Op de Horsterhof telen ze jaarlijks meer dan 80 soorten groenten. Dit doen ze met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Hun groenten hebben hierdoor een gezonde voedingsbodem en krijgen de tijd om te groeien en op natuurlijke wijze hun smaak te ontwikkelen. Met een abonnement op een van hun pakketten ben je wekelijks zeker van een gevarieerd pakket met verse biologische seizoensgroenten en steun je hun verantwoorde en duurzame manier van voedselproductie. Zo investeren ze samen in een gezonde toekomst.
In hun boerderijwinkel kun je terecht voor verse biologische seizoensgroenten van eigen grond. Boerenzuivel, brood en droogwaren maken hun aanbod compleet. Allemaal biologisch en zoveel mogelijk lokaal en regionaal geproduceerd.
De graasboerderij in Sondel is een waar familie bedrijf. Het bedrijf is opgericht door de ouders van Sierd Deinum. Het is vervolgens verder ontwikkeld door Sierd Deinum en Joke Ensing. Sinds kort is jongste dochter Welmoed Deinum ook volop in het bedrijf actief. Daarbij is er tevens volop ondersteuning van de andere kinderen. Doordat iedereen achter ons bedrijf en product staat, maakt het bijzonder werken.
Sierd en Joke werken al ruim 27 jaar op de melkveehouderij in Sondel. In die jaren hebben ze hun bedrijf verder ontwikkeld op deze prachtige plek. Na een lange tijd van traditioneel en gangbaar produceren, kwamen bij hen de vraagtekens over deze vorm van landbouw. Ze zagen mogelijkheden om volhoudbaarder en gezonder melk en vlees te produceren. Sinds een aantal jaren verkopen zij de biologische zuivel en vleesproducten van hun bedrijf ook direct aan consumenten. Ga daardoor eens bij hen langs in de biologische boerderijwinkel. U geniet er van hun producten.
In het gras loopt een boer, en niet zo maar één – het is boer Lubbers, Erik Lubbers. Samen met zijn Meike, de boerin op het bedrijf, voeren zij het maatschap. Een boer zonder boerin is geen boer, hoor je vaker. Er is niet voor niets een programma Boer zoekt Vrouw. Erik is alweer op pad op zijn dames blij te maken. Geen makkelijke taak, want met 90 vrouwen op stal ben je aardig in touw. Zijn Maaike, Jose, Carolien, Nina, Anna en Elsa’s en al die anderen hebben een fijn leven in een ruime, lichte stal en met de uitgebreide zorg van boer Lubbers hebben ze niets te klagen. Het is een prima deal: zij krijgen goede zorgen en in ruil daarvoor geven zij melk.
Maar, afgelopen jaren waren zwaar. De kosten gingen omhoog, terwijl de prijs van melk hetzelfde bleef, boer Lubbers ging steeds zorgelijker kijken en hij was steeds vaker in de weer met papieren en regels en tot overmaat van ramp verdwenen er dames uit de stal. Blijkbaar moest dat van de Nederlandse overheid…
Gelukkig heeft boer Lubbers een wederhelft met goede ideeën en zij kwam met een oplossing. “Laten we ons prachtige product zelf gaan verkopen, i.p.v. aan de fabriek!” We moeten laten zien waar de melk vandaan komt, uitstoot besparen en anderen laten genieten van ons pure, witte goud.” En zo geschiedde, welkom bij Melk van Boer Lubbers!
U kunt uw bestelling ook doen via e-mail of via Whatsapp.
De cooöperatie, ofwel de samenwerking kan uniek worden genoemd. Deze is namelijk uit chemie tussen een melkveehouder en een kok ontstaan. Ondernemers uit verschillende hoeken van de economie die elkaar vonden als leverancier en afnemer. De melkveehouder als creatieve agrarische ondernemer, die zijn rundvlees verkocht aan de kok die als horeca ondernemer openstond voor eerlijke en lokale producten.
Vanuit de chemie ontstonden er al snel gedeelde ideeën en ambities over ‘van gras tot glas’ en ‘farm to table’. Deze zijn uiteindelijke vertaald in een gezamenlijke filosofie in de vorm van een zuivelcooöperatie, afgekort ZUCO, in de vorm van de kleinste zuivelfabriek van Nederland.
In deze cooöperatie zijn de volgende ingrediënten aanwezig: ondernemersvlijt, vaardigheden in productie en aanvoer van zuivel en ijsbewerking, vaardigheden in communicatie, marketing, commerciële administratie én kennis & vaardigheden in zowel horeca als de agrarische sector.
Met deze ingredieënten wil ZUCO een kwalitatief goed product met een uniek verhaal via de horeca & retail bij de consument brengen met de horeca en retailondernemers beschouwd als onmisbare ambassadeurs.
Art en Birgit verzorgen hun koeien, kalfjes en grasland op hun boerderij in Renswoude op een natuurlijke manier. Van hun melk maken ze kefir, en dat is te verkrijgen op hun boerderij!
Bij de Hedevelds Bio Ei staat de Eitomatiek vol met eieren uit het biologisch leg-pluimveebedrijf Jannink-Schabbink in Hertme. Voor (H)eerlijke eieren en meer….
Daarnaast verkopen zij lokale boerenproducten, waaronder zuivel ,rauwmelkse boerenkaas, boerenboter, tokkelroom, boerenmetworst, biologische soepkip en aardappelen. In het seizoen kunt u er ook terecht voor aardbeien en asperges.
Uw boerenwinkeltje in de buurt!!
Welkom op boerderij Het Vertrouwen.
Hans Sander en Wendy de Koning melken hier 120 melk- en kalfkoeien. De vader van Hans is hier 500 meter vandaan gestart met het melken van koeien. In 1980 was de tijd rijp voor een overname en heeft Hans het stokje opgepakt. Na een hele procedure kreeg hij uiteindelijk vergunning om nieuwbouw te plegen. In 2006 komt Wendy het maatschap versterken stapt bij Hans en Carla in het bedrijf. De koeien worden gemolken met een Lely melkrobot. Dat houdt in dat de koe zelf bepaald wanneer hij gemolken wil worden dat gebeurt dan ook 24 uur per dag. Echter wanneer de koe langer dan 12 uur weg blijft halen zij ze bij de robot. In het voorjaar, zodra de draagkracht van de grond het toelaat, gaan onze koeien lekker naar buiten.
Ze kunnen dan wel naar binnen om gemolken te worden, maar gaan daarna weer naar buiten (of het moet slecht weer zijn dan blijven ze veel liever binnen). We noemen dit vrij koeverkeer.
Hans en Wendy willen graag een zo goed en gezond mogelijk product op de markt brengen. Ze proberen op een zo natuurlijke wijze met hun vee en land om te gaan. Zodat er een natuurlijke kringloop ontstaat. Ze gebruiken geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen en proberen met natuurlijke middelen het bodemleven van de grond zo gezond mogelijk te krijgen. Om dat te bereiken gebruiken we keltisch zeezout, zeewierkalk en sproeien we melk over het land om de bodem te informeren.
Ze rijden de drijfmest bovengronds uit. Dit is beter voor de bodem omdat mest zuurstof nodig heeft om te verteren. Als je de mest in de grond brengt onttrekt de mest zuurstof uit te bodem wat zeer onwenselijk is voor het bodemleven.
Hans en Wendy brengen zo een gezond product uit hun bedrijf op de markt.
Echt (H)eerlijke pure boerderijzuivel van het kampereiland
Een biologische melkveehouderij waar zuivel, Kamper Terp Kaas en vlees wordt verkocht. Er is ook mogelijkheid voor workshops en boerderij educatie. Er is een boerderijwinkel en vergaderruimte. Er is dus van alles te beleven op deze boerderij! Neem een kijkje op hun website…
De Bonte Weide is een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Mart-Jan en Willy de Jong zijn de trotse eigenaren. In 2011 zijn we met de biologische melkgeitenhouderij gestart. Al vanaf 1999 zijn we uit volle overtuiging biologisch en proberen we dat op alle vlakken vorm te geven. We vonden het jammer dat onze geitenmelk onzichtbaar op de markt kwam. Daarom hebben we een eigen product gemaakt van deze gezonde melk:
Onze Biologische rauwmelkse geitenkefir is bestempeld met het EKO-keurmerk en het biologisch keurmerk. Het product is streng gecontroleerd en voldoet aan de eisen. Samen met jou streven wij naar een gezond leven voor mens en dier.
Authentieke smaak
Ieder product in ons assortiment is geselecteerd omdat het de best smakende is in zijn soort. Onze ervaring en overtuiging stellen dat die beste smaak altijd voortkomt uit productiemethoden die dicht bij de natuur blijven en waarin het welzijn van mens, dier en aarde centraal staat. De beste smaak is daardoor ook altijd smaak zoals de natuur het bedoeld heeft: authentieke smaak. In onze webwinkel kunt u kiezen uit meer dan 900 prachtige producten; vlees van eigen boerderij, groenten en fruit van de volle grond, wijnen en boerenkazen maar ook verse vis van visleverancier Jan Veerman, brood van Menno, chocolade van chocolatier van Soest en nog veel meer. Eigenlijk vindt u bij ons alles vinden wat u nodig heeft voor een heerlijke maaltijd met vrienden en familie! Door in onze webwinkel te bestellen kunt u thuis genieten van onze producten. Of u kunt langskomen bij onze Marché in Baambrugge waar u onze producten kunt voelen, ruiken en proeven, en onze dieren kunt bezoeken op de boerderij. Omdat we alles zo vers mogelijk bij u bezorgen verpakken we niets voor. Uw bestelling wordt dus echt op maat gemaakt. Nadat u uw bestelling heeft geplaatst snijden de slagers het vlees speciaal voor u af, en onze kaasmeesters en groentemannen selecteren dagelijks de mooiste producten. Vervolgens worden alle producten zorgvuldig ingepakt en gekoeld bij u thuisbezorgd.