Koekange heeft aan de Eggeweg 34 een melktap. De familie Tijmens heeft hun melkveebedrijf uitgebreid met een winkeltje in vlees en zuivel onder de naam De Oorsprong uut Drenthe.

Er is verse rauwe melk van hun eigen koeien te verkrijgen, alle soorten rundvlees uit het eigen bedrijf en andere zuivel, die wordt betrokken van melkveehouder Koops uit Benneveld. Het gaat dan om kefir yoghurt en vla in smaken als aardbei, framboos, karamel en chocolade.

Geitenkaasboerderij De Klaverrand is een kleinschalige geitenkaasboerderij. Zij maken al hun producten op ambachtelijke wijze op hun boerderij. Door hun duurzame manier van werken produceren hun tevreden geiten de lekkerste melk. Dit proef je terug in de kaas van Klaverrand!

Bij Oonse Boerderieje kunt u terecht voor al uw streekproducten, kwaliteitsvlees, kaas en
cadeau artikelen.

Het vlees verwerken zij zelf en wordt vacuüm verpakt en diep gevroren verkocht.
Zij verkopen rundvlees van eigen runderen, varkensvlees van het wroetvarken, beter leven-kip en
lamsvlees van de eigen lammeren en lammeren uit Raalte. Tevens verkopen zij pan-klare vleesproducten, bbq- en gourmetschotels én authentieke vleesproducten.
Al het vlees is diervriendelijk én antibiotica-vrij.

Hun kaas is echte boerenkaas, dit is een rauwmelkse kaas.
Deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar.

C-Cycle MELK en Kefir Verse koemelk met extra mineralen recht uit de melktank. Iedere dinsdag en vrijdag van 18.30 – 19.00 uur (flessen aanwezig). Omdat ze Kefir maar beperkt op voorraad maken kunt u deze het beste van tevoren bestellen door minimaal twee dagen voor ophalen een bericht (app) te sturen naar onderstaand telefoonnummer. C-Cycle staat voor landbouw die samenwerkt met de natuur om te komen tot een gezonde, natuurlijke kringloop van bodem tot voedsel. Eenzijdige bemesting heeft er voor gezorgd, dat de mineralen in de bodem in onbalans zijn en dat er sporenelementen zijn verdwenen. Wat niet in de bodem zit, kan natuurlijk ook niet opgenomen worden. Wij van C-Cycle zorgen er voor dat dit weer in orde komt, op een natuurlijke manier, zoals het hoort te zijn! Een gezondere bodem, voor gezondere gewassen en gezonder voedsel. Door de mineralen in de grond weer in balans te krijgen, missende sporenelementen toe te voegen, en het bodemleven actief te stimuleren zal de bodemconditie verbeteren. Gewassen nemen deze mineralen en sporenelementen op, hierdoor komen ze organisch gebonden terecht in het gras en melk. Op een natuurlijke wijze verbeteren wij de kringloop. Betere gewassen, gezondere koeien, betere melk, betere voeding: natuurlijk gezond. Voeding heeft een grote invloed op de weerstand van zowel dieren als mensen. C-Cycle melk geeft een natuurlijke aanvulling van uw mineralen. C-Cycle is een samenwerking van een loonwerker (De Schalm) en 4 melkveehouders uit Alphen, Baarle-Nassau, Gilze en Ulicoten (zie ook www.c-cycle.eu). Iedere eerste zaterdag van de maand geven ze van 13.00 tot 15.00 uur een gratis excursie op hun bedrijf (Fam. Faes, Horst 31 te Gilze) en uitleg over het C-Cycle project. Voor vragen: 06-28634986. Voor courgettes (geel of groen), pompoenen voor de sier of voor in de soep en sierappels kunt u de gehele dag terecht in het seizoen (juli t/m oktober)

Welkom op de pagina van Melktap Trimunt.
Trimunt is een gehucht in de gemeente Westerkwartier (Groningen) grenzend aan de A7. De naam Trimunt verwijst naar In Tribus Montibus, het klooster wat er in de Middeleeuwen heeft gestaan.
Zo kreeg de melktap ook de naam Trimunt. Dé mogelijkheid om zelf je verse (rauwe) melk bij de boer te tappen. Bij Melktap Trimunt wordt de biologische melk van het melkveebedrijf van Familie de With aangeboden. Op het bedrijf worden zo’n 70 melkkoeien gehouden en 25 stuks jongvee tussen de 0 en 2 jaar. Hierbij probeert men de natuurlijke kringloop zoveel mogelijk te stimuleren. Zoveel als mogelijk lopen de koeien van het voorjaar t/m het najaar buiten in kruidenrijk grasland. Zo halen ze hun eigen eten op en brengen ze hun mest op het land, waar het weer als voedsel voor het bodemleven dient. In de winterperiode staan de dieren op stal en krijgen ze voer te eten wat eerder in het jaar van het land is geoogst en opgeslagen.
In de tap kunt u, uw eigen melk tappen. Er zijn 2 mogelijkheden op de tap 0,75 liter en 2 liter. Voor beide hoeveelheden is een petfles te koop, deze is herbruikbaar. Ook is er een glazen 1 liter fles verkrijgbaar.
Daarnaast verkoopt men Trimunter kaas, kefir, yoghurt, chocolademelk en ijs, producten bereid met onze eigen biologische melk. Verder zijn er biologische producten zoals eieren van eigen Vrederlinger kippen, pannenkoekenmix en streekhoning te koop.

