Streekwinkel Wilgenhart biedt enorm veel keuze in (lokale) streekproducten van eigen en omliggende boerderijen. Ook is het mogelijk online te bestellen en af te halen. Onderbreek jouw fietstocht voor een stop bij het terras van de winkel. Met uitzicht op de weilanden geniet je er van koffie, thee, fris, ijs of gebak uit eigen keuken! En vergeet niet een rondje te maken langs de boerderijdieren en alpaca’s!
Assortiment: Oude kaas
De familie T. Kuiper verkoopt sinds 2 april 2022 kaas vanuit een kaasautomaat, in een huisje aan de weg. De automaat is gekoeld en er zit naast kaas ook verse eieren in. De kaas is afkomstig van de graafstroomfabriek en er zit ook ambachtelijke boerenkaas in. Zij hebben alle soorten van jong tot oud en zelfs overjarig. De boerenkaas verkopen zij in de smaken jong, belegen en oud. Ook zijn er kaaspakketten te koop deze kunt u bestellen via het contactformulier op de website.
In 2018 is Jan van den Bergh zijn kaas gaan maken. Het is een mooie toevoeging aan zijn melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.
Sinds 2020 hebben ze hun kaasmakerij op het eigen bedrijf. Twee keer per week maakt hij kaas van dagverse melk van hun eigen koeien. Hij melk zijn koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. Ze verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. Zo produceert Jan dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!
Op de boerderij Bij Hart voor Kaas heeft men een passie, het verzorgen van hun koeien zodat er van deze melk een grote diversiteit aan heerlijke kazen gemaakt kan worden. De kaas wordt gemaakt door de kleine zuivelcoöperatie De Graafstroom (waarvan ze zelf één van de 200 leden zijn) met onder meer melk van hun eigen boerderij. De diverse soorten kaas zijn zo lekker dat ze een groot publiek verdienen. Vacuüm verpakt, dus goed mee te nemen op de fiets!
(H)eerlijke boerenkaas, jong belegen, belegen of oud. Diverse soorten kruidenkaas, zoals fenegriek, brandnetel, Italiaans. Gemaakt op de boerderij! Tevens is kaasboerderij Overbeek bekroond leverancier voor het Plus Gijs label.
Tijdens openingstijden staat er een banner aan de weg en hangt er een vlag.
Welkom op kaasboerderij Elizabethhoeve.
In de familie wordt al generaties kaas gemaakt…… eerst in Benschop en sinds 1988 in IJsselstein. Op de boerderij maken zij van de melk van hun koeien échte boerenkaas. Échte boerenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van rauwe melk volgens Goudse receptuur. Naast ‘gewone’ Goudse kaas maken ze ook diverse Goudse kazen met kruiden. Hun kaas, van jong tot overjarige en diverse kruiden zijn ook op de boerderij te koop.
Wist u dat……
* zij naast hun kazen ook roomboter, appels en eieren verkopen?
* zij appels inkopen bij Van Os fruit uit Benschop.
* zij de eieren binnen krijgen op traytjes.
* zij geen eigen nieuwe eierendozen gebruiken, maar gebruikte eierendozen.
* zij als enige kaasboerderij in Nederland Romerokaas maken? Dit is een oude kaas met een rozemarijnkorst.
Bij kaasboerderij de Vliethoeve weten ze niet alleen heerlijke kaas te maken maar maken deze ook nog eens op een milieuvriendelijke manier namelijk met stroom opgewekt door zonne-energie. Deze bekroonde kaas wint al jaren achtereen prijzen bij de cumlaude awards.
De kaas die men maakt bij Kaasboerderij de Vliethoeve is verkrijgbaar in de winkel die ze bij de boerderij hebben.
Mattieu en Tamara Spruit zijn de derde generatie kaasmakers op boerderij De Spruithoeve. In 2011 hebben ze, na de geboorte van hun jongste dochter, de keuze gemaakt om het kaasmaken van hun (schoon)ouders over te nemen. Tamara had geen idee wat haar te wachten stond, maar het bleek uiteindelijk een hele goede keuze; de passie voor het kaasmaken was er al heel snel en ze zijn ook heel trots op hun Boerenkaas die voorjaar 2014 is beloond met de 3e prijs Cum Laude!
Inmiddels zijn ze ook gestart met de verkoop aan huis. Weliswaar niet met een winkel, maar met een kaasautomaat. Dus mocht je hun heerlijke kaas willen proeven, kom gerust even aan! Tevens is er de mogelijkheid om online te bestellen om deze vervolgens op afspraak af te halen of te laten verzenden.
De 175 koeien van Kaasboerderij de Witte Welle lopen van het vroege voorjaar tot het late najaar in de wei en maken heerlijke melk. Van die melk maakt men iedere dag rauwmelkse Boerenkaas. De melk wordt dus onverhit verwerkt. Zo blijven alle van nature in de melk aanwezige gezonde stoffen onveranderd aanwezig in hun kaas en dat proef je! Heerlijk romig en vol van smaak, van zeer jong tot zeer oud. Eén of twee keer per jaar houden zij een open dag (rondleidingen naast deze open dagen niet mogelijk).