Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Welkom in de boerderijwinkel van Hoeve Kraaiveld.

Ze verkopen diverse streekproducten (eieren, kaas, vlees, meel) en allerlei biologisch groente & fruit; deels van eigen land.

Verder ook eigen zuivel: melk, vla en yoghurt.

U bent ook van harte welkom voor een kop koffie (to-go) en limo op het terras. Terwijl u uw rondje maakt door de winkel, kunt u uw e-bike opladen.

Sta versteld in de boerderijwinkel van Kraaiveld !

Ons Boer’n erf is een zelfbedienings boerderijwinkel die bestaat uit een melktap en een boerderijautomaat. Met daarin eigengemaakte zuivelproducten en nog veel meer!

De zuivelwinkel is onderdeel van het melkveebedrijf van Familie de Rijk. Zij zorgen met passie voor hun dieren, dit laten ze graag aan u zien. In hun zuivelwinkel verkopen ze verse zuivelproducten, gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Zo brengen ze het prachtige boerenleven een stukje dichter bij u!

In deze boerderijwinkel verkopen ze kip, rund- en varkensvlees, rauwe verse melk, zuivelproducten, eieren en boerenkaas.

De opa van de opa, heeft van zijn opa koeien leren melken. Van jongs af aan helpen op het land, voeren, oogsten en ploegen. Nu zeven generaties verder leert vader het aan de nieuwe generatie. Van klein af aan met vier zussen, in de overall, helpen. Dan kan niet ontkent worden dat het in het bloed zit, en als dan ook de kans komt om het voort te zetten…

Het mooie aan het bedrijf is de cirkel die rond is, van koe tot kalf, van gras tot melk, en van die melk zelf Boerenkaas, karnemelk, boter en yoghurt maken. En zo ook het vlees. Alles moet kloppen, het moment van gras maaien, de verzorging van de koeien, het zo schoon mogelijk melken, de wrongel die de kaas wordt, en de aangezuurde melk die na het karnen boter en echte karnemelk is geworden. En als dan na het werk de boterham met kaas en het glas karnemelk zo smaken als dat gehoopt is, maakt dat de cirkel weer rond.

De zevende generatie boer bij familie van der Burg is nu aan zet. En ook met 4 dochters valt de appel gelukkig niet ver van de boom. Opvolgers betekenen nieuwe toekomst. En doordat de ruimte voor de melkkoeien in Berkel steeds beperkter werd moesten er nieuwe ideeën komen, maar de plek waar het zo lang geleden allemaal begon laat men niet zomaar gaan. Na een zoektocht kwamen ze terecht op Hoeve Nieuw Bethlehem in Hazerswoude Dorp.

Op deze plek is genoeg grasland voor de melkkoeien, die ze in een nieuw gebouwde stal sinds augustus 2019 houden. Hier hebben ze de kaas en zuivel makerij ook naar toe verhuisd, iedere vrijdag zorgen ze dat de verse zuivel weer in Berkel verkrijgbaar is.

De ruimte die hierdoor vrij kwam in de stallen bij Hoeve Zegenvrucht in Berkel kunnen ze nu gaan gebruiken voor het aanhouden van hun eigen vleesvee. De kalfjes van verschillende vlees rassen die op Nieuw Bethlehem geboren worden kunnen op Hoeve Zegenvrucht gehouden worden. En zo hebben ze over een tijdje ook eigen rundvlees in de winkel erbij.

Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.

Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.

Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.

Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.

In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.

Op de idyllisch gelegen boerderij de Stokhoven zijn ze in 1993 begonnen met de teelt van witte asperges. De asperge werd een jeugdliefde van Gerrit toen hij tijdens een stage in 1979 kennismaakte met de witte asperge. Dit heeft hij altijd in zijn achterhoofd gehouden om er ooit zelf eens mee te starten.
Zo gezegd zo gedaan. Een kwaliteitsproduct op de markt zetten in de Achterhoek waar er tot dan toe eigenlijk geen asperges werden geteeld.
‘Ja een gok, maar wie niet waagt wie niet wint’, was de gedachte. Nu ruim 25 jaar later weten ze dat het een goede gok is geweest en anno nu genieten duizenden van hun klanten van de Dremptse Koningin der Groenten.
Door de blanke zandgronden hebben ze het geluk dat de asperges nog witter en lekkerder zijn.

Welkom bij De Scharrelderij

De Scharrelderij is ontstaan uit de wens om op duurzame wijze een eerlijk en smakelijk vleesproduct op tafel te krijgen. Kwaliteit is daarbij het kernwoord. Kwaliteit van leven voor de dieren en kwaliteit van het vlees dat de dieren geven.

Asperges van de Rith bestaat al sinds 1998. Al ruim 20 jaar telen Marco en Hetty van Aart met hart en ziel het zogenaamde witte goud. Elk jaar starten zij medio februari op het land met de voorbereidingen en, afhankelijk van het weer, kunnen zij vanaf eind maart tot eind juni de asperges steken. De asperges worden voor een groot deel naar de veiling gebracht. Daarnaast verkopen zij ook aan de horeca en aan particulieren.

Marco en Hetty hebben als slogan “De lekkerste van Breda”. Kortom ga eens een kijkje bij hen nemen. Je bent van er harte welkom. Natuurlijk kunnen zij desgewenst de asperges voor je schillen en vacumeren, zodat je ze nog makkelijker kunt bereiden en de smaak optimaal behouden blijft.

Ze hopen je snel een keer te zien.