Geschiedenis melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Jack Lazeroms is de zoon van Rien en Cor Lazeroms. Rien en Cor trouwden in 1963 en kregen ieder bij hun huwelijk vier koeien mee. Dat was de start van het melkveebedrijf. De dieren werden met de hand in de wei gemolken en het landwerk werd met een paard gedaan. Rien bouwde zelf een huis en een loods voor zijn bedrijf en in 1983 heeft hij samen met zijn zoons een nieuwe koeienstal gebouwd.

Zoon Jack en schoondochter Rosita zijn in 1996 getrouwd en hebben in 1997 het melkveebedrijf overgenomen. Hier wordt de melk geproduceerd waarvan op Kaasboerderij Ossenblok de lekkerste boerenkazen en zuivel wordt gemaakt.

Geschiedenis Kaasboerderij en Landwinkel Ossenblok
Rosita Lazeroms-Ossenblok is de dochter van Toon en Anny Ossenblok. Toon en Anny wonen en werken sinds 1973 op de kaasboerderij. Sinds 1980 maken ze zelf kaas van melk van eigen koeien. Dochter Rosita en schoonzoon Jack hebben in 2012 de kaasboerderij overgenomen en runnen nu dus zowel Kaasboerderij Ossenblok als Melkveebedrijf Lazeroms. Hun kinderen Tessa, Steffy, Thom en Thijs helpen inmiddels ook mee met allerlei hand- en spandiensten.

Het kleine winkeltje van de kaasboerderij is inmiddels een echte landwinkel geworden. Deze heeft in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment gekregen met vele soorten kazen, zuivel, vlees en allerlei boerendelicatessen.

U vindt aan de Bredasebaan 88 in Sprundel een zelfbedieningautomaat deze is zeven dagen in de week open en dat gedurende de gehele dag.

Deze boerderijwinkel is gevestigd bij melkveebedrijf De Annahoeve-De Moer, met landerijen grenzend aan Landgoed “Huis ter Heide”. Paul en Ingrid Hazenberg verwelkomen u graag op hun bedrijf!

In de zomer heeft u uitzicht over onze koeien, grazend in de weilanden. Een bezoekje aan hen laat u even meegenieten van het echte boerenleven.

In hun boerderijwinkel zijn veel verse streekproducten te koop. Het gebied rondom Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen heeft namelijk een groot aanbod verse en vaak biologische producten van de Duinboeren. Vele producten zijn dus vers van het land en dat proeft U!

Het assortiment van de winkel is eerlijk én heerlijk! De Annahoeve – De Moer biedt u bijvoorbeeld vlees van eigen bedrijf. Heeft u zich al eens ingeschreven voor één van hun vleespakketten? De kwaliteit en duidelijke herkomst van het product is voor veel mensen uit De Moer, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Dongen en ver daarbuiten reden genoeg om hun winkel te bezoeken.

Al het vlees in onze winkel is vakkundig verwerkt en klein verpakt per 2 of 3 lapjes, 250, 350 of 500 gram of zoals u dat wenst. U hoeft dus geen grote hoeveelheden bij ons af te nemen.

Al het vlees dat wij verkopen is naturel en zonder toevoegingen. Als wij dan toch kruiden of marinades gebruiken, is dat zonder de schadelijke E -nummers of toevoegingen. U kunt bij ons dus vlees bestellen zonder schadelijke toevoegingen, waar sommige mensen zeer gevoelig voor zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde allergieën.

In onze winkel vind u 10 soorten vleeswaren die wij allemaal zelf op ambachtelijke wijze maken. Wij kopen geen vleeswaren in maar maken alles zelf, zodat wij het gehele productieproces zelf in de hand hebben. Proeft u maar eens onze eigen houtgerookte Ham, Rookvlees en Spek. Ook vind u bij ons nog oude ambachtelijke producten die wij zelf maken, zoals, Bloedworst, Balkenbrij, Kaantjes, Leverworst, Zult, Grillworst, Rookworst, Beenham, Gerookte boerenworst en onze specialiteit
de Limousinworst.

Het varkensvlees komt van het naburig varkensbedrijf, en de kippen komen van poelier kapteijns uit Diessen, zodat wij weten waar ons vlees vandaan komt, En dus alles weten.