Aan de Wessingtange 10 te Sellingen vind je het Landbouwbedrijf De Klip. Men verkoopt er rundvlees en boerenmelk.

Bij Hoeve Welgelegen verkoopt men melk, kaas en eieren aan huis met een automaat.
Ook kunt u bij hun vlees bestellen van de eigen koeien. Het vlees is afkomstig van het Belgisch blauwe vleesras, dat op hun boerderij is geboren en grootgebracht. Het vlees van het Belgisch blauwe ras staat bekend als uiterst mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels. Dankzij het lage vochtgehalte krimpt het vlees niet in de pan en krijgt het een goudbruine kleur tijdens het braden.
Bestellen van vlees kan via de mail albertenwendy@quicknet.nl of op whatsapp 0640402217.

Welkom op de website van Melkveehouderij Rosendaal!

De prachtige melkveehouderij Rosendaal is gelegen in de mooie omgeving van Loerbeek in de gemeente Montferland van de provincie Gelderland.

Melkveehouderij Rosendaal produceert de zelfgemaakte zuivelproducten.
Deze producten zijn op ambachtelijke wijze en met liefde gemaakt van dagverse melk van hun eigen koeien. Dat is één van de redenen waarom hun zuivelproducten vers van smaak zijn.

Zij hopen dat u net zo geniet van hun producten als zij zelf doen! Kijk gerust voor meer informatie verder op hun website en graag tot ziens!

Op de Horsterhof telen ze jaarlijks meer dan 80 soorten groenten. Dit doen ze met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Hun groenten hebben hierdoor een gezonde voedingsbodem en krijgen de tijd om te groeien en op natuurlijke wijze hun smaak te ontwikkelen. Met een abonnement op een van hun pakketten ben je wekelijks zeker van een gevarieerd pakket met verse biologische seizoensgroenten en steun je hun verantwoorde en duurzame manier van voedselproductie. Zo investeren ze samen in een gezonde toekomst.

In hun boerderijwinkel kun je terecht voor verse biologische seizoensgroenten van eigen grond. Boerenzuivel, brood en droogwaren maken hun aanbod compleet. Allemaal biologisch en zoveel mogelijk lokaal en regionaal geproduceerd.

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.

De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.

Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).

Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.

Welkom op zuivelboerderij Zuivel van Nu. Een jong bedrijf met een persoonlijk gezicht. Puur en met liefde voor de dieren, dat geven ze door via de zuivel. Jouw zuivel, de Zuivel van Nu.

Het melkveebedrijf in Velden dat ooit begon met slechts 10 koeien, 10 varkens en twee hokken met kippen heeft inmiddels een nieuwe locatie en is een samenwerking aan gegaan. Sinds 1 januari 2020 werken we samen met Fons en Yvonne Kersten om heerlijke zuivel te maken. Ben je benieuwd naar de producten die ze maken, neem dan een kijkje bij de producten

Graag willen zij je kennis laten maken met de melkveehouderij van Nu. Daarom nodigen zij je uit voor een bezoek aan ons bedrijf, voel je welkom. bezoek-de-boerderij, Beleef de Boerderij.

Tot Ziens.

De ambachtelijke boerenkaas en andere zuivelproducten worden gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Je vindt er in hun winkel ook boerenkaas, diverse smaken uit elk seizoen, karnemelk (op de manier en met de smaak van vroeger), boter, yoghurt en vruchtenyoghurt, kwark en vruchtenkwark, en vanillevla. Ook is er eigen (h)eerlijke pasta en deegwaren: met keurmerk, te koop.

Elke eerste zaterdag van de maand zijn zij van de partij op de Streekmarkt in Delden.

Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; biologische boerderij “de Regte Heijden’. De weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide. In de weilanden rond hun boerderij grazen de 100 melkkoeien en hun kalveren.

Zij werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen.

De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s; kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.

Kaasboerderij Ravenswaard is een oud familiebedrijf gelegen in het hartje van Maas & Waal. De familie Litjens maakt er al meer dan 40 jaar boerenkaas, waarvan 15 jaar biogisch, direct van de rauwe melk van de koeien op hun land.

Hun ambachtelijk boerenbedrijf heeft altijd al milieuvriendelijk geboerd, het ekologisch boeren zit hen wat dit betreft al generaties in het bloed. Dit uit ideële overwegingen; boer en boerin dienen verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van aarde, plant en dier. De natuurlijke kringloop dient in stand gehouden te worden. Daarnaast is de consument steeds milieubewuster, gezonder en kritischer gaan leven. De vraag naar EKO-kaas wordt steeds groter.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide) melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij met een hart voor zuivel!

Melkveebedrijf Pullens is sinds 1968 gevestigd in het ‘lint’ van Raamsdonk. Hier worden 185 koeien gemolken. In de zomer mogen de koeien op de ruime huiskavel zelf het gras gaan halen. De koeien worden met passie en plezier gehouden om ze zodoende gezonde melk te kunnen laten produceren die dan verwerkt kan worden tot alle producten van de Ambachtshoeve.