Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.

In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.

In 2018 is Jan van den Bergh zijn kaas gaan maken. Het is een mooie toevoeging aan zijn melkveebedrijf. Het is leuk om met het ‘witte goud’ bezig te zijn en de lekkerste kaas te produceren.

Sinds 2020 hebben ze hun kaasmakerij op het eigen bedrijf. Twee keer per week maakt hij kaas van dagverse melk van hun eigen koeien. Hij melk zijn koeien, de melk gaat in de tobbe en vervolgens start het proces van kaasmaken. Ze verhitten de melk niet waardoor de authentieke smaak blijft bestaan. Zo produceert Jan dus rauwmelkse boerenkaas. Een uniek product wat vraagt om een nauwkeurige verwerking. Een uitdaging dus!

Kaasboerderij het Vaartje is het adres voor ambachtelijke en natuurzuivere boerenkaas! Want wat ambachtelijk is gemaakt, smaakt !  Waar Kees & Toos Havermans jaren geleden gestart zijn met verkoop van boerenkaas is de winkel inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs voor de kaasliefhebber. Samen met Linda, hun dochter verkopen zij een rijk assortiment aan boerenkaas, van jong- naar oud, kruidenkazen en geitenkaas. Ook zijn er diverse zuivel-en streekproducten in de winkel te vinden. Op zoek naar een leuk uitje? Wij verzorgen ook excursies, waarbij u onder genot van een drankje en natuurlijke onze kaas, uitgebreide uitleg krijgt over het maken van kaas.

Kaasboerderij Verweij is een familiebedrijf gerund door drie broers. In 2009 namen zij het bedrijf over van hun ouders. De familieleden en ook de werknemers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben hart voor de zaak. Zij werken met enthousiasme om het eindproduct op een hoger niveau te brengen. Echte, lekkere kaas van de boerderij die ook naar het buitenland wordt geëxporteerd. De veestapel bestaat uit ruim 400 melkkoeien. In de zomer lopen zij met mooi weer in de wei. Naast de kaasmakerij is er een vergader- en groepsaccommodatie te huur en zijn er rondleidingen op verzoek. U bent van harte welkom om kaas in de kaasmakerij te kopen. Deze vindt u rechts achterin op het erf.

Bij deze hobbyboerderij vind je een boerderijwinkel waar diverse zelfgemaakte producten verkocht worden. Er zijn ook leuke mandjes te koop om cadeau te geven met eigengemaakte jam of appel-perensap. Tevens worden er workshops kaas maken georganiseerd (eventueel ook voor een kinderfeestje). Dit kan vanaf april tot 1 november (m.u.v. de zondagen).  Wil je nog wat langer genieten van deze prachtige omgeving aan de Lek? Huur dan het ruime vakantiehuis wat ook op het terrein staat.

(H)eerlijke boerenkaas, jong belegen, belegen of oud. Diverse soorten kruidenkaas, zoals fenegriek, brandnetel, Italiaans. Gemaakt op de boerderij! Tevens is kaasboerderij Overbeek bekroond leverancier voor het Plus Gijs label.

Tijdens openingstijden staat er een banner aan de weg en hangt er een vlag.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Eind februari 2020 hebben Evert en Frieda Esveld  “De Boer op” automaat geopend. Een nieuwe zelfbedieningsautomaat met uitsluitend betalen via pin en contactloos.  Naast de vertrouwde biologische en scharreleieren is er ruimte voor andere streekproducten. Je kunt er ook terecht voor echte boerenzuivel.

Bij Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen laten ze de kaas niet van het brood eten. Daar zorgen ze wel voor. Na de eerste hap weet je al, dat is Boerenkaas van Barendonk. De volle, karakteristieke smaak van verse, rauwe melk proef je terug in kaas. Een ambachtelijk streekproduct waar ze stiekem best wel trots op zijn.
Het melkveebedrijf hoort bij hun eeuwenoude familielandgoed: De Barendonk in Beers. Maar de échte makers? Dat zijn natuurlijk de Holsteinerkoeien. Die worden dan ook behandeld alsof ze een topprestatie moeten leveren. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken voor de Boerenkaas van Barendonk.

Zij maken diverse kazen van regionale koeien- en geitenmelk. Tijdens uw bezoek aan de winkel kijkt u mee terwijl er kaas wordt bereid.