De 120 zwartbonte koeien van deze boerderij grazen het grootste gedeelte van het jaar in het weiland. Al de melk wordt gebruikt voor het maken van boerenkaas. Dit alles in verschillende maten en soorten, zoals naturel als kruidenkaas als fenegriek en Italiaanse kruiden. Trots wordt de boerderij al door meerdere generaties voortgezet. U bent van harte welkom in het kaaspakhuis op het erf.

Bij deze hobbyboerderij vind je een boerderijwinkel waar diverse zelfgemaakte producten verkocht worden. Er zijn ook leuke mandjes te koop om cadeau te geven met eigengemaakte jam of appel-perensap. Tevens worden er workshops kaas maken georganiseerd (eventueel ook voor een kinderfeestje). Dit kan vanaf april tot 1 november (m.u.v. de zondagen).  Wil je nog wat langer genieten van deze prachtige omgeving aan de Lek? Huur dan het ruime vakantiehuis wat ook op het terrein staat.

(H)eerlijke boerenkaas, jong belegen, belegen of oud. Diverse soorten kruidenkaas, zoals fenegriek, brandnetel, Italiaans. Gemaakt op de boerderij! Tevens is kaasboerderij Overbeek bekroond leverancier voor het Plus Gijs label.

Tijdens openingstijden staat er een banner aan de weg en hangt er een vlag.

Boerderij Weidegeluk. Wie het erf van Weidegeluk oprijdt, snapt meteen waar de naam vandaan komt. De kippen scharrelen er lekker rond, weidevogels bouwen er hun nest, torenvalken jagen op hun prooi. Maar laat je niet misleiden door het idyllische plaatje: dit boerenbedrijf is uitgerust met de modernste machines en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. De specialiteiten van deze boerderij? Echte Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter! Even voorstellen Weidegeluk is het thuis van Klaas en Sandra Heemskerk en hun kinderen Siem, Nienke en Cas. Zij hebben 65 Holsteiner koeien en 60 schapen, die 40 hectare land tot hun beschikking hebben. Bij de boerderij in de Waterloospolder zit een kaasmakerij en een winkel met zelfgemaakte verse streekproducten. Klaas en Sandra runnen het boerenbedrijf samen. Klaas heeft de koeien onder zijn hoede, Sandra de kaas. “We zijn een goed team en kunnen zo de kwaliteit van onze producten goed waarborgen. De kleinschaligheid bevalt ons. We werken hard, maar doen hier waar we gelukkig van worden. We genieten van de vrijheid en de natuur. Dat willen we onze kinderen ook meegeven.” Boerderijwinkel De winkel is het hele jaar geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. We verkopen originele streekproducten zoals: • Leidse kaas • Roomboter • Goudse kaas • Kruidenboter • Fenegriekkaas • Rauwe volle melk • Kaas met Italiaanse kruiden • Karnemelk • Kaas met bieslook Je kunt je aankopen ook laten vacumeren. Handig als je een stuk wilt meenemen op vakantie of een cadeaupakket samenstelt! Je kunt in de winkel gewoon met pin betalen. Over onze Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter Er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Weidegeluk is er daar één van: Klaas en Sandra produceren zelfs zeven dagen per week Leidse kaas, die voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel. De room wordt weer verwerkt tot overheerlijke boerenroomboter. Klaas en Sandra verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren, maar ook direct aan de consument, in de winkel aan huis. Heb je een suggestie voor een nieuwe smaak voor onze kaas? Laat het zeker even weten; wie weet ligt jouw favoriet binnenkort ook op de planken.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Eind februari 2020 hebben Evert en Frieda Esveld  “De Boer op” automaat geopend. Een nieuwe zelfbedieningsautomaat met uitsluitend betalen via pin en contactloos.  Naast de vertrouwde biologische en scharreleieren is er ruimte voor andere streekproducten. Je kunt er ook terecht voor echte boerenzuivel.

Bij Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen laten ze de kaas niet van het brood eten. Daar zorgen ze wel voor. Na de eerste hap weet je al, dat is Boerenkaas van Barendonk. De volle, karakteristieke smaak van verse, rauwe melk proef je terug in kaas. Een ambachtelijk streekproduct waar ze stiekem best wel trots op zijn.
Het melkveebedrijf hoort bij hun eeuwenoude familielandgoed: De Barendonk in Beers. Maar de échte makers? Dat zijn natuurlijk de Holsteinerkoeien. Die worden dan ook behandeld alsof ze een topprestatie moeten leveren. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken voor de Boerenkaas van Barendonk.

TORENPOLDER
In het uitgestrekte zeekleipolderlandschap van Fijnaart ligt sinds 1650 de Torenpolder. Ruim zestig hectaren ingeklemd tussen de polder Oude Appelaar en de rivier (Mark en Dintel). Met als bestemming bouw- en weiland.

Sinds 1991 is Landbouwbedrijf van Dorp gevestigd aan de Oude Appelaarsedijk 6 in Fijnaart. Ook wel genaamd de Torenpolder. Toen ze in 1991 hier vestigden hadden ze een gemengd bedrijf. De hoofdtak was toen akkerbouw en ze hadden een klein koppeltje koeien. In de loop der jaren zijn er steeds meer koeien bijgekomen. Na het toetreden van Joost in de VOF is de trend van meer koeien houden doorgezet, de akkerbouwtak is verder afgebouwd en ondertussen is er een volwaardig melkveebedrijf opgebouwd. Nu worden er 65 koeien gemolken. Het grootste gedeelte van de melk wordt verwerkt door Friesland Campina.

Torenpolderkaas: In 2018 is het idee ontstaan om een deel van de melk te gaan verwerken tot kaas, Joost heeft een cursus kaasmaken gevolgd en samen met zijn vrouw Gerda zijn ze aan dit nieuwe avontuur begonnen. Na het realiseren van een kaasmakerij en opslag zijn ze in april 2019 goedgekeurd door het COKZ. De officiële kaasmakerij was een feit! Al snel zijn ze hard aan het werk gegaan om een voorraad kaas op te bouwen en op 2e pinksterdag 2019 konden ze dan eindelijk iedereen onze kazen laten proeven!

Deze boerderijwinkel ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Henk en Daniëlle Vuulink zijn melkveehouders en runnen sinds 2007 hun eigen melkveehouderij. In 2015 kelderde de melkprijs. Ze waren toen al bezig met het maken van producten van de melk, maar dit was voor eigen gebruik. De lage melkprijs liet ze nadenken over het verkopen van producten die ze van hun eigen melk maakte. Toen ze een avond aan tafel zaten, kwamen ze op het idee om zelfgemaakte kaas te gaan verkopen! Op deze manier werd het voor hun een hobby, het maken van producten van eigen melk, een mooie nevenactiviteit.

In 2007  is het bedrijf overgenomen van Henk Senior. Henk zit zijn hele leven al in het melkveehoudersbedrijf en zet dit ook met veel passie door.  De boerderij geeft onderdak aan 100 Koeien, die jaarlijks zo’n 8000 liter melk per stuk produceren. Daarnaast hebben zij ook nog 60 stuks jongvee

Ze zijn trots op het bedrijf en de melk die Ze produceren. Ze wilden meer doen dan alleen melk maken. De melk in producten verwerken, en deze producten verkopen zodat iedereen hun product kan proeven.

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de Kaasboerderij van de familie Captein. Op het familiebedrijf wordt al generaties lang boerenkaas gemaakt, volgens oude tradities op ambachtelijke wijze. Door de unieke bereiding heeft hun boerenkaas een eigen smaak.

In 2019 en 2020 is onze oude kaas bij de landelijke CumLaude keuring uitgeroepen tot beste oude kaas van Nederland!

In de winkel vindt u uitsluitend ambachtelijke echte Boerenkaas. Boerenkaas onderscheidt zich van een fabriekskaas doordat het gemaakt wordt van rauwe dagverse melk.

Een goed gemaakte, gerijpte boerenkaas blijft smeuïg en goed snijdbaar, ook bij het ouder worden. Een gedeelte van de in de zomer gemaakte kaas komt in aanmerking voor de titel Boeren Goudse Oplegkaas.