Bij de Ruijsbossche Hoeve verkoopt men Piemontese rundvlees, producten van de duinboeren, producten van boeren uit de streek en Italiaanse producten. Zeker een moment om even af te stappen en langs te gaan.

Streekwinkel Wilgenhart biedt enorm veel keuze in (lokale) streekproducten van eigen en omliggende boerderijen. Ook is het mogelijk online te bestellen en af te halen. Onderbreek jouw fietstocht voor een stop bij het terras van de winkel. Met uitzicht op de weilanden geniet je er van koffie, thee, fris, ijs of gebak uit eigen keuken! En vergeet niet een rondje te maken langs de boerderijdieren en alpaca’s!

Lekker vleespakket van in de natuurgebieden opgegroeide koeien. Het ras van de koeien is Frans Limousine welke goed in het natuurgebied kunnen leven. Onder andere in natuurgebied het Chaamse Broek lopen in de zomer maanden altijd koeien en kalfjes van Heikants vleesvee. Wanneer er teveel zijn dan worden deze geslacht en in vleespakketten van 15 KG verkocht. Bij interesse graag een telefoontje.

Bij boerderij ’t Zandeind is men het afgelopen jaar gestart met het samenstellen van vleespakketten. Met een vleespakket ben je in één keer voorzien van een vrieslade vol kwaliteitsvlees voor een betaalbaar bedrag. Hun runderen lopen zoveel mogelijk buiten, bij ’t Zandeind hebben ze dierenwelzijn dan ook hoog in het vaandel staan op hun boerderij.

Medio november hebben ze vleespakketten van Belgisch witblauw beschikbaar. Deze pakketten wegen ongeveer 10 kilogram. Het vlees wordt naar rato verdeeld, waardoor je van alles wat terug gaat vinden in je pakket.

Belgisch witblauw runderen hebben de hoogste percentage edele stukken vlees van alle runderrassen, kortom: veel biefstuk! Het vlees is erg mals, smaakvol en sappig en bovendien erg laag in vet en cholesterol en rijk aan hoogwaardige eiwitten.

De intentie bij Bioboerderij ’t Schop is om de bioboerderij nog verder te laten groeien om zodoende meer mensen te laten genieten van het platteland en puur en eerlijk eten. Gaandeweg groeit ’t Schop weer uit tot een modern gemengd bedrijf met de kringlopen gesloten.

Naast het geven van kookworkshops op hun eigen boerderij is het ook mogelijk om zelf met al hun verse, biologische producten aan de