Tijmen en Miranda van Zessen runnen een melkveebedrijf met 70 roodbonte en zwartbonte koeien. De boerderij ligt in de gemeente Vijfheerenlanden en grenst aan natuurgebied de Zouweboezem. Onze koeien grazen als het ware in het achterland van de natuur. Weidegang is voor ons belangrijk. Ze gunnen hun dieren de ruimte om zich natuurlijk te kunnen gedragen. U vindt bij hen verse, onbewerkte melk uit ’t achterland van de Zouweboezem. 100% gras als ruwvoer voor de koe, dat smaakt het verschil.

Aardbeien, aardappels, eieren, pompoenen, roomboter, suikermais, vanillevla, vruchtenyoghurt

Harrie en Ingrid telen circa 1 hectare asperges onder zwart/wit folie, waarvan een gedeelte extra overkapt wordt door minitunneltjes om zo extra vroeg asperges te kunnen oogsten. Hierbij worden zij geassisteerd door de drie zonen Tim, Niels en Nick.

Bij de boerderij hebben zij een winkeltje waar de asperges te koop zijn, maar ook alle benodigdheden die je nodig hebt om een heerlijke aspergemaaltijd te bereiden. (zie assortiment)

Het doel is om de klant zo goed en uitgebreid mogelijk te bedienen waarbij goede service en klantvriendelijkheid voorop staat.

Bij Kramer Koe & Kaas bent u aan het juiste adres voor echte Beemsterkaas vers van het mes, eigen vlees met een eerlijk verhaal, boerenzuivel, verse noten, borrel- en cadeaupakketten. Kortom, alles voor de echte bourgondiër!

Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.

In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.

In het winkeltje bij De Moerderij hebben ze elke 2 à 3 weken vers varkensvlees. In de vriezer is altijd een voorraad (ook voor de BBQ!). Naast het heerlijke vlees heeft men ook altijd lekkere zelfgemaakte droge Moerderijworstjes, gerookte droge worstjes, plaathammm, ontbijtspek en heerlijke spekreepjes. Zij verkopen tevens lamsvlees van de Galgenhoeve<, rundvlees van en kippenvlees van het Bourgondisch Scharrelhoen. Dit wordt altijd uit de vriezer aangeboden. Daarnaast hebben we een aantal (H)eerlijke streekproducten uit de nabije omgeving zoals Abdijkaas van De Driehoek te Oosterhout, appelcider van De Vergeten Appel uit Biezenmortel en roomboter van de Ambachtshoeve uit Raamsdonk. Ook hebben we echte uitloop-eieren te koop van eigen scharrelkip! Een lang verhaal, maar ga er eens langs en u zult zich verbazen.

In deze boerderijwinkel verkopen ze verse scharreleieren, diverse soorten vruchtensappen, muesli’s, jam, bier, dessertsaus, kaas, worst en boerenroomboter.
Ook uit de diepvries: soepkippen, kippenbouillon, lamsburgers, rundergehakt, hamburgers.

Ga eens kijken in hun sfeervolle boerderijwinkel ‘Vers van de Akker’, waar je verse seizoensproducten kan kopen uit hun vriendentuin. Ze verkopen o.a. verse groenten en fruit, huisgemaakte sappen, chutneys, confituren en zelfs verse melk van hun koeien.

Het brede assortiment wordt aangevuld met producten van de Duinboeren.

Maak tijdens uw wandel- of fietsroute een korte tussenstop bij hen. U bent van harte welkom om even op hun mooie terras bij te komen met een vers kopje koffie en een huisgemaakte lekkernij.

Bij de Waterbuffelboerderij Arns is men een ambachtelijke bereider van buffel-specialiteiten. Hierbij ligt hun focus op lekkere en verse producten.  Zij maken vanuit de heerlijke buffelmelk van de naastgelegen buffelboerderij de lekkerste zuivel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagverse buffelmozzarella, buffelburrata, buffelricotta, buffelyoghurt en buffel desserts. 

 De buffelhouderij staat dichtbij de natuur en heeft een kleine ecologische voetafdruk. Ook worden alle buffels zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke gedrag gehouden, zo lopen zij allemaal in een kudde en voor de kalfjes zijn er stieren in plaats van kunstmatige inseminatie. De productie is gericht op ambacht en vers, de focus ligt niet op massa maar vooral op kwaliteit. Dit begint al op de boerderij. Er is een kruidenrijk grasland ingezaaid, we gebruiken nauwelijks antibiotica en de buffels worden gehouden op een lekker strobed, dit alles proef je terug in de heerlijke melk.

Op kaasboerderij Mathijssen wordt al sinds 1978 kaas gemaakt. Van de rauwe melk van de hun eigen kudde slaagt het bedrijf er steeds weer in producten van topklasse te produceren. Natuurlijk speelt ervaring een rol. In 2012 staat Kaasboerderij Mathijsen bekend als een transparant en innoverend bedrijf, met een groot assortiment aan smakelijke boerenkazen, wat klaar is voor de toekomst.