Bij Kramer Koe & Kaas bent u aan het juiste adres voor echte Beemsterkaas vers van het mes, eigen vlees met een eerlijk verhaal, boerenzuivel, verse noten, borrel- en cadeaupakketten. Kortom, alles voor de echte bourgondiër!
Assortiment: Slagroom
Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.
In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.
Het echtpaar Hannie en Henk van Empel runnen hun boerderij in Haaren. Zij hebben hun roots liggen op de boerderij en in de aspergeteelt. Een mooie mix die in Haaren in praktijk wordt gebracht. In het Brabantse Haaren is de grond prima geschikt om hun passie uit te dragen. Van eind maart tot eind juni is de mooiste tijd van het jaar, want dan oogsten zij hun koninklijke witte goud. In de winkel, die volledig ingericht is op de verkoop van het witte goud, vind je ook alle aanverwante artikelen voor een heerlijke aspergemaaltijd.
Bij de Zuivelboerderij De Klef kunt u terecht voor verse zuiverste zuivel. Het bedrijf is al vanaf 1950 in handen van de familie Cremers. Na vader Christ zette zoon Willie het bedrijf voort met een grote passie voor de koeien. Samen met zijn vrouw Dieny stapte hij in de voetstappen van zijn ouders. Met een vooruitstrevende en ondernemende blik op de toekomst, zette zij zich destijds, net zoals nu, in voor het familiebedrijf De Klef. In middels draait de derde generatie Cremers de boerderij. Joris en Sandra stapten in de voetsporen van de ouders.
U kunt bij hen terecht voor melk, kwark, yoghurt, vla, drinkyoghurt, room en magere kwark.
Wil je meer weten van het boerenbedrijf dan bestaat er gelegenheid tot een bezoek aan de stal. Neem daarvoor van tevoren even contact op via het e-mailadres.
Kaasboerderij het Vaartje is het adres voor ambachtelijke en natuurzuivere boerenkaas! Want wat ambachtelijk is gemaakt, smaakt ! Waar Kees & Toos Havermans jaren geleden gestart zijn met verkoop van boerenkaas is de winkel inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs voor de kaasliefhebber. Samen met Linda, hun dochter verkopen zij een rijk assortiment aan boerenkaas, van jong- naar oud, kruidenkazen en geitenkaas. Ook zijn er diverse zuivel-en streekproducten in de winkel te vinden. Op zoek naar een leuk uitje? Wij verzorgen ook excursies, waarbij u onder genot van een drankje en natuurlijke onze kaas, uitgebreide uitleg krijgt over het maken van kaas.
De boerderijwinkel aan de Schoorstraat 63 in Udenhout is in de maanden april, mei en juni alle dagen geopend, ook op zon en feestdagen. Dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur. Er is een ruime sortering asperges en de asperges kunnen ook voor u geschild worden met de schilmachine.
Naast verse asperges, verkopen Piet en Mieke geschilde asperges en alle toebehoren die een aspergemaaltijd tot een feestje maken. Het feestje is natuurlijk helemaal compleet met een heerlijke uitverkoren aspergewijn. Als u meer wilt dan alleen een hoofdgerecht, hebben zij diverse producten voor u voor zowel een voor-als nagerecht. En om het geheel feestelijk af te sluiten, het zomerkoninkje: heerlijke zoete Hollandse aardbeien met boerenijs en slagroom. Er is voldoende parkeermogelijkheden op de boerderij.
In deze boerderijwinkel verkopen ze kip, rund- en varkensvlees, rauwe verse melk, zuivelproducten, eieren en boerenkaas.
Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.
Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.
Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.
De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.
Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.
In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.
Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.
Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.
Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.
De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.
Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.
In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.
Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; biologische boerderij “de Regte Heijden’. De weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide. In de weilanden rond hun boerderij grazen de 100 melkkoeien en hun kalveren.
Zij werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen.
De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s; kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.