Boerderij Weidegeluk. Wie het erf van Weidegeluk oprijdt, snapt meteen waar de naam vandaan komt. De kippen scharrelen er lekker rond, weidevogels bouwen er hun nest, torenvalken jagen op hun prooi. Maar laat je niet misleiden door het idyllische plaatje: dit boerenbedrijf is uitgerust met de modernste machines en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. De specialiteiten van deze boerderij? Echte Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter! Even voorstellen Weidegeluk is het thuis van Klaas en Sandra Heemskerk en hun kinderen Siem, Nienke en Cas. Zij hebben 65 Holsteiner koeien en 60 schapen, die 40 hectare land tot hun beschikking hebben. Bij de boerderij in de Waterloospolder zit een kaasmakerij en een winkel met zelfgemaakte verse streekproducten. Klaas en Sandra runnen het boerenbedrijf samen. Klaas heeft de koeien onder zijn hoede, Sandra de kaas. “We zijn een goed team en kunnen zo de kwaliteit van onze producten goed waarborgen. De kleinschaligheid bevalt ons. We werken hard, maar doen hier waar we gelukkig van worden. We genieten van de vrijheid en de natuur. Dat willen we onze kinderen ook meegeven.” Boerderijwinkel De winkel is het hele jaar geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. We verkopen originele streekproducten zoals: • Leidse kaas • Roomboter • Goudse kaas • Kruidenboter • Fenegriekkaas • Rauwe volle melk • Kaas met Italiaanse kruiden • Karnemelk • Kaas met bieslook Je kunt je aankopen ook laten vacumeren. Handig als je een stuk wilt meenemen op vakantie of een cadeaupakket samenstelt! Je kunt in de winkel gewoon met pin betalen. Over onze Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter Er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Weidegeluk is er daar één van: Klaas en Sandra produceren zelfs zeven dagen per week Leidse kaas, die voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel. De room wordt weer verwerkt tot overheerlijke boerenroomboter. Klaas en Sandra verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren, maar ook direct aan de consument, in de winkel aan huis. Heb je een suggestie voor een nieuwe smaak voor onze kaas? Laat het zeker even weten; wie weet ligt jouw favoriet binnenkort ook op de planken.

Op de boerderij maken zij de lekkerste zuivelproducten van de melk van hun eigen koeien.
Daar naast verkopen ze in de winkel diverse andere streekproducten zoals bijvoorbeeld vlees.

Zin in verse boerderij zuivel?
U kunt hier terecht voor heerlijke verse melk, yoghurt, vla, karnemelk en roomboter gemaakt van 100% Jersey melk

Zuivelboerderij De Driesprong houdt zich in de hoofdzaak bezig met melkvee. Er worden ongeveer 120 koeien gemolken op de boerderij. Daarnaast is er nog het jongvee en de droge koeien. Een deel van de melk wordt zelf verzuiveld. Dat wil zeggen dat er op het bedrijf producten van gemaakt worden zoals gepasteuriseerde melk, yoghurt, vruchtenyoghurt, vanille vla, chocolade vla, chocolademelk en hangop.

Naast de zuivel wordt er ook eieren en vlees verkocht. Het vlees komt van de blonde d’aqutaine.

Wij willen op onze boerderij laten zien hoe het is om melkveehouder te zijn. Daarom worden er regelmatig activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Bijvoorbeeld lentedag, koeien dansen in de wei, Klassenbezoek, ouderen bezoek.

We zijn een praktijk-leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we samen werken met AOC Terra en dat er regelmatig groepen leerlingen les krijgen op de boerderij. Ook lopen er ieder jaar jongelui stage op ons bedrijf.

Naast de zuivel en het vlees houden zij zich ook bezig met de verkoop, reparatie en opkopen van gebruikte en nieuwe skelters.
Contact skelters:
T: +31 (0)6 83 25 75 85 (Anton)

In Niekerk, in het mooie Westerkwartier wonen zij aan het Niekerkdiep met hun 4 kinderen.Daar runnen zij hun bedrijf met veel liefde en passie voor de dieren en alles wat daarbij komt kijken. Ze hebben 135 koeien en 60 stuks jongvee op 72 ha. grond.
De koeien lopen van april tot oktober buiten.Het jongvee loopt dan grootendeels buiten.
Een groot deel van het land wordt gebruikt als broedgebied voor weidevolgels. Op sommige stukken ligt een rustperiode van april tot half juni. De vogels broeden er dan en kunnen hun kuikens in het lange gras groot brengen. Ze helpen de natuur zo een handje door extra waterpartijen en broedgebieden aan te leggen.

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Ons Boer’n erf is een zelfbedienings boerderijwinkel die bestaat uit een melktap en een boerderijautomaat. Met daarin eigengemaakte zuivelproducten en nog veel meer!

De zuivelwinkel is onderdeel van het melkveebedrijf van Familie de Rijk. Zij zorgen met passie voor hun dieren, dit laten ze graag aan u zien. In hun zuivelwinkel verkopen ze verse zuivelproducten, gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Zo brengen ze het prachtige boerenleven een stukje dichter bij u!

In de boerderijwinkel verkopen ze naast hun eigen Kromhoekster Kip ook diverse andere streekproducten. Wat dacht u van lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, zuivel, eieren, jam, honing en ijs uit de streek?

LET OP!! Het adres bevindt zich achter Kromhoek 35, aan het Langpaed.
Als u op navigatie rijdt, voer dan Langpaed 1, Siegerswoude in als adres.

De opa van de opa, heeft van zijn opa koeien leren melken. Van jongs af aan helpen op het land, voeren, oogsten en ploegen. Nu zeven generaties verder leert vader het aan de nieuwe generatie. Van klein af aan met vier zussen, in de overall, helpen. Dan kan niet ontkent worden dat het in het bloed zit, en als dan ook de kans komt om het voort te zetten…

Het mooie aan het bedrijf is de cirkel die rond is, van koe tot kalf, van gras tot melk, en van die melk zelf Boerenkaas, karnemelk, boter en yoghurt maken. En zo ook het vlees. Alles moet kloppen, het moment van gras maaien, de verzorging van de koeien, het zo schoon mogelijk melken, de wrongel die de kaas wordt, en de aangezuurde melk die na het karnen boter en echte karnemelk is geworden. En als dan na het werk de boterham met kaas en het glas karnemelk zo smaken als dat gehoopt is, maakt dat de cirkel weer rond.

De zevende generatie boer bij familie van der Burg is nu aan zet. En ook met 4 dochters valt de appel gelukkig niet ver van de boom. Opvolgers betekenen nieuwe toekomst. En doordat de ruimte voor de melkkoeien in Berkel steeds beperkter werd moesten er nieuwe ideeën komen, maar de plek waar het zo lang geleden allemaal begon laat men niet zomaar gaan. Na een zoektocht kwamen ze terecht op Hoeve Nieuw Bethlehem in Hazerswoude Dorp.

Op deze plek is genoeg grasland voor de melkkoeien, die ze in een nieuw gebouwde stal sinds augustus 2019 houden. Hier hebben ze de kaas en zuivel makerij ook naar toe verhuisd, iedere vrijdag zorgen ze dat de verse zuivel weer in Berkel verkrijgbaar is.

De ruimte die hierdoor vrij kwam in de stallen bij Hoeve Zegenvrucht in Berkel kunnen ze nu gaan gebruiken voor het aanhouden van hun eigen vleesvee. De kalfjes van verschillende vlees rassen die op Nieuw Bethlehem geboren worden kunnen op Hoeve Zegenvrucht gehouden worden. En zo hebben ze over een tijdje ook eigen rundvlees in de winkel erbij.