Kaasboerderij het Vaartje is het adres voor ambachtelijke en natuurzuivere boerenkaas! Want wat ambachtelijk is gemaakt, smaakt !  Waar Kees & Toos Havermans jaren geleden gestart zijn met verkoop van boerenkaas is de winkel inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs voor de kaasliefhebber. Samen met Linda, hun dochter verkopen zij een rijk assortiment aan boerenkaas, van jong- naar oud, kruidenkazen en geitenkaas. Ook zijn er diverse zuivel-en streekproducten in de winkel te vinden. Op zoek naar een leuk uitje? Wij verzorgen ook excursies, waarbij u onder genot van een drankje en natuurlijke onze kaas, uitgebreide uitleg krijgt over het maken van kaas.

Kaasboerderij Verweij is een familiebedrijf gerund door drie broers. In 2009 namen zij het bedrijf over van hun ouders. De familieleden en ook de werknemers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben hart voor de zaak. Zij werken met enthousiasme om het eindproduct op een hoger niveau te brengen. Echte, lekkere kaas van de boerderij die ook naar het buitenland wordt geëxporteerd. De veestapel bestaat uit ruim 400 melkkoeien. In de zomer lopen zij met mooi weer in de wei. Naast de kaasmakerij is er een vergader- en groepsaccommodatie te huur en zijn er rondleidingen op verzoek. U bent van harte welkom om kaas in de kaasmakerij te kopen. Deze vindt u rechts achterin op het erf.

Bij deze hobbyboerderij vind je een boerderijwinkel waar diverse zelfgemaakte producten verkocht worden. Er zijn ook leuke mandjes te koop om cadeau te geven met eigengemaakte jam of appel-perensap. Tevens worden er workshops kaas maken georganiseerd (eventueel ook voor een kinderfeestje). Dit kan vanaf april tot 1 november (m.u.v. de zondagen).  Wil je nog wat langer genieten van deze prachtige omgeving aan de Lek? Huur dan het ruime vakantiehuis wat ook op het terrein staat.

(H)eerlijke boerenkaas, jong belegen, belegen of oud. Diverse soorten kruidenkaas, zoals fenegriek, brandnetel, Italiaans. Gemaakt op de boerderij! Tevens is kaasboerderij Overbeek bekroond leverancier voor het Plus Gijs label.

Tijdens openingstijden staat er een banner aan de weg en hangt er een vlag.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Eind februari 2020 hebben Evert en Frieda Esveld  “De Boer op” automaat geopend. Een nieuwe zelfbedieningsautomaat met uitsluitend betalen via pin en contactloos.  Naast de vertrouwde biologische en scharreleieren is er ruimte voor andere streekproducten. Je kunt er ook terecht voor echte boerenzuivel.

Bij Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen laten ze de kaas niet van het brood eten. Daar zorgen ze wel voor. Na de eerste hap weet je al, dat is Boerenkaas van Barendonk. De volle, karakteristieke smaak van verse, rauwe melk proef je terug in kaas. Een ambachtelijk streekproduct waar ze stiekem best wel trots op zijn.
Het melkveebedrijf hoort bij hun eeuwenoude familielandgoed: De Barendonk in Beers. Maar de échte makers? Dat zijn natuurlijk de Holsteinerkoeien. Die worden dan ook behandeld alsof ze een topprestatie moeten leveren. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken voor de Boerenkaas van Barendonk.

Kaasmakerij Huig van de Graaf is gestart in juni 2015. Het bedrijf bestaat uit Huig als kaasmaker en zijn partner Martje van Wieringen die de winkel runt en ook een groot gedeelte van de administratie voor haar rekening neemt. Voor deze start was Huig werkzaam als kaasmaker/zuivelaar bij zorgboerderij de Hondspol in Driebergen.

Het pand heeft een geschiedenis als kaasboerderij sinds 1998 toen de familie Doornenbal de kaasboerderij runde. Zij verwerkten de melk van hun eigen koeien.

Vanaf de start zet Huig in op zo regionaal mogelijk werken. Zowel grondstoffen als afnemers, allemaal uit de directe omgeving!

TORENPOLDER
In het uitgestrekte zeekleipolderlandschap van Fijnaart ligt sinds 1650 de Torenpolder. Ruim zestig hectaren ingeklemd tussen de polder Oude Appelaar en de rivier (Mark en Dintel). Met als bestemming bouw- en weiland.

Sinds 1991 is Landbouwbedrijf van Dorp gevestigd aan de Oude Appelaarsedijk 6 in Fijnaart. Ook wel genaamd de Torenpolder. Toen ze in 1991 hier vestigden hadden ze een gemengd bedrijf. De hoofdtak was toen akkerbouw en ze hadden een klein koppeltje koeien. In de loop der jaren zijn er steeds meer koeien bijgekomen. Na het toetreden van Joost in de VOF is de trend van meer koeien houden doorgezet, de akkerbouwtak is verder afgebouwd en ondertussen is er een volwaardig melkveebedrijf opgebouwd. Nu worden er 65 koeien gemolken. Het grootste gedeelte van de melk wordt verwerkt door Friesland Campina.

Torenpolderkaas: In 2018 is het idee ontstaan om een deel van de melk te gaan verwerken tot kaas, Joost heeft een cursus kaasmaken gevolgd en samen met zijn vrouw Gerda zijn ze aan dit nieuwe avontuur begonnen. Na het realiseren van een kaasmakerij en opslag zijn ze in april 2019 goedgekeurd door het COKZ. De officiële kaasmakerij was een feit! Al snel zijn ze hard aan het werk gegaan om een voorraad kaas op te bouwen en op 2e pinksterdag 2019 konden ze dan eindelijk iedereen onze kazen laten proeven!

Deze boerderijwinkel ligt aan de Oude Appelaarse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Henk en Daniëlle Vuulink zijn melkveehouders en runnen sinds 2007 hun eigen melkveehouderij. In 2015 kelderde de melkprijs. Ze waren toen al bezig met het maken van producten van de melk, maar dit was voor eigen gebruik. De lage melkprijs liet ze nadenken over het verkopen van producten die ze van hun eigen melk maakte. Toen ze een avond aan tafel zaten, kwamen ze op het idee om zelfgemaakte kaas te gaan verkopen! Op deze manier werd het voor hun een hobby, het maken van producten van eigen melk, een mooie nevenactiviteit.

In 2007  is het bedrijf overgenomen van Henk Senior. Henk zit zijn hele leven al in het melkveehoudersbedrijf en zet dit ook met veel passie door.  De boerderij geeft onderdak aan 100 Koeien, die jaarlijks zo’n 8000 liter melk per stuk produceren. Daarnaast hebben zij ook nog 60 stuks jongvee

Ze zijn trots op het bedrijf en de melk die Ze produceren. Ze wilden meer doen dan alleen melk maken. De melk in producten verwerken, en deze producten verkopen zodat iedereen hun product kan proeven.