De 120 zwartbonte koeien van deze boerderij grazen het grootste gedeelte van het jaar in het weiland. Al de melk wordt gebruikt voor het maken van boerenkaas. Dit alles in verschillende maten en soorten, zoals naturel als kruidenkaas als fenegriek en Italiaanse kruiden. Trots wordt de boerderij al door meerdere generaties voortgezet. U bent van harte welkom in het kaaspakhuis op het erf.

Al vele jaren wordt er met heel veel plezier kaas gemaakt op kaasboerderij de Kastanjehoeve. De laatste jaren maken ze alleen kaas die we verkopen in hun eigen winkel. Ze verkopen allemaal verschillende soorten van jong tot oud en ook kaas met kruiden kunt u bij hun vinden. Kom dus gerust eens bij  hun aan ze hebben voor elk wat wils.

Deze leuke winkel zit op een prachtige locatie, heeft de heerlijkste (speciale) kazen en ontzettend lieve eigenaren. Kortom, de moeite waard om een keertje te gaan kijken!

Ook hebben zij een klein assortiment aan olijfolie, balsamico en azijn.

Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!

Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.

Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.

Kaasmakerij Huig van de Graaf is gestart in juni 2015. Het bedrijf bestaat uit Huig als kaasmaker en zijn partner Martje van Wieringen die de winkel runt en ook een groot gedeelte van de administratie voor haar rekening neemt. Voor deze start was Huig werkzaam als kaasmaker/zuivelaar bij zorgboerderij de Hondspol in Driebergen.

Het pand heeft een geschiedenis als kaasboerderij sinds 1998 toen de familie Doornenbal de kaasboerderij runde. Zij verwerkten de melk van hun eigen koeien.

Vanaf de start zet Huig in op zo regionaal mogelijk werken. Zowel grondstoffen als afnemers, allemaal uit de directe omgeving!

Onze geitenkaasboerderij is een kleinschalig bedrijf met circa 100 melkgeiten en 20 lammeren. Van de verse geitenmelk wordt op onze boerderij een groot aantal gepasteuriseerde geitenkazen bereid. Ze zijn in onze winkel verkrijgbaar in diverse leeftijden tot wel 2 jaar oud. Zeer bijzonder zijn ook onze kruidenkazen met als hoogtepunt onze Fenegriekkaas.
Wij maken ook verse zachte geitenkaas die bij tal van grote restaurants gretig aftrek vindt.

De boerenkaas die we maken wordt alleen met melk van ons eigen bedrijf bereid. Anders kan het ook niet, want wie boerenkaas maakt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Maar los daarvan: je moet weten wat de kwaliteit van je grondstof is. Eigen melk, rauw verwerkt en zonder kleurstoffen, dat is het beste voor de kwaliteit van de kaas! Er is hier dan sprake van een zuiver natuurproduct. Ook de wei, het restant van de melk dat overblijft nadat er kaas van is gemaakt, krijgt op de Harmienehoeve zijn bestemming. Het wordt weer aan het jongvee gevoerd.

300 soorten kaas!

Noord-Hollandse Goudse kaas, Boerenkaas, Kaas van de boerderij, Streekproducten, Groningse Buffel mozzarella, Groningse Ricotta.

Dieetkazen (zoutloos, mager, Kees kaas).

Geitenkaas, Schapenkaas, Kruidenkaas, Friese nagelkaas.

De kaasboerderij is gelegen in een bosrijke omgeving vlakbij Bergen op Zoom op de Brabantse Wal.  Zij hebben een melkveebedrijf met een kaasmakerij waarbij ze hun eigen melk verwerken tot kaas en andere zuivelproducten, zoals karnemelk, yoghurt, kwark, diverse soorten vla, roomijs etc.

Ook verkopen zij rundvlees van hun eigen bedrijf.

Tevens verkopen zij allerlei natuurproducten, zoals honing, jam etc. Ook allerlei typisch Hollandse dingen vindt U bij hun in de winkel. Producten met koeienprints, maar ook kaasschaven en andere cadeau artikelen.

Zij kunnen voor U ook een leuke, originele kaasmand samenstellen, waarbij U zelf kunt bepalen wat U erin wilt doen. Een schitterend cadeau om te geven, maar zeker ook om te krijgen.

Geschiedenis melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Jack Lazeroms is de zoon van Rien en Cor Lazeroms. Rien en Cor trouwden in 1963 en kregen ieder bij hun huwelijk vier koeien mee. Dat was de start van het melkveebedrijf. De dieren werden met de hand in de wei gemolken en het landwerk werd met een paard gedaan. Rien bouwde zelf een huis en een loods voor zijn bedrijf en in 1983 heeft hij samen met zijn zoons een nieuwe koeienstal gebouwd.

Zoon Jack en schoondochter Rosita zijn in 1996 getrouwd en hebben in 1997 het melkveebedrijf overgenomen. Hier wordt de melk geproduceerd waarvan op Kaasboerderij Ossenblok de lekkerste boerenkazen en zuivel wordt gemaakt.

Geschiedenis Kaasboerderij en Landwinkel Ossenblok
Rosita Lazeroms-Ossenblok is de dochter van Toon en Anny Ossenblok. Toon en Anny wonen en werken sinds 1973 op de kaasboerderij. Sinds 1980 maken ze zelf kaas van melk van eigen koeien. Dochter Rosita en schoonzoon Jack hebben in 2012 de kaasboerderij overgenomen en runnen nu dus zowel Kaasboerderij Ossenblok als Melkveebedrijf Lazeroms. Hun kinderen Tessa, Steffy, Thom en Thijs helpen inmiddels ook mee met allerlei hand- en spandiensten.

Het kleine winkeltje van de kaasboerderij is inmiddels een echte landwinkel geworden. Deze heeft in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment gekregen met vele soorten kazen, zuivel, vlees en allerlei boerendelicatessen.

U vindt aan de Bredasebaan 88 in Sprundel een zelfbedieningautomaat deze is zeven dagen in de week open en dat gedurende de gehele dag.