Bij de Waterbuffelboerderij Arns is men een ambachtelijke bereider van buffel-specialiteiten. Hierbij ligt hun focus op lekkere en verse producten.  Zij maken vanuit de heerlijke buffelmelk van de naastgelegen buffelboerderij de lekkerste zuivel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagverse buffelmozzarella, buffelburrata, buffelricotta, buffelyoghurt en buffel desserts. 

 De buffelhouderij staat dichtbij de natuur en heeft een kleine ecologische voetafdruk. Ook worden alle buffels zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke gedrag gehouden, zo lopen zij allemaal in een kudde en voor de kalfjes zijn er stieren in plaats van kunstmatige inseminatie. De productie is gericht op ambacht en vers, de focus ligt niet op massa maar vooral op kwaliteit. Dit begint al op de boerderij. Er is een kruidenrijk grasland ingezaaid, we gebruiken nauwelijks antibiotica en de buffels worden gehouden op een lekker strobed, dit alles proef je terug in de heerlijke melk.

Richard en Monique Verschure zijn de trotse eigenaren van Buffelgaard Verschure. Samen met hun kinderen Ronnie en Michelle wonen zij op de boerderij in Wijk en Aalburg. In maart 2019 zijn zij overgestapt naar Italiaanse waterbuffels, omdat zij geen fosfaatrechten kregen om hun melkveebedrijf voort te zetten. Desondanks vinden zij het leuk om hun carrière voort te zetten met buffels. Het zijn heel vriendelijk dieren en ze houden van knuffelen. De buffels van Richard en Monique worden in melkrobots gemolken en als beloning krijgen ze brokken. Waterbuffels produceren weliswaar minder dan melkkoeien. Daar staat echter tegenover dat ze minder en voornamelijk voedsel van eigen land eten.  Natuurlijk hebben ze bij Buffelgaard Verschure ook kalveren, die zij met veel plezier groot brengen. Bovendien is er een boerderijwinkel aanwezig met allerlei buffelproducten. Als u interesse heeft, bent u van harte welkom in hun boerderijwinkel, waarbij zij o.a. buffelmozzarella, -feta, -karnemelk, -yoghurt, -vla en /melk verkopen. Deze producten zijn cholesterolarm en vaak geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Naast de zuivelproducten verkopen zij ook buffelvlees. De winkel is op woensdag van 13:00 – 15:00 uur open en op zaterdag kunt u er terecht  van 10:00 – 16:00 uur. Heeft u nog vragen, bel dan gerust of stuur ons een mailtje.

Kaasmakerij Huig van de Graaf is gestart in juni 2015. Het bedrijf bestaat uit Huig als kaasmaker en zijn partner Martje van Wieringen die de winkel runt en ook een groot gedeelte van de administratie voor haar rekening neemt. Voor deze start was Huig werkzaam als kaasmaker/zuivelaar bij zorgboerderij de Hondspol in Driebergen.

Het pand heeft een geschiedenis als kaasboerderij sinds 1998 toen de familie Doornenbal de kaasboerderij runde. Zij verwerkten de melk van hun eigen koeien.

Vanaf de start zet Huig in op zo regionaal mogelijk werken. Zowel grondstoffen als afnemers, allemaal uit de directe omgeving!