Op de Horsterhof telen ze jaarlijks meer dan 80 soorten groenten. Dit doen ze met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Hun groenten hebben hierdoor een gezonde voedingsbodem en krijgen de tijd om te groeien en op natuurlijke wijze hun smaak te ontwikkelen. Met een abonnement op een van hun pakketten ben je wekelijks zeker van een gevarieerd pakket met verse biologische seizoensgroenten en steun je hun verantwoorde en duurzame manier van voedselproductie. Zo investeren ze samen in een gezonde toekomst.

In hun boerderijwinkel kun je terecht voor verse biologische seizoensgroenten van eigen grond. Boerenzuivel, brood en droogwaren maken hun aanbod compleet. Allemaal biologisch en zoveel mogelijk lokaal en regionaal geproduceerd.

De graasboerderij in Sondel is een waar familie bedrijf. Het bedrijf is opgericht door de ouders van Sierd Deinum. Het is vervolgens verder ontwikkeld door Sierd Deinum en Joke Ensing.  Sinds kort is jongste dochter Welmoed Deinum ook volop in het bedrijf actief. Daarbij is er tevens volop ondersteuning van de andere kinderen. Doordat iedereen achter ons bedrijf en product staat, maakt het bijzonder werken.

Sierd en Joke werken al ruim 27 jaar op de melkveehouderij in Sondel. In die jaren hebben ze hun bedrijf verder ontwikkeld op deze prachtige plek.  Na een lange tijd van traditioneel en gangbaar produceren, kwamen bij hen de vraagtekens over deze vorm van landbouw. Ze zagen mogelijkheden om volhoudbaarder en gezonder melk en vlees te produceren. Sinds een aantal jaren verkopen zij de biologische zuivel en vleesproducten van hun bedrijf ook direct aan consumenten. Ga daardoor eens bij hen langs in de biologische boerderijwinkel. U geniet er van hun producten.

In het gras loopt een boer, en niet zo maar één – het is boer Lubbers, Erik Lubbers. Samen met zijn Meike, de boerin op het bedrijf, voeren zij het maatschap.  Een boer zonder boerin is geen boer, hoor je vaker. Er is niet voor niets een programma Boer zoekt Vrouw.  Erik is alweer op pad op zijn dames blij te maken. Geen makkelijke taak, want met 90 vrouwen op stal ben je aardig in touw. Zijn Maaike, Jose, Carolien, Nina, Anna en Elsa’s en al die anderen hebben een fijn leven in een ruime, lichte stal en met de uitgebreide zorg van boer Lubbers hebben ze niets te klagen. Het is een prima deal: zij krijgen goede zorgen en in ruil daarvoor geven zij melk.

Maar, afgelopen jaren waren zwaar. De kosten gingen omhoog, terwijl de prijs van melk hetzelfde bleef, boer Lubbers ging steeds zorgelijker kijken en hij was steeds vaker in de weer met papieren en regels en tot overmaat van ramp verdwenen er dames uit de stal. Blijkbaar moest dat van de Nederlandse overheid…

Gelukkig heeft boer Lubbers een wederhelft met goede ideeën en zij kwam met een oplossing. “Laten we ons prachtige product zelf gaan verkopen, i.p.v. aan de fabriek!” We moeten laten zien waar de melk vandaan komt, uitstoot besparen en anderen laten genieten van ons pure, witte goud.” En zo geschiedde, welkom bij Melk van Boer Lubbers!

U kunt uw bestelling ook doen via e-mail of via Whatsapp.

De cooöperatie, ofwel de samenwerking kan uniek worden genoemd. Deze is namelijk uit chemie tussen een melkveehouder en een kok ontstaan. Ondernemers uit verschillende hoeken van de economie die elkaar vonden als leverancier en afnemer. De melkveehouder als creatieve agrarische ondernemer, die zijn rundvlees verkocht aan de kok die als horeca ondernemer openstond voor eerlijke en lokale producten.
Vanuit de chemie ontstonden er al snel gedeelde ideeën en ambities over ‘van gras tot glas’ en ‘farm to table’. Deze zijn uiteindelijke vertaald in een gezamenlijke filosofie in de vorm van een zuivelcooöperatie, afgekort ZUCO, in de vorm van de kleinste zuivelfabriek van Nederland.
In deze cooöperatie zijn de volgende ingrediënten aanwezig: ondernemersvlijt, vaardigheden in productie en aanvoer van zuivel en ijsbewerking, vaardigheden in communicatie, marketing, commerciële administratie én kennis & vaardigheden in zowel horeca als de agrarische sector.
Met deze ingredieënten wil ZUCO een kwalitatief goed product met een uniek verhaal via de horeca & retail bij de consument brengen met de horeca en retailondernemers beschouwd als onmisbare ambassadeurs.

Art en Birgit verzorgen hun koeien, kalfjes en grasland op hun boerderij in Renswoude op een natuurlijke manier. Van hun melk maken ze kefir, en dat is te verkrijgen op hun boerderij!