Harm en Mathilde runnen het familiebedrijf dat al 4 generaties lang op deze locatie, de Uffelter Es, is gevestigd. In 2017 besluiten ze om een andere weg in te slaan met het bedrijf. Na een periode van inspiratie opdoen hebben ze besloten om door te gaan met het houden van vee en daarnaast een boerderijwinkel te starten met eerlijke producten van zoveel mogelijk Drentse bodem, (h)eerlijk eten voor een eerlijke prijs!

De Hofwinkel is onderdeel van de Warmonderhof, de verzamelnaam voor Warmonderhof Opleidingen, Stichting Warmonderhof  en de daarbij aangesloten agrarisch ondernemers. Het opleiden en enthousiasmeren van mensen die biologische en biologisch dynamische landbouw, voeding en handel en zorg als werkveld kiezen is de missie van Warmonderhof.
In de Hofwinkel worden de producten van de Warmonderhof verkocht.
Wat zij niet kunnen leveren wordt ingekocht bij Eko boerderij de Eerste in Marknesse. De overige groenten, fruit en kruiden komen van de groothandel De Zaaister uit Groningen.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Welkom op de website van Melkveehouderij Rosendaal!

De prachtige melkveehouderij Rosendaal is gelegen in de mooie omgeving van Loerbeek in de gemeente Montferland van de provincie Gelderland.

Melkveehouderij Rosendaal produceert de zelfgemaakte zuivelproducten.
Deze producten zijn op ambachtelijke wijze en met liefde gemaakt van dagverse melk van hun eigen koeien. Dat is één van de redenen waarom hun zuivelproducten vers van smaak zijn.

Zij hopen dat u net zo geniet van hun producten als zij zelf doen! Kijk gerust voor meer informatie verder op hun website en graag tot ziens!

Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.

Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.

Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.

Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.

In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.

Tussen Buitenpost en Burum in staat het melkveebedrijf van de familie van Ravenhorst. Ton en Maartje wonen hier met hun vier kinderen. Elke dag worden de 150 melkkoeien met veel passie en zorg 2 keer daags gemolken. Vanaf het voorjaar tot aan het najaar gaan de koeien naar buiten om zelf het malse en sappige gras te halen waar heerlijke rauwmelkse kaas van gemaakt wordt. In de winterperiode staan de koeien op stal. Ze kunnen dan vrij rondlopen en de hele dag kuilvoer eten bij het voerhek. Of ze gaan lekker liggen en herkauwen in de ligboxen. Ben je benieuwd hoe rauwmelkse kaas smaakt? Kom dan een keertje langs zodat je zelf kunt proeven!

Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!

Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.

Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.

Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.

Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.

Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.

Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.

In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.

De melktap is al redelijk uniek, maar bij de Venehoeve kan je via een 2e oprijlaan voor de melkdrive parkeren en de melk tappen. Hierom hebben zij de naam ‘Melkdrive’ bedacht.

In de Melkdrive kunt U melk tappen uit een melkautomaat. De melk is afkomstig van hun eigen melkkoeien die zij met veel aandacht verzorgen. De melk die U tapt is de echte boerderijmelk (rauwe boerderijmelk) dwz de melk is niet gepasteuriseerd of op enige andere manier bewerkt en dus de echte volle melk.

De voordelen van de Melktap zijn:

Verse boerderij melk
Alle dagen geopend
Zelf bediening

Naast de melk verkopen ze bij de Venehoeve ook zuivelproducten, kaas, yoghurt, karnemelk en boter. Dit zit niet in de zelfbediening, let dus op wanneer de winkel open is. U kunt bij hen ook terecht voor een goed stuk rundvlees.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide) melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij met een hart voor zuivel!

Melkveebedrijf Pullens is sinds 1968 gevestigd in het ‘lint’ van Raamsdonk. Hier worden 185 koeien gemolken. In de zomer mogen de koeien op de ruime huiskavel zelf het gras gaan halen. De koeien worden met passie en plezier gehouden om ze zodoende gezonde melk te kunnen laten produceren die dan verwerkt kan worden tot alle producten van de Ambachtshoeve.