Lokale producten met een verhaal aanbieden. Dat is de missie van de stadsboerderij in de Kerkstraat. Je vindt er groente, aardappelen, fruit, kaas, zuivel, eieren en meer. Eigenaar Sven Burger heeft passie voor het eerlijke lokale product. Hij heeft al jaren een fruitteelbedrijfje met appels, peren en kersen. Het fruit van zijn boomgaard verkoopt hij ook in de winkel. De afgelopen jaren heeft er in de agrarische sector een enorme schaalvergroting plaatsgevonden. Kleine boeren en telers hebben weinig overlevingskans. Sven zocht naar een manier om platteland en stad te verbinden. Zo ontstond het plan om juist in de stad een verzamelpunt van lokale agrarische producten in het leven te roepen. Er zijn samenwerkingen aanbieders uit de regio, zo blijft de keten kort. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Iedereen is er van harte welkom, ook voor leuke cadeaupakketten!

Mijn naam is Mayra. En vanuit mijn passie voor de gehele agrarische sector deel ik graag mijn kennis en de mooie kaas producten uit de streek. Om samen met agrariërs en gepassioneerden, licht te schijnen op de pracht en praal uit jouw omgeving.

U vind onze handgesneden producten dan ook in verschillende boerderij winkels, waar u meer mooie producten uit de streek zult vinden. Enjoy en wees dankbaar voor wat de omgeving jou biedt.

Onze beroemde, handgesneden, proeverij pakketjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de cadeau en kerstpakketten bij boerderij winkels in Westfriesland en zelfs daarbuiten.

Eieren, kaas, aardappelen en vlees

Wij hebben een biologische rundveehouderij, waar we met veel liefde voor de natuur, lekker eten, de koeien, stier, katten, en onze honden, wonen en werken.
Een gedeelte van onze koeien staat in de zomer in een natuurgebied, en onze melkkoeien komen ( zolang de grond het toelaat), elke dag buiten.
Onze koeien mogen in hun eigen tempo groeien, en melk geven. De kalfjes mogen bij de moeders opgroeien, totdat ze zelfstandig op hun poten kunnen staan 😉 en geen melk meer nodig hebben.
Wij produceren het voer van de koeien zelf, zodat we zeker weten dat ze biologisch voer binnenkrijgen.

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt circa 100 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken en ze worden gehouden voor het vlees. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. Onze buffelmelk verwerken we ook tot heerlijke buffelmozzarella, maar er wordt ook yoghurt, roomijs, paneer en harde kaas van gemaakt. We verkopen ook rauwe melk bij de boerderij. De stieren worden gehouden voor het vlees en dit wordt voornamelijk verkocht via Crowdfunding.

Melk, eieren en aardappelen

Versautomaat met verschillende producten van de boerderij.

Appels, peren, groente, zuivel, streekproducten

Bio-boerderij Landleven is een biologisch-dynamische boerderij met kaasmakerij en winkel. Smaakvolle en voedzame produkten van eigen boerderij en uit de streek vind je in de gezellige Erfwinkel van de boerderij.

By Spek verkoopt naast bloemen en planten ook aardappels, uien, groente, fruit, eieren en kaas. Ook kun je hier terecht voor geschenkverpakkingen.