Pipowagen met boerderijautomaten

Harrie en Ingrid telen circa 1 hectare asperges onder zwart/wit folie, waarvan een gedeelte extra overkapt wordt door minitunneltjes om zo extra vroeg asperges te kunnen oogsten. Hierbij worden zij geassisteerd door de drie zonen Tim, Niels en Nick.

Bij de boerderij hebben zij een winkeltje waar de asperges te koop zijn, maar ook alle benodigdheden die je nodig hebt om een heerlijke aspergemaaltijd te bereiden. (zie assortiment)

Het doel is om de klant zo goed en uitgebreid mogelijk te bedienen waarbij goede service en klantvriendelijkheid voorop staat.

Streekwinkel Wilgenhart biedt enorm veel keuze in (lokale) streekproducten van eigen en omliggende boerderijen. Ook is het mogelijk online te bestellen en af te halen. Onderbreek jouw fietstocht voor een stop bij het terras van de winkel. Met uitzicht op de weilanden geniet je er van koffie, thee, fris, ijs of gebak uit eigen keuken! En vergeet niet een rondje te maken langs de boerderijdieren en alpaca’s!

De familie T. Kuiper verkoopt sinds 2 april 2022 kaas vanuit een kaasautomaat, in een huisje aan de weg. De automaat is gekoeld en er zit naast kaas ook verse eieren in. De kaas is afkomstig van de graafstroomfabriek en er zit ook ambachtelijke boerenkaas in. Zij hebben alle soorten van jong tot oud en zelfs overjarig. De boerenkaas verkopen zij in de smaken jong, belegen en oud. Ook zijn er kaaspakketten te koop deze kunt u bestellen via het contactformulier op de website.

Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.

In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.

In 2018 is Jan van den Bergh zijn kaas gaan maken. Het is een mooie toevoeging aan zijn melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.

Sinds 2020 hebben ze hun kaasmakerij op het eigen bedrijf. Twee keer per week maakt hij kaas van dagverse melk van hun eigen koeien. Hij melk zijn koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. Ze verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. Zo produceert Jan dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!

De 120 zwartbonte koeien van deze boerderij grazen het grootste gedeelte van het jaar in het weiland. Al de melk wordt gebruikt voor het maken van boerenkaas. Dit alles in verschillende maten en soorten, zoals naturel als kruidenkaas als fenegriek en Italiaanse kruiden. Trots wordt de boerderij al door meerdere generaties voortgezet. U bent van harte welkom in het kaaspakhuis op het erf.

(H)eerlijke boerenkaas, jong belegen, belegen of oud. Diverse soorten kruidenkaas, zoals fenegriek, brandnetel, Italiaans. Gemaakt op de boerderij! Tevens is kaasboerderij Overbeek bekroond leverancier voor het Plus Gijs label.

Tijdens openingstijden staat er een banner aan de weg en hangt er een vlag.

Boerderij Weidegeluk. Wie het erf van Weidegeluk oprijdt, snapt meteen waar de naam vandaan komt. De kippen scharrelen er lekker rond, weidevogels bouwen er hun nest, torenvalken jagen op hun prooi. Maar laat je niet misleiden door het idyllische plaatje: dit boerenbedrijf is uitgerust met de modernste machines en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. De specialiteiten van deze boerderij? Echte Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter! Even voorstellen Weidegeluk is het thuis van Klaas en Sandra Heemskerk en hun kinderen Siem, Nienke en Cas. Zij hebben 65 Holsteiner koeien en 60 schapen, die 40 hectare land tot hun beschikking hebben. Bij de boerderij in de Waterloospolder zit een kaasmakerij en een winkel met zelfgemaakte verse streekproducten. Klaas en Sandra runnen het boerenbedrijf samen. Klaas heeft de koeien onder zijn hoede, Sandra de kaas. “We zijn een goed team en kunnen zo de kwaliteit van onze producten goed waarborgen. De kleinschaligheid bevalt ons. We werken hard, maar doen hier waar we gelukkig van worden. We genieten van de vrijheid en de natuur. Dat willen we onze kinderen ook meegeven.” Boerderijwinkel De winkel is het hele jaar geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. We verkopen originele streekproducten zoals: • Leidse kaas • Roomboter • Goudse kaas • Kruidenboter • Fenegriekkaas • Rauwe volle melk • Kaas met Italiaanse kruiden • Karnemelk • Kaas met bieslook Je kunt je aankopen ook laten vacumeren. Handig als je een stuk wilt meenemen op vakantie of een cadeaupakket samenstelt! Je kunt in de winkel gewoon met pin betalen. Over onze Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter Er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Weidegeluk is er daar één van: Klaas en Sandra produceren zelfs zeven dagen per week Leidse kaas, die voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel. De room wordt weer verwerkt tot overheerlijke boerenroomboter. Klaas en Sandra verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren, maar ook direct aan de consument, in de winkel aan huis. Heb je een suggestie voor een nieuwe smaak voor onze kaas? Laat het zeker even weten; wie weet ligt jouw favoriet binnenkort ook op de planken.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.