Op zoek naar melk, eieren en vlees rechtstreeks van de boer? Tegenover de boerderij, staat aan de overzijde van de weg de melktap en eieren- en vriesautomaat.

Een soort mini-boerderijwinkeltje dat 7 dagen per week, 24 uur per dag open is met plek om uw fiets of auto te parkeren. De melk uit de melktap komt rechtstreeks van de koeien en wordt dagelijks bijgevuld, super vers dus!

Uit de eierenautomaat kunt u doosjes van 6 en van 10 eieren halen. Het zijn witte eieren van kippen die buiten kunnen scharrelen (vrije uitloop). De doosjes ontvangen ze graag retour voor hergebruik. Het vlees is van de melkkoeien die een goed en lang leven hebben gehad. Het aanbod varieert van gehakt, worstjes, hamburgers, biefstuk, entrecote, tartaar, sucadelappen en soepvlees.

Bedien u zelf voor eieren en melk in de koelkast langs de weg. Dagelijks vers aangevuld met volle melk van onze koeien en vrije uitloop eieren van onze kippen. Daarnaast is ook biest op bestelling beschikbaar. We zijn blij met lege eierdozen (10 stuks) en ook de melkflessen ontvangen we graag voor hergebruik retour.

BoerBert is een biologisch boerderij aan de rand van Woerden. Naast het runnen van het melkveebedrijf, maakt BoerBert haar eigen biologische boerenkaas. Door de aanwezigheid van een boerderijwinkel ”de BoerBertShop”, een zorgboerderij voor licht-dementerende ouderen en een peuterspeelzaal kan iedereen meegenieten van de boerderij. 2 hooiberghutten, een paarden pensionstal en diverse nevenactiviteiten zorgen ervoor dat er op ’t erf van BoerBert een gezellige sfeer heerst en is er altijd wel iets te doen, maar ook om te genieten van de rust en de Hollandse natuur bent u bij BoerBert aan het juiste adres. Tijdens de openingstijden van de shop, bent u ook van harte welkom op de boerderij!

De familie Kuijt leidt een melkveehouderij. Zij hebben vrij koeverkeer, dit houdt in dat de koeien zelf mogen kiezen of ze in de stal willen blijven of in de wei willen lopen. Zo kan de koe ook zelf bepalen wanneer zij zin heeft om gemolken te worden door de melkrobot.

In de stal hebben ze heerlijke koematrassen en massageborstels aangebracht voor de ontspanning van de koe. De extra strostal zorgt voor verlichting van eventuele zieke of drachtige koeien.

Bij het bedrijf Kuijt streeft men er naar om zo min mogelijk antibiotica en andere medicijnen te gebruiken. Daardoor zitten ze 20% onder het gemiddelde medicijngebruik in Nederland. Maar als de koe pijn lijdt, krijgt zij natuurlijk wel de benodigde medicijnen.

Ze hebben bewust geen biologisch bedrijf omdat dat in hun ogen niet per definitie duurzaam is. Wel houden ze zoveel mogelijk rekening met het milieu in de bedrijfsvoering. Denkt u ook aan het milieu? Neem dan een eigen literfles mee!

Wilt u graag meer van het bedrijf zien? Dat kan! Ieder voorjaar houden zij een open dag waarbij u hartelijk wordt ontvangen en rondgeleid.

Bij het bedrijf kunt u terecht voor uw melk, biest (op een intekenlijst) en eieren.

Sander en Patricia van der Gun runnen de Boerderij ‘de Pavijen’. Een melkveebedrijf in de Betuwe. Zij fokken er zelf de kalfjes op tot pink en uiteindelijk tot melkkoe. Een pink is een éénjarige koe.

De boerderij is mooi in balans, dit houdt o.a. in dat ze voldoende voer van eigen land halen om hun eigen dieren mee te voorzien.  De mest van de koeien wordt weer gebruikt om het land mee te bemesten. Dit wordt kringlooplandbouw genoemd.

De koeien en kalveren verdienen een goed leven bij Sander en Patricia en zijn in 2019 sinds 7 jaar weer naar buiten gegaan. Daarom mogen ze de melk van hun koeien nu ook als weidemelk verkopen. De stal is voorzien van goede ligplekken, er is maximale ruimte om rond te lopen en er is zelfs een massageborstel aanwezig. De koeien worden gemolken met een automatisch melk systeem wat extra rust bied.

In de winkel verkoopt men diverse zuivelartikelen. Op het erf staat een melktap, waar uzelf uw rauwe melk kunt tappen.

Op Biologische kaasboerderij De Ruyge Weyde hebben ze een prachtige ruim opgezette winkel waar zij hun biologische producten verkopen: kazen, eieren, biologisch vlees van eigen runderen, rauwe melk, yoghurt, boerenboter en streekproducten en cadeaupakketten. De biologische kaasboerderij is vrij toegankelijk voor al hun klanten: iedereen is welkom om bij de koeien, kalfjes, kippen, paarden en geitjes te kijken. Ook is het mogelijk om voor groepen een rondleiding of proeverij te boeken of te vergaderen.

Komt u van ver, en wilt u even uitrusten? Ook dat kan, in de ontvangstruimte bij de winkel kunt u even bijkomen en een biologische koffie of thee drinken, of zoek een fijn plekje bij de picknickbanken aan de overzijde in het weiland. Bovendien beschikken ze in de winkel over een klantentoilet.

De Heihoeve BV. is in 1970 opgericht door 3 neven uit de familie de Groot en de familie Kloek.
Deze zijn gestart met ongeveer 150 koeien. Door de uitbreiding van het aantal dieren is in 1978 de stal vergroot met een 32-stands draaimelkstal en met 3 torensilo’s voor automatisch voeren. U kunt bij hen terecht voor rauwe melk en biest (indien voorraadig).