Een extra verkooppunt van Kaasboerderij Verweij bij de entree van Tuincentrum GroenRijk. Echte, lekkere kaas van de boerderij in bijzondere smaken die ook naar het buitenland wordt geëxporteerd. En gemaakt door een familiebedrijf met zorg voor de mens, de dieren en milieu. Inleveren van lege eierdozen stellen zij op prijs. U bent naast bij deze verkoopwagen ook van harte welkom om uw kaas te kopen op de boerderij in Polsbroek, waar u in het kaaspakhuis de kazen ziet rijpen.

Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.

In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.

Kaasboerderij Verweij is een familiebedrijf gerund door drie broers. In 2009 namen zij het bedrijf over van hun ouders. De familieleden en ook de werknemers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben hart voor de zaak. Zij werken met enthousiasme om het eindproduct op een hoger niveau te brengen. Echte, lekkere kaas van de boerderij die ook naar het buitenland wordt geëxporteerd. De veestapel bestaat uit ruim 400 melkkoeien. In de zomer lopen zij met mooi weer in de wei. Naast de kaasmakerij is er een vergader- en groepsaccommodatie te huur en zijn er rondleidingen op verzoek. U bent van harte welkom om kaas in de kaasmakerij te kopen. Deze vindt u rechts achterin op het erf.

TORENPOLDER
In het uitgestrekte zeekleipolderlandschap van Fijnaart ligt sinds 1650 de Torenpolder. Ruim zestig hectaren ingeklemd tussen de polder Oude Appelaar en de rivier (Mark en Dintel). Met als bestemming bouw- en weiland.

Sinds 1991 is Landbouwbedrijf van Dorp gevestigd aan de Oude Appelaarsedijk 6 in Fijnaart. Ook wel genaamd de Torenpolder. Toen ze in 1991 hier vestigden hadden ze een gemengd bedrijf. De hoofdtak was toen akkerbouw en ze hadden een klein koppeltje koeien. In de loop der jaren zijn er steeds meer koeien bijgekomen. Na het toetreden van Joost in de VOF is de trend van meer koeien houden doorgezet, de akkerbouwtak is verder afgebouwd en ondertussen is er een volwaardig melkveebedrijf opgebouwd. Nu worden er 65 koeien gemolken. Het grootste gedeelte van de melk wordt verwerkt door Friesland Campina.

Torenpolderkaas: In 2018 is het idee ontstaan om een deel van de melk te gaan verwerken tot kaas, Joost heeft een cursus kaasmaken gevolgd en samen met zijn vrouw Gerda zijn ze aan dit nieuwe avontuur begonnen. Na het realiseren van een kaasmakerij en opslag zijn ze in april 2019 goedgekeurd door het COKZ. De officiële kaasmakerij was een feit! Al snel zijn ze hard aan het werk gegaan om een voorraad kaas op te bouwen en op 2e pinksterdag 2019 konden ze dan eindelijk iedereen onze kazen laten proeven!

Deze boerderijwinkel ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Henk en Daniëlle Vuulink zijn melkveehouders en runnen sinds 2007 hun eigen melkveehouderij. In 2015 kelderde de melkprijs. Ze waren toen al bezig met het maken van producten van de melk, maar dit was voor eigen gebruik. De lage melkprijs liet ze nadenken over het verkopen van producten die ze van hun eigen melk maakte. Toen ze een avond aan tafel zaten, kwamen ze op het idee om zelfgemaakte kaas te gaan verkopen! Op deze manier werd het voor hun een hobby, het maken van producten van eigen melk, een mooie nevenactiviteit.

In 2007  is het bedrijf overgenomen van Henk Senior. Henk zit zijn hele leven al in het melkveehoudersbedrijf en zet dit ook met veel passie door.  De boerderij geeft onderdak aan 100 Koeien, die jaarlijks zo’n 8000 liter melk per stuk produceren. Daarnaast hebben zij ook nog 60 stuks jongvee

Ze zijn trots op het bedrijf en de melk die Ze produceren. Ze wilden meer doen dan alleen melk maken. De melk in producten verwerken, en deze producten verkopen zodat iedereen hun product kan proeven.

Ruim 30 jaar geleden is de familie van Leeuwen begonnen met kaasmaken. De kaas en enkele aanverwante artikelen worden in de vroegere stal verkocht. Er is begonnen met een tafel met daarop een kaasplank en kaasmes.

In afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid met een uitgebreid kaasassortiment en daarnaast veel streekproducten, cadeauartikelen, zuivel en vlees. En in het weekend vers brood.

In 2005 is de kaasboerderij verder gegaan als Kaasboerderij Van Leeuwen-van Doesburg. Dirk en Ria van Doesburg zijn het bedrijf komen versterken en wonen op de boerderij

In januari 2020 is het bedrijf definitief  overgenomen door Dirk en Ria van Doesburg.  De naam van het bedrijf is hetzelfde gebleven.

Welkom op kaasboerderij Elizabethhoeve.
In de familie wordt al generaties kaas gemaakt…… eerst in Benschop en sinds 1988 in IJsselstein. Op de boerderij maken zij van de melk van hun koeien échte boerenkaas. Échte boerenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van rauwe melk volgens Goudse receptuur. Naast ‘gewone’ Goudse kaas maken ze ook diverse Goudse kazen met kruiden. Hun kaas, van jong tot overjarige en diverse kruiden zijn ook  op de boerderij te koop.

Wist u dat……
* zij naast hun kazen ook roomboter, appels en eieren verkopen?
* zij appels inkopen bij Van Os fruit uit Benschop.
* zij de eieren binnen krijgen op traytjes.
* zij geen eigen nieuwe eierendozen gebruiken, maar gebruikte eierendozen.
* zij als enige kaasboerderij in Nederland Romerokaas maken? Dit is een oude kaas met een rozemarijnkorst.

 

Bij kaasboerderij de Vliethoeve weten ze niet alleen heerlijke kaas te maken maar maken deze ook nog eens op een milieuvriendelijke manier namelijk met stroom opgewekt door zonne-energie. Deze bekroonde kaas wint al jaren achtereen prijzen bij de cumlaude awards.

De kaas die men maakt bij Kaasboerderij de Vliethoeve is verkrijgbaar in de winkel die ze bij de boerderij hebben.

Welkom op de site van onze biologische kaasboerderij Vrede-Oord.
Wij, Ad van Schaik, Paul en Lise Zwetsloot maken sinds 2014 biologische kaas van de melk die onze 70 koeien produceren.
Wij zijn enthousiaste ondernemers die een eerlijk, heerlijk en puur product willen maken. De boerderij is al sinds 1997 biologisch. Wij vinden dat een mooie manier van boeren, omdat wij zo extra liefde voor onze koeien en de natuur kunnen geven.

Op 14-3-2019 hebben we 3 x brons gehaald met onze ingestuurde kazen voor de cum laude keuring ( Jong belegen, Belegen en Daslook).

Op de geiten- en kaasboerderij Rustenburg bieden zij u ‘Rust’ in de Beemster. Op het erf, in de stal en  in de winkel waant u zich in het jaar 1900. Er lopen kippen, parelhoenders, kalkoenen en Indische loopeenden los op het erf. Achter de tractor hangen al jaren twee onderbroeken aan de lijn.

In de winkel op hun erf vindt u verschillende soorten ambachtelijk gemaakte geitenkaas, heerlijke delicatessen en de meest verfijnde stukken vlees van onze eigen zuiglammeren.

Ook voor het uitzoeken van een leuk cadeautje bent u bij ons aan het juiste adres.

U bent van harte welkom, zij zijn geopend op vrijdag en zaterdag.