Het gezin Van Roon leeft elk jaar naar het aspergeseizoen toe, met z’n allen zetten zij de schouders eronder. U als liefhebber, weet als geen ander dat de ene asperge de andere niet is. Waarom dat zo is, is niet met een paar woorden uit te leggen. Het is een combinatie van factoren. Alles moet kloppen, net als de ambiance er omheen. Die vinden zij minstens net zo belangrijk. Zij ontvangen u daarom in een warme en gemoedelijke sfeer en hopen dat u net zo geniet van uw bezoek aan hun aspergeschuur als van hun asperges zelf. Het gezin geniet op hun beurt ontzettend van de komst van de bezoekers en de enthousiaste reacties. Op diverse plaatsen worden asperges geteeld, maar toch……. Zoals een klant bij hen zo mooi verwoordde: ‘Eenmaal bij jullie gekocht, is voor altijd verk(n)ocht!’. Hier hebben Rini en Carlien niets aan toe te voegen!

Rini en Carien van Rooij heten u van harte welkom op hun bedrijf.

In 1985 hebben Wim en Anja Tielemans de keuze gemaakt om samen een bedrijf te starten. Wim werkte als kleine jongen al graag bij de tuinders uit de buurt, dit deed hij liever dan helpen bij zijn ouders. Terwijl deze zelf een veehouderij hadden. Ook Anja is op een boerderij groot geworden, waar haar ouders wat koeien hadden en wat land voor de tuinbouw.

Het boerenleven is dus met de paplepel ingegeven, het zit in hun DNA.

Het was voor hen geen moeilijke keuze om de tuinbouw in te gaan. De eerste jaren werden er diverse groenten geteeld, bijvoorbeeld bleekselderij, andijvie en Chinese kool.

Later, in 1988, zijn Wim en Anja volledig overgestapt naar witte asperges. Het hele jaar rond werken zij samen in hun bedrijf.

Ondertussen werken hun zonen Brecht en Nout regelmatig mee. In de toekomst hopen zij het bedrijf voort te zetten.

Voor een complete aspergemaaltijd kan je dus gerust bij de boerderijwinkel Tielemans aankloppen, want naast de asperge op zich maken zij er nog allerlei aspergegerechten naast.

Bij aspergekwekerij Brenders aan de Witteweg in Made, kunt u verse asperges van het land kopen. U kunt ze ook laten schillen.

Ook verkopen zij gerechten vers bereid van asperges, zoals aspergesoep van Frank van Gils en aspergesalade van Slagerij Rasenberg.  Met als bijgerechten beenham en jonge aardappelen.

En daarnaast verkopen zij ook heerlijke aardbeien.

Vanaf april 2020 is de boerderijwinkel, aan huis geopend.

Hierin verkopen zij verschillende lokale producten,  tegen een eerlijke prijs, voor zowel consument, als boer.
Denk hierbij aan hun eigen varkens- en lamsvlees, maar ook rund- en kippenvlees, eieren, kaas, aardappelen en andere streekproducten. Ook voor mooie cadeaupakketten bent u bij hun op het juiste adres!

Deze landwinkel op de boerderij is in het aspergeseizoen 7 dagen per week geopend voor de verkoop van asperges en aanvullende artikelen, zoals speciale beenham, eieren, saus/soep en aspergewijnen.

De Bourgondiër in Hardinxveld-Giessendam. Een mooi ingerichte winkel is speciaal ingericht met een ruim assortiment aan wijnen en delicatessen. Bij ons in de winkel vindt u onder andere een ruime keuze aan verschillende soorten salades, diverse kwaliteitswijnen uit verschillende landen, verse vleeswaren en overheerlijke kazen. De Bourgondiër staat voor kwaliteit en is er speciaal voor de echte fijnproevers. Ons personeel staat voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw keuze. Kom gerust een keer bij ons langs om kennis te maken met onze ruime keuze heerlijke producten uit heel Europa en om de smaak uit te kiezen die bij u past. Wij hopen u snel te mogen begroeten in onze delicatessenwinkel De Bourgondiër.

Al het vlees in onze winkel is vakkundig verwerkt en klein verpakt per 2 of 3 lapjes, 250, 350 of 500 gram of zoals u dat wenst. U hoeft dus geen grote hoeveelheden bij ons af te nemen.

Al het vlees dat wij verkopen is naturel en zonder toevoegingen. Als wij dan toch kruiden of marinades gebruiken, is dat zonder de schadelijke E -nummers of toevoegingen. U kunt bij ons dus vlees bestellen zonder schadelijke toevoegingen, waar sommige mensen zeer gevoelig voor zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde allergieën.

In onze winkel vind u 10 soorten vleeswaren die wij allemaal zelf op ambachtelijke wijze maken. Wij kopen geen vleeswaren in maar maken alles zelf, zodat wij het gehele productieproces zelf in de hand hebben. Proeft u maar eens onze eigen houtgerookte Ham, Rookvlees en Spek. Ook vind u bij ons nog oude ambachtelijke producten die wij zelf maken, zoals, Bloedworst, Balkenbrij, Kaantjes, Leverworst, Zult, Grillworst, Rookworst, Beenham, Gerookte boerenworst en onze specialiteit
de Limousinworst.

Het varkensvlees komt van het naburig varkensbedrijf, en de kippen komen van poelier kapteijns uit Diessen, zodat wij weten waar ons vlees vandaan komt, En dus alles weten.