Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.

Het biologisch melkveebedrijf is gelegen in de mooie bosrijke omgeving op Landgoed Bingerden. Zij hebben een melktap en verkopen rundvleespakketten via hun website.

Dennis Spronk runt met zijn vrouw hun biologisch melkveebedrijf Laag Zalk. Zij produceren verse en lekkere rauwe melk in de omgeving Wezep/Oldebroek! 

In 2019 is men gestart met de verkoop van rauwe boerenmelk. Dit doen zij omdat zij overtuigd zijn van de overheerlijke smaak die rauwe melk heeft. Zo heerlijk vol en romig! Daarbij is rauwe melk ook iets gemakkelijker te verteren voor mensen, waardoor het voor meer mensen geschikt is om te drinken. 

Kom langs en geniet het hele jaar door van onze heerlijke rauwe melk. Lees verder om meer te weten te komen over onze producten en activiteiten.

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

De naam van het stalletje zegt eigenlijk al met wie je te maken hebt, boer Peter, Peter van Rossum. Hij zet hun boerderij als derde generatie voort in Haarzuilens. Op hun kleinschalige melkveebedrijf melkt hij 65 koeien en de kalfjes die geboren worden, fokt hij weer op voor vernieuwing in zijn eigen bedrijf. Met veel passie werkt Peter alle seizoenen in zijn vertrouwde omgeving rondom zijn dorp ‘de Haar’ om zo lokaal en natuurlijk mogelijk te produceren.

Zo wint hij zijn gras van eigen land en het landgoed Haarzuilens in samenwerking met Natuurmonumenten. Gras vormt dan ook 90% van het rantsoen van Peter’s koeien. De overige 10% is krachtvoer dat gevoerd wordt tijdens het melken. Hierdoor past een dubbeldoelkoe het best bij zijn bedrijfsvoering. De natuurlijke manier van melk produceren uit gras biedt de koe de mogelijkheid in de loop der jaren reserves op te bouwen om zo ook nog een lekker stukje vlees te geven.

Bij boer Peter kan je dan ook terecht voor een heerlijk stukje ambachtelijk rundvlees van eigen dieren.

De Waddenslager is een kleinschalig varkensbedrijfje vlak aan de wadden op bijna het noordelijkste puntje van Nederland. Hier houden we op een diervriendelijke en duurzame manier bonte bentheimer varkens.

Hun doel is om op een eerlijke en duurzame wijze een prachtig en gezond product beschikbaar te maken voor iedereen.

Bij De Waddenslager hebben de varkens alle mogelijkheden om ook echt varken te zijn. Ze lopen het hele jaar door buiten in ruime weides waar ze heerlijk kunnen wroeten en lekker kunnen luieren in een modderpoel. Zo komt veel natuurlijk gedrag weer terug en hebben de varkens geen stress. Ieder varken krijgt bij ons alle tijd om te groeien in zijn eigen tempo.

Men at wel biologisch vlees maar of het dier nu een goed leven had gehad dat wisten we niet precies. Daarom heeft men het besluit genomen om zelf varkens aan te schaffen en het hele traject van big tot slager te kunnen volgen. Dit is hen zo goed bevallen, dat ze hebben besloten dit voor meer mensen mogelijk te maken.

(H)eerlijk rundvlees uit het Zuid-Limburgse Heuvelland

Hét pure streekproduct vol smaak, passie en kwaliteit.
Rundvleespakketten van natuurlijk grazende koeien.
Met een eerlijke, extensieve en traceerbaar duurzame afkomst.
Onze blije zoogkoeien zijn als kalfje natuurlijk gezoogd door hun moeder.
Vrij grazend in de rijke natuur van het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland.
Na een goed leven, rondom onze natuurinclusieve Hoeve Schaffersberg in Hilleshagen,
geven wij jou de kans te genieten van de rijke puurheid van Natuurvallei rundvlees!

Eerlijk vlees
Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Een echte ambachtelijke slager pur sang dat is waar Fred van Laar voor staat. In de overzichtelijke winkel wordt een eerlijk stuk vlees op ambachtelijke wijze bewerkt.

Daarnaast vind je hier verse vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij, kant- en- klare maaltijden, vleespakketten, hapjesschotels en ook voor cadeaubonnen kan je hier terecht.

Melkveehouderij-en-Agrarisch-Loonwerk.