Harm en Mathilde runnen het familiebedrijf dat al 4 generaties lang op deze locatie, de Uffelter Es, is gevestigd. In 2017 besluiten ze om een andere weg in te slaan met het bedrijf. Na een periode van inspiratie opdoen hebben ze besloten om door te gaan met het houden van vee en daarnaast een boerderijwinkel te starten met eerlijke producten van zoveel mogelijk Drentse bodem, (h)eerlijk eten voor een eerlijke prijs!
Assortiment: Gepasteuriseerde melk
Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.
Zuivelboerderij De Driesprong houdt zich in de hoofdzaak bezig met melkvee. Er worden ongeveer 120 koeien gemolken op de boerderij. Daarnaast is er nog het jongvee en de droge koeien. Een deel van de melk wordt zelf verzuiveld. Dat wil zeggen dat er op het bedrijf producten van gemaakt worden zoals gepasteuriseerde melk, yoghurt, vruchtenyoghurt, vanille vla, chocolade vla, chocolademelk en hangop.
Naast de zuivel wordt er ook eieren en vlees verkocht. Het vlees komt van de blonde d’aqutaine.
Wij willen op onze boerderij laten zien hoe het is om melkveehouder te zijn. Daarom worden er regelmatig activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Bijvoorbeeld lentedag, koeien dansen in de wei, Klassenbezoek, ouderen bezoek.
We zijn een praktijk-leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we samen werken met AOC Terra en dat er regelmatig groepen leerlingen les krijgen op de boerderij. Ook lopen er ieder jaar jongelui stage op ons bedrijf.
Naast de zuivel en het vlees houden zij zich ook bezig met de verkoop, reparatie en opkopen van gebruikte en nieuwe skelters.
Contact skelters:
T: +31 (0)6 83 25 75 85 (Anton)
De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.
De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.
De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.
Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).
Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.
Jan en Baukje Brouwer, jonge melkveehouders in Nijeveen runnen de boerderij aan de Dorpsstraat 89 . Zij zijn ondernemers met een passie voor het vak en besteden veel aandacht aan hun dieren en dat willen zij ook naar de buitenwereld uitstralen. Sinds 1 april 2019 wonen zij op de boerderij aan de Dorpsstraat. Door hun verhaal te vertellen en hun producten te verkopen willen zij de boerderij en alles wat er gebeurt weer dichter bij de maatschappij zetten. Kom langs en ervaar het zelf de passie van Jan en Baukje!
Bij de Melktap aan de Dorpsstraat 89, te Nijeveen verkoopt men naast melk, ook zuivelproducten, eieren, vlees, en een beperkt aanbod aan groente. Voor vlees kunt u er terecht op zaterdag zowel voor hun rundvlees van eigen koeien als voor het varkensvlees van Piggy’s Palace in Bathmen.
Op zaterdag is er ook een mogelijkheid om koeien te bekijken en te aaien/knuffelen.
Diverse groenten en fruit, zuivel, vlees, noten en zaden en nog veel meer. Complete winkel