De échte liefhebber heeft zo zijn ‘adresjes’. Waar haal jij je flesjes gerijpte balsamico-azijn en extra vierge olijfolie, je favoriete tapenades, verse slakken, truffels en heerlijke smeersels? De boerderijwinkel van De Heische Hoeve heeft een uitgebreid assortiment olie, azijn, dressing en andere specialiteiten. Hun producten staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit en de mooie styling. En ze hebben voor de echte liefhebber hun eigen assortiment aangevuld met mooiste balsamico’s en de lekkerste olijfolie ter wereld.

In het winkeltje bij De Moerderij hebben ze elke 2 à 3 weken vers varkensvlees. In de vriezer is altijd een voorraad (ook voor de BBQ!). Naast het heerlijke vlees heeft men ook altijd lekkere zelfgemaakte droge Moerderijworstjes, gerookte droge worstjes, plaathammm, ontbijtspek en heerlijke spekreepjes. Zij verkopen tevens lamsvlees van de Galgenhoeve , rundvlees van d’n Heerd en kippenvlees van het Bourgondisch Scharrelhoen. Dit wordt altijd uit de vriezer aangeboden. Daarnaast hebben we een aantal (H)eerlijke streekproducten uit de nabije omgeving zoals Abdijkaas van De Driehoek te Oosterhout, appelcider van De Vergeten Appel uit Biezenmortel en roomboter van de Ambachtshoeveuit Raamsdonk. Ook hebben we echte uitloop-eieren te koop van eigen scharrelkip! Een lang verhaal, maar ga er eens langs en u zult zich verbazen.

De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

Ons Erf levert streekproducten onder naam ” Brabants streekproduct van de duinboeren”. Het bekende worstenbroodje, de boerenzult of de droge boeren varkensworst.

Zij leveren alles op bestelling, minstens een week vooraf bestellen. Voor een bestelling van een half varken voor in de diepvries kunt u ook bij Ons Erf terecht.
De producten van dit bedrijf zijn ook verkrijgbaar bij slagerij Timmermans in Helvoirt. Zie Slagerij Timmermans

Bij Natuurlijk gezond verkoopt men van (bijna allemaal) onverpakte verse groenten en fruit van originele teelt. De Harde kaas komt van Bio kaas van de Kinderdijk met plantaardig stremsel. Verder vindt u er een klein aantal volle zuivelproducten. Verse eieren van kippen die echt buiten lopen.

U kunt er ook terecht voor biologische levensmiddelen bestaande uit enkel het pure product van o.a. de merken La BIO IDEA, Terrasana, Green Age, Fiordifrutta. En waar geen onnodig suiker aan toegevoegd zijn.

Verder Biologisch gedroogd fruit en noten, verschillende soorten peulvruchten (los te koop) en diverse (biologische) kruiden en specerijen van het Blauwe Huis, maar ook specifieke producten zoals Möllers Levertraan, CBD olie en droge worst van Brandt&Levie.
Verse Aloë Vera en heerlijke rauwe honing van de Imker.

Zij verkopen eerlijk vlees van hun eigen vee , zodat ze weten wat voor voeding het dier krijgt . Het vlees bevat geen antibiotica en smaakversterkers! Al een aantal jaren verkopen zij verse rundvleespakketten maar door de grote vraag is dit ook uitgegroeid in een boerderijwinkel waar u kleinere porties diepgevroren vlees kunt kopen.

Eerlijk, natuurlijk en lokaal, dat is wat men op Proefland wil zijn, doen en uitdragen. Hun dieren scharrelen met elkaar in de buitenlucht en hebben genoeg ruimte om zich heen.  Het vlees van hun varkens en koeien is van goede kwaliteit, doorregen, rijk aan vitamine en smakelijk.

Ben je dus opzoek naar een eerlijk & smaakvol stuk vlees?

Dan ben je bij Proeflokaal aan het juiste adres.
Daarnaast kun je bij hen ook andere lokaal gemaakte producten vinden, zoals kaas van Kaasmakerij Huig vd Graaf, mosterd uit Langbroek, Stevez’ Perencider, eieren, jam, zoetigheid en meer!

Nieuwsgierig geworden? De winkel is elke week geopend op zaterdag tussen 10:00 – 15:00 uur.  Mocht je dan niet kunnen; bestel via de webwinkel, of mail ons via info@proef.land

Eerlijk vlees
Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Boerderij ‘De Steenoven’ is sinds 1921 in bezit van familie Pelgrom. Op dit moment staat de 4e generatie boer aan het roer. Ronald, Petra en hun dochters Elin, Nele en Liv wonen en werken op deze prachtige plek. Samen met hun medewerkers staan zij voor hun dieren, gasten en klanten klaar. Zij halen voldoening uit hun samenwerking en het verbinden met jou!

Naast hun melkveestal staat het ijshuisje, hier verkopen ze 20 smaken boeren-ijs. De kinderen kunnen heerlijk spelen in hun uitgebreide speeltuin met glijbaan, stormbaan en trampoline. Vanaf het koeienpodium kun je hun stal en koeien bekijken!

Bij Melktap de Leegvelder verkoopt men al melk, pannenkoekenmeel, eieren, gedroogde worst en honing. Daar komen ook ijs, yoghurtdranken en zelfs bier bij. Allemaal onder de naam De Leegvelder.

Het Leegveld ligt tegen natuurgebied Deurnsche Peel. De coöperatie is sinds vorig jaar actief en bestaat uit melkveebedrijf Manders/Van Leeuwen, scharrelvarkensbedrijf Van Helmond, Natuurpoort De Peel van de familie Van den Eijnden en hobbyimker Hans van Rijswick. Ze wonen en werken allemaal aan het Leegveld. Een prachtig initiatief dat een bezoek meer dan waard is.