Bij Boerderij Zonneveld is het genieten. Kakel verse eieren van eigen kippen, ijs gemaakt van eigen melk en nog veel meer producten van boerderij. Loop gerust even langs de kippen, koeien en de kalfjes.

Sinds een aantal jaar hebben Corrinne en dochter Claudia ook een winkeltje aan huis! Zij snijden met veel plezier kaas voor de klanten en helpen iedereen graag. Zo staan zij op donderdag, vrijdag en zaterdagochtend klaar voor u! In dit winkeltje verkopen ze ook allerlei soorten streekproducten, nootjes, boter en eieren.

Deze gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel is een ware parel binnen de muren van de prachtige oude vestingstad Heusden. De uitstraling past dan ook bij de steekwoorden van het logo.

Vers! Puur! Ambachtelijk!

Dat men weet waar men mee bezig zijn blijkt uit alles.

Dagelijks worden dagverse groente en fruit, vlees en vleeswaren, kaas en zuivel, en tal van andere versproducten aangeleverd. Hierdoor kunt u van de meest verse en kwalitatief hoogstaande producten genieten.

Bij de Melktap Van Hoek verkoopt men iedere dag verse melk van hun koeien. De koeien van Van Hoek lopen ruim 120 dagen per jaar in de wei. Daarnaast verkopen ze boter, kaas, honing, eieren, aardappelen en uien. In het seizoen verkopen ze ook pompoenen en courgettes.

Op de Oud-Reeuwijkseweg 11 te Reeuwijk is de boerderij van boer Anton en boerin Nel de Wit gevestigd. Zij hebben een melkveebedrijf en zijn dus gericht op koeien die heerlijke melk produceren. Altijd al eens verse melk willen proeven? Dan ben je bij hen aan het juiste adres! Zij hebben namelijk een zelfservice winkel, waar je 24/7 welkom bent om je eigen melk te tappen. Daarnaast verkoopt men nog vele andere heerlijke streekproducten uit het Groene Hart. Bijvoorbeeld verse graaseieren, van hun kippen die rondscharrelen in de wei. Ook kun je diverse andere producten terugvinden, zoals boerenyoghurt, kaas, boter en ijs. Een prachtige streekwinkel in het Reeuwijkse.

Ga eens kijken in hun sfeervolle boerderijwinkel ‘Vers van de Akker’, waar je verse seizoensproducten kan kopen uit hun vriendentuin. Ze verkopen o.a. verse groenten en fruit, huisgemaakte sappen, chutneys, confituren en zelfs verse melk van hun koeien.

Het brede assortiment wordt aangevuld met producten van de Duinboeren.

Maak tijdens uw wandel- of fietsroute een korte tussenstop bij hen. U bent van harte welkom om even op hun mooie terras bij te komen met een vers kopje koffie en een huisgemaakte lekkernij.

Bij de Waterbuffelboerderij Arns is men een ambachtelijke bereider van buffel-specialiteiten. Hierbij ligt hun focus op lekkere en verse producten.  Zij maken vanuit de heerlijke buffelmelk van de naastgelegen buffelboerderij de lekkerste zuivel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagverse buffelmozzarella, buffelburrata, buffelricotta, buffelyoghurt en buffel desserts. 

 De buffelhouderij staat dichtbij de natuur en heeft een kleine ecologische voetafdruk. Ook worden alle buffels zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke gedrag gehouden, zo lopen zij allemaal in een kudde en voor de kalfjes zijn er stieren in plaats van kunstmatige inseminatie. De productie is gericht op ambacht en vers, de focus ligt niet op massa maar vooral op kwaliteit. Dit begint al op de boerderij. Er is een kruidenrijk grasland ingezaaid, we gebruiken nauwelijks antibiotica en de buffels worden gehouden op een lekker strobed, dit alles proef je terug in de heerlijke melk.

Op kaasboerderij Mathijssen wordt al sinds 1978 kaas gemaakt. Van de rauwe melk van de hun eigen kudde slaagt het bedrijf er steeds weer in producten van topklasse te produceren. Natuurlijk speelt ervaring een rol. In 2012 staat Kaasboerderij Mathijsen bekend als een transparant en innoverend bedrijf, met een groot assortiment aan smakelijke boerenkazen, wat klaar is voor de toekomst.

De Hofwinkel is onderdeel van de Warmonderhof, de verzamelnaam voor Warmonderhof Opleidingen, Stichting Warmonderhof  en de daarbij aangesloten agrarisch ondernemers. Het opleiden en enthousiasmeren van mensen die biologische en biologisch dynamische landbouw, voeding en handel en zorg als werkveld kiezen is de missie van Warmonderhof.
In de Hofwinkel worden de producten van de Warmonderhof verkocht.
Wat zij niet kunnen leveren wordt ingekocht bij Eko boerderij de Eerste in Marknesse. De overige groenten, fruit en kruiden komen van de groothandel De Zaaister uit Groningen.

Boerderij Weidegeluk. Wie het erf van Weidegeluk oprijdt, snapt meteen waar de naam vandaan komt. De kippen scharrelen er lekker rond, weidevogels bouwen er hun nest, torenvalken jagen op hun prooi. Maar laat je niet misleiden door het idyllische plaatje: dit boerenbedrijf is uitgerust met de modernste machines en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. De specialiteiten van deze boerderij? Echte Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter! Even voorstellen Weidegeluk is het thuis van Klaas en Sandra Heemskerk en hun kinderen Siem, Nienke en Cas. Zij hebben 65 Holsteiner koeien en 60 schapen, die 40 hectare land tot hun beschikking hebben. Bij de boerderij in de Waterloospolder zit een kaasmakerij en een winkel met zelfgemaakte verse streekproducten. Klaas en Sandra runnen het boerenbedrijf samen. Klaas heeft de koeien onder zijn hoede, Sandra de kaas. “We zijn een goed team en kunnen zo de kwaliteit van onze producten goed waarborgen. De kleinschaligheid bevalt ons. We werken hard, maar doen hier waar we gelukkig van worden. We genieten van de vrijheid en de natuur. Dat willen we onze kinderen ook meegeven.” Boerderijwinkel De winkel is het hele jaar geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. We verkopen originele streekproducten zoals: • Leidse kaas • Roomboter • Goudse kaas • Kruidenboter • Fenegriekkaas • Rauwe volle melk • Kaas met Italiaanse kruiden • Karnemelk • Kaas met bieslook Je kunt je aankopen ook laten vacumeren. Handig als je een stuk wilt meenemen op vakantie of een cadeaupakket samenstelt! Je kunt in de winkel gewoon met pin betalen. Over onze Boeren-Leidse kaas en boerenroomboter Er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Weidegeluk is er daar één van: Klaas en Sandra produceren zelfs zeven dagen per week Leidse kaas, die voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel. De room wordt weer verwerkt tot overheerlijke boerenroomboter. Klaas en Sandra verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren, maar ook direct aan de consument, in de winkel aan huis. Heb je een suggestie voor een nieuwe smaak voor onze kaas? Laat het zeker even weten; wie weet ligt jouw favoriet binnenkort ook op de planken.