In deze boerderijwinkel verkopen ze kip, rund- en varkensvlees, rauwe verse melk, zuivelproducten, eieren en boerenkaas.

Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.

Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.

Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.

Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.

In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.

Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.

Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.

Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.

Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.

In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.

Het echtpaar Hannie en Henk van Empel runnen hun boerderij in Haaren. Zij hebben hun roots liggen op de boerderij en in de aspergeteelt. Een mooie mix die in Haaren in praktijk wordt gebracht. In het Brabantse Haaren is de grond prima geschikt om hun passie uit te dragen. Van eind maart tot eind juni is de mooiste tijd van het jaar, want dan oogsten zij hun koninklijke witte goud. In de winkel, die volledig ingericht is op de verkoop van het witte goud, vind je ook alle aanverwante artikelen voor een heerlijke aspergemaaltijd.

Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; biologische boerderij “de Regte Heijden’. De weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide. In de weilanden rond hun boerderij grazen de 100 melkkoeien en hun kalveren.

Zij werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen.

De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s; kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.

Ruim 30 jaar geleden is de familie van Leeuwen begonnen met kaasmaken. De kaas en enkele aanverwante artikelen worden in de vroegere stal verkocht. Er is begonnen met een tafel met daarop een kaasplank en kaasmes.

In afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid met een uitgebreid kaasassortiment en daarnaast veel streekproducten, cadeauartikelen, zuivel en vlees. En in het weekend vers brood.

In 2005 is de kaasboerderij verder gegaan als Kaasboerderij Van Leeuwen-van Doesburg. Dirk en Ria van Doesburg zijn het bedrijf komen versterken en wonen op de boerderij

In januari 2020 is het bedrijf definitief  overgenomen door Dirk en Ria van Doesburg.  De naam van het bedrijf is hetzelfde gebleven.

Wim en Gerrie Luemes uit Ulft en hebben samen met hun kinderen en verdere familieleden een akkerbouwbedrijf met poot- en consumptieaardappelen. Daarnaast telen zij in de zomer aardbeien die ook in hun Landwinkel worden verkocht.

In 1985 hebben zij het melkveebedrijf van vader Jan overgenomen en zijn begonnen met akkerbouw en volle groenteteelt. Na een paar jaar is het melkvee en de volle groenteteelt afgestoten en hebben zij zich gespecialiseerd in de aardappelen en aardbeien. Toen ook zijn ze begonnen met de verkoop in een hoekje op de ‘deel’ (het achterhuis van onze boerderij).

Sinds oktober 2009 hebben zij zich aangesloten bij de coöperatie Landwinkel. Hierdoor werd het assortiment nog meer uitgebreid. In 2014 hebben is de ‘deel’ groots verbouwd tot wat het nu is: een boerderijwinkel met verschillende streek- en ambachtelijke producten, aardappelen (grotendeels eigen teelt), groente en fruit, noten, verse vrij uitloop eieren, ekologisch vlees (diepvries) van de Laan van Wisch, scharrelkip van Kemperkip, boeren ijs en verse boerenzuivel en -kaas. Voor een uitgebreide productbeschrijving zie de producten pagina.

U ben van harte welkom om eens rond te kijken in de Landwinkel Luemes!.

Welkom bij Boerderijwinkel Van Damme

In de winkel van de familie Van Damme is er altijd wel een nieuwe uitdaging. De producten worden verbouwd op onze boerderij of zorgvuldig ingekocht van gecertificeerde bedrijven waarbij wij rekening  houden met de prijs kwaliteit verhouding. Duurzaamheid, versheid en diervriendelijkheid vinden wij belangrijke begrippen. Dit proberen wij te waarborgen door bijvoorbeeld gecertificeerd vlees te verkopen. Denk hierbij aan de predicaten: “Duurzaam varkensvlees” of “Gildehoen”. Kortom: u als klant staat natuurlijk centraal.

Ons bedrijf is Global gap gecertificeerd. Dit houdt in dat wij aan strenge eisen moeten voldoen zodat uw voedsel veiligheid wordt gewaarborgd en dat onze producten het predicaat “milieu verantwoord geteeld” draagt. Daarnaast ondernemen wij duurzaam door bijvoorbeeld zonne-energie te gebruiken. Onze ambachtelijke producten worden zeer gewaardeerd. Een voorbeeld van een ambachtelijk product is onze appel- en perensap. Deze sap wordt van eigen teelt geperst. Ook op het gebied van saladeschotels, gourmet, borrelhapjes en BBQ producten is veel mogelijk.