In 2016 richtten Roland Brink en Anita Koops Melk Delicatesse op. Zij willen met Melk Delicatesse een heerlijk, onbewerkt en bijzonder product aanbieden rechtstreeks vanaf het melkveebedrijf. Het doel van Melk Delicatesse is om melk beschikbaar te stellen en door bijna iedereen geconsumeerd kan worden. Uit hun eigen ervaring weten zij dat het consumeren van reguliere melk helaas niet voor iedereen mogelijk is gezien de eventuele allergische reactie die kan ontstaan. Met de A2 melk wordt geproduceerd door een deel van het melkvee hebben ze hierin de oplossing gevonden. Een allergische reactie wordt vermeden waardoor de melk voor vrijwel iedereen is te consumeren.

Geschiedenis melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Jack Lazeroms is de zoon van Rien en Cor Lazeroms. Rien en Cor trouwden in 1963 en kregen ieder bij hun huwelijk vier koeien mee. Dat was de start van het melkveebedrijf. De dieren werden met de hand in de wei gemolken en het landwerk werd met een paard gedaan. Rien bouwde zelf een huis en een loods voor zijn bedrijf en in 1983 heeft hij samen met zijn zoons een nieuwe koeienstal gebouwd.

Zoon Jack en schoondochter Rosita zijn in 1996 getrouwd en hebben in 1997 het melkveebedrijf overgenomen. Hier wordt de melk geproduceerd waarvan op Kaasboerderij Ossenblok de lekkerste boerenkazen en zuivel wordt gemaakt.

Geschiedenis Kaasboerderij en Landwinkel Ossenblok
Rosita Lazeroms-Ossenblok is de dochter van Toon en Anny Ossenblok. Toon en Anny wonen en werken sinds 1973 op de kaasboerderij. Sinds 1980 maken ze zelf kaas van melk van eigen koeien. Dochter Rosita en schoonzoon Jack hebben in 2012 de kaasboerderij overgenomen en runnen nu dus zowel Kaasboerderij Ossenblok als Melkveebedrijf Lazeroms. Hun kinderen Tessa, Steffy, Thom en Thijs helpen inmiddels ook mee met allerlei hand- en spandiensten.

Het kleine winkeltje van de kaasboerderij is inmiddels een echte landwinkel geworden. Deze heeft in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment gekregen met vele soorten kazen, zuivel, vlees en allerlei boerendelicatessen.

U vindt aan de Bredasebaan 88 in Sprundel een zelfbedieningautomaat deze is zeven dagen in de week open en dat gedurende de gehele dag.

Om de mensen dichter bij de bron van hun zuivel te brengen, hebben Mark en Ineke van Melkvee- en Zuivelboerderij ‘De Brem Holsteins’ de zuivellijn ‘Zuivel van Nu’ opgezet. ‘Zuivel van Nu’ produceert Volle Boeren Melk en Volle Boeren Yoghurt van dagverse melk.
Ook verkopen wij rauwe melk vers uit onze melktank.
Onze koeien grazen buiten op het grasland van het Limburgs Landschap. Wij houden bij het maaien rekening met alles wat groeit en bloeit. Biodiversiteit is voor ons belangrijk.
Voor de verkooppunten gaat u naar www.zuivelvannu.nl/waar-te-koop.

In de winkel verkopen zij een gevarieerd aanbod natuurvlees van het Schotse Hoogland rund.  Natuurvlees? Ja, natuurvlees. Hun dieren leven het hele jaar in de natuur. Daar scharrelen ze hun kostje bij elkaar. Hierdoor hebben ze een gevarieerd voedselpatroon en veel beweging. Het natuurlijk leven, betekent ook een natuurlijke groei. Het goede leven in de natuur, zie je terug in het vlees.  Het vlees is donkerrood van kleur en vol van smaak. Buitenleven, beweging & gevarieerd eten. Dat levert gezonde dieren op. En gezond vlees.

Naast het natuurvlees verkopen zij biologisch zuivel van Drentse Aa www.drentseaazuivel.nl, eieren, meel van Molen Mulder Pot  www.molenmulderpot.com jams, chutneys en andere lekkernijen en snuisterijen.

Dagverse melk, kaas, streekproducten. Kan ook besteld worden via internet.

Zij verkopen hier boerenkaas,  zuivelproducten en andere lekkernijen.

In de gezellige boerderijwinkel kunt u ambachtelijk gemaakte A2-zuivel proeven en kopen zoals de boeren yoghurt, boeren vanillevla en volle melk. Ook kunt u hier terecht voor de verkoop van dagverse, rauwe melk.
In de diepvries vindt u onder andere karbonades, braadworst, speklapjes, schnitzels, slavinken, rollade en natuurlijk hamburgers.

Rustpunt voor fietsers en wandelaars, fietsknooppunt 70 – Rondje Zwolle. www.rustpunt.nu

Biologische winkel met streekproducten:

Groente en fruit van BoereGoed, Zuivel van Delflandshof, Ambachtelijk gemalen meel van Korenmolen de Drie Lelies, Onweerstaanbare koekjes van Het Blauwe Hek, Kakelverse eieren van Hoeve Landlust of van Boerenmart, Echte boeren kaas van Zuivelboerderij van Winden, Huisgemaakte jam en meer van Hoeve Avondrust, Huisgemaakte paprikasoep van Berkhoudt, Ambachtelijke sambal van Oma Dée, Heerlijk honing van Het bijen ABC, Huisgemaakte heerlijkheden van Syl’s Puur genieten. Krakende noten van Wessels, Transparante chips van Hoeksche Chips, Boerenroomijs van de eigen Hoeve Bouwlust. Servies met boerenmotiefjes. Schulpsappen, Droogbloemen. én een eigen melktap.