Jan en Baukje Brouwer, jonge melkveehouders in Nijeveen runnen de boerderij aan de Dorpsstraat 89 . Zij zijn ondernemers met een passie voor het vak en besteden veel aandacht aan hun dieren en dat willen zij ook naar de buitenwereld uitstralen. Sinds 1 april 2019 wonen zij op de boerderij aan de Dorpsstraat. Door hun verhaal te vertellen en hun producten te verkopen willen zij de boerderij en alles wat er gebeurt weer dichter bij de maatschappij zetten. Kom langs en ervaar het zelf de passie van Jan en Baukje!

Bij de Melktap aan de Dorpsstraat 89, te Nijeveen verkoopt men naast melk, ook zuivelproducten, eieren, vlees, en een beperkt aanbod aan groente. Voor vlees kunt u er terecht op zaterdag zowel voor hun rundvlees van eigen koeien als voor het varkensvlees van Piggy’s Palace in Bathmen.

Op zaterdag is er ook een mogelijkheid om koeien te bekijken en te aaien/knuffelen.

Wij zijn Jiri, Geert en Samuel. Drie chefs met een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Daarom leerden we het vak van worstmaker en begonnen we onze eigen worstenmakerij, waar we de lekkerste worst maken van goed gehouden varken.

VAN KOKS TOT WORSTMAKERS
Als chefs draaiden we onze eerste worsten in de keukens van de Amsterdamse horeca. Daar begon onze liefde voor worst. We experimenteerden erop los, want de wereld van worst is oneindig. Vers, gerookt, droog, gekookt, in alle mogelijke smaken. Een gerecht op zichzelf.

Welkom in onze Keurslager in de Vershof in Bladel. Hier staan wij dagelijks voor u klaar met ons team enthousiaste medewerkers. Als ambachtelijk Keurslager maken wij bijna alle producten zelf, zoals onze ouderwets lekkere worst. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. En dat proeft u!

’t Schuurtje is een plattelandswinkel in het buitengebied van Lunteren.Ons assortiment bestaat vooral uit ambachtelijke producten, zoals oma ze vroeger al bereidde.

De winkel heeft dan ook een nostalgische uitstraling. Ze werken er veel met riet en natuurlijke producten en zijn gespecialiseerd in het maken van cadeaumanden of relatiegeschenken. Ze stellen die samen met de klant samenstellen of kant en klaar aanbieden.
Van old look dienblad tot picknickmand, uienmand of rotan schaal…alles is mogelijk.

Daarnaast bakken ze echte ouderwetse oma’s appeltaart, gevuld met goudrenetten en rozijnen. Je kunt er ook kiezen voor een Valks hompie, het ouderwetse appelplaatkoek.

Elke vrijdag en zaterdag staat het appelgebak vers in de winkel en op alle andere dagen is het te bestellen.

Naast alle producten die men in de winkel verkoopt, levert men u ook elke dag verse groenten en fruit en veel soorten aardappelen. Ze doen vooral ook veel aan fruitkistverkoop. Dat is veel voordeliger! Daarnaast verbouwt men ook veel zacht fruit (aardbeien, frambozen, bessen, blauwe bessen, bramen) en verwerken dat naast de verkoop ook veel in jams of sappen.

In de zomermaanden verkopen ze veel groenteplanten en zomerperkgoed, naast de zomer- en winterviolen.

In hun winkel verkopen zij diverse biologische rundvleesspecialiteiten. Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen verwerkt men bij ’t Lerinkshof 36 verschillende soorten rundvlees. Op ambachtelijke wijze bereiden ze tevens enkele traditionele Achterhoekse producten, zoals naegelhout, runderrookworst en diverse soorten droge metworst gemaakt van rundvlees.

Net als onze klanten willen we weten wat we eten. Waar komt ons vlees vandaan, wat voor leven heeft het dier gehad? Het welzijn van een dier, de leefomstandigheden, de wijze van slachten en het ambachtelijk verwerken zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke smaak en kwaliteit van het vlees.

“De winkel van John van Broekhuizen is niet alleen een ambachtelijke slagerij, maar sinds enkele jaren ook een winkel in streekproducten. Bewust is er gekozen voor een winkel met de uitstraling van een ouderwetse plattelandswinkel. U komt binnen in hun afdeling met streekproducten, zoals: boerenkaas, wijn, honing, jam, meelproducten van de molen waaronder broodmixen en cakemeel”

De Oorsprong is een ekologische veehouderij met koeien, varkens en schapen. Het bedrijf staat aan de rand van Noordlaren op het puntje van de Hondsrug.
Via de website verkopen ze rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, gevogelte en vleeswaren.

Al 25 jaar heb ik een kleinschalig biologisch bedrijf. Ik ben begonnen als De Mekkerkast, met het melken van geiten en het maken van geitenkaas. De laatste jaren ben ik naast de kaas steeds meer diverse producten gaan verkopen van mijn eigen bedrijf zoals vlees en vleeswaren. (aukesbiokaasenvlees.com)

Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten.