren hebben ze hun bedrijf verder ontwikkeld op deze prachtige plek. Na een lange tijd van traditioneel en gangbaar produceren, kwamen bij hen de vraagtekens over deze vorm van landbouw. Ze zagen mogelijkheden om volhoudbaarder en gezonder melk en vlees te produceren. Sinds een aantal jaren verkopen zij de biologische zuivel en vleesproducten van hun bedrijf ook direct aan consumenten. Ga daardoor eens bij hen langs in de biologische boerderijwinkel. U geniet er van hun producten.
Aan de Gelderingen 36A te Steenwijkerwold vindt u een koelkast met daarin allerlei zuivel van de ‘Zuivelboerin’. Betalen kan contant, maar met een appje naar de boerin krijg je een tikkie terug.”
Ter info: De boerderij waar deze zuivel wordt gemaakt staat in het nabijgelegen dorpje Blesdijke, aan de Nijksweg 38. Het verkooppunt aan de Genderingen is een extra verkooppunt voor de Zuivelboerin.
Vera Jacobs en Marleen Knoops twee schoonzusjes, zijn de mensen achter Streekproduct Limburg. Zij verzorgen samen met hun echtgenoten dagelijks met veel plezier en liefde hun melkkoeien en gewassen op het land.
Vera heeft haar passie voor groente en fruit al op jonge leeftijd opgedaan door het werken in een groente en fruitwinkel. Nu kan ze deze passie weer oppakken. Marleen is opgegroeid tussen de melkkoeien en de akkerbouw.
Door hun krachten te bundelen kunnen zij ervoor zorgen dat er een op en top product uit de streek bij u in de keuken komt te liggen. Het is een feit dat er in de streek veel lekkere en gezonde producten worden geteeld en gemaakt. ‘Waarom zouden wij die dan niet eten’, vroegen zij zich af….en zo is het idee ontstaan van Streekproduct Limburg.
Samen met collega boeren en tuinders bieden ze u verse eerste kwaliteit producten aan. Vers van boer naar burger! Korte lijnen tussen producent en consument. Genieten van verse zoete aardbeien, witte asperge en frisse appels wie wil dit nu niet.
De producten komen hoofdzakelijk uit Limburg/Nederland en worden geproduceerd volgens de strenge Nederlandse richtlijnen van voedselveiligheid, natuur en milieu. Er zijn natuurlijk ook producten die niet in Nederland geteeld kunnen worden, hierbij maken zij gebruik van een importeur in de omgeving.
Dus bent u een liefhebber van verse seizoensproducten, streekproducten, producten direct van de boerderij? Dan bent u bij hen aan het juiste adres!
U kunt hier lekker en verantwoord inkopen doen op het gebied van groenten, fruit en aanverwanten producten.
Afhalen en bezorgen is ook mogelijk!
Ook maken wij mooie streek en cadeaupakketten.
Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.
Ben jij al eens bij de Bergense Melksalon geweest? De familie Kenter en haar koeien ontvangen je graag. Je bent elke dag welkom voor verschillende soorten Beemsterkaas, echte volle yoghurt in allerlei smaken en verse melk van de tap. Er loopt een leuke fietsroute langs de boerderij…. Tot gauw!
Bij de boerderij van familie Kenter in Bergen heeft men in het voorjaar van 2019 een winkel geopend. Hier verkopen zij vanuit de automaat Beemster kaas, chocolademelk, echte vanillevla en verse yoghurt die dochter Mieke zelf maakt. Regelmatig zijn er aanbiedingen en bieden zij yoghurts aan met diverse nieuwe smaken.
Daarnaast beschikt men over een melktap. Een automaat waar jezelf heerlijke verse melk kunt tappen. De melk en yoghurt wordt verkocht in glazen en plastic flessen. Op de glazen flessen zit statiegeld van 50 cent (deze flessen kun je inleveren op woensdagochtend, vrijdag en zaterdagmiddag).
Welkom op zuivelboerderij Zuivel van Nu. Een jong bedrijf met een persoonlijk gezicht. Puur en met liefde voor de dieren, dat geven ze door via de zuivel. Jouw zuivel, de Zuivel van Nu.
Het melkveebedrijf in Velden dat ooit begon met slechts 10 koeien, 10 varkens en twee hokken met kippen heeft inmiddels een nieuwe locatie en is een samenwerking aan gegaan. Sinds 1 januari 2020 werken we samen met Fons en Yvonne Kersten om heerlijke zuivel te maken. Ben je benieuwd naar de producten die ze maken, neem dan een kijkje bij de producten
Graag willen zij je kennis laten maken met de melkveehouderij van Nu. Daarom nodigen zij je uit voor een bezoek aan ons bedrijf, voel je welkom. bezoek-de-boerderij, Beleef de Boerderij.
Tot Ziens.
Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.
Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.
Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.
De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.
Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.
In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.
Sander en Patricia van der Gun runnen de Boerderij ‘de Pavijen’. Een melkveebedrijf in de Betuwe. Zij fokken er zelf de kalfjes op tot pink en uiteindelijk tot melkkoe. Een pink is een éénjarige koe.
De boerderij is mooi in balans, dit houdt o.a. in dat ze voldoende voer van eigen land halen om hun eigen dieren mee te voorzien. De mest van de koeien wordt weer gebruikt om het land mee te bemesten. Dit wordt kringlooplandbouw genoemd.
De koeien en kalveren verdienen een goed leven bij Sander en Patricia en zijn in 2019 sinds 7 jaar weer naar buiten gegaan. Daarom mogen ze de melk van hun koeien nu ook als weidemelk verkopen. De stal is voorzien van goede ligplekken, er is maximale ruimte om rond te lopen en er is zelfs een massageborstel aanwezig. De koeien worden gemolken met een automatisch melk systeem wat extra rust bied.
In de winkel verkoopt men diverse zuivelartikelen. Op het erf staat een melktap, waar uzelf uw rauwe melk kunt tappen.
De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide) melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd.
De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij met een hart voor zuivel!
Melkveebedrijf Pullens is sinds 1968 gevestigd in het ‘lint’ van Raamsdonk. Hier worden 185 koeien gemolken. In de zomer mogen de koeien op de ruime huiskavel zelf het gras gaan halen. De koeien worden met passie en plezier gehouden om ze zodoende gezonde melk te kunnen laten produceren die dan verwerkt kan worden tot alle producten van de Ambachtshoeve.
Deze boerderijwinkel is gevestigd bij melkveebedrijf De Annahoeve-De Moer, met landerijen grenzend aan Landgoed “Huis ter Heide”. Paul en Ingrid Hazenberg verwelkomen u graag op hun bedrijf!
In de zomer heeft u uitzicht over onze koeien, grazend in de weilanden. Een bezoekje aan hen laat u even meegenieten van het echte boerenleven.
In hun boerderijwinkel zijn veel verse streekproducten te koop. Het gebied rondom Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen heeft namelijk een groot aanbod verse en vaak biologische producten van de Duinboeren. Vele producten zijn dus vers van het land en dat proeft U!
Het assortiment van de winkel is eerlijk én heerlijk! De Annahoeve – De Moer biedt u bijvoorbeeld vlees van eigen bedrijf. Heeft u zich al eens ingeschreven voor één van hun vleespakketten? De kwaliteit en duidelijke herkomst van het product is voor veel mensen uit De Moer, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Dongen en ver daarbuiten reden genoeg om hun winkel te bezoeken.