Welkom bij Landwinkel Zevenaar
Gelegen in het buitengebied van Zevenaar vindt u Landwinkel Zevenaar. Op de plek van de voormalige tuinderij is ons tuincentrum Groenrijk Zevenaar nu uitgebreid met een sfeervolle Landwinkel en Landcafe.

Bij ons kunt u terecht voor ambachtelijke streekproducten zoals vers fruit, boerenkaas bijzondere boerendelicatessen of een origineel cadeaupakket. In het Landcafe serveren we u graag ons huisgemaakt gebak of een boerenlunch! Of laat u verrassen met heerlijke sappen en koek of cake.

We verwelkomen u graag in onze Landwinkel en Landcafe.

Familie Schouls

Cor en Alie Cromwijk runnen hun kaasboerderij in Papekop. Zij hebben vier kinderen en maken sinds hun trouwen, Boerenkaas. Cor is hier op de boerderij opgegroeid. Hij is dus helemaal vergroeid met de omgeving. Het mooie aan het maken van Boerenkaas is voor hen dat je een prachtig eindproduct van hun melk krijgt.

Toen ze net begonnen met kaasmaken, maakten ze volvette Goudse kaas. Op een gegeven moment zeiden de kenners dat hun zuivel geschikt was voor Leidse kaas. Dat is magere kaas met komijn. Via die Leidse kaas zijn zij vertrouwd geraakt met komijn. Later hebben ze de stap gemaakt naar volvette kaas met komijn. Zo is hun assortiment steeds groter geworden.

Het overgrote deel van de kaas die ze maken, is dan ook komijnekaas. Mensen zeggen dat hun kaas zo bijzonder is, omdat de komijn er zo gelijkmatig door heen verdeeld zit. En dat is niet eenvoudig voor elkaar te krijgen. Vaak zakt het komijn naar één kant, maar bij Cor en Alie dus niet. Hoe ze dat doen? Ja, dat is dus het bekende geheim van de smid! Hun komijnekaas is tijdens de Cum Laude Awards 2019 verkiezing gekozen als de beste Kruidenkaas in de categorie Boerenkaas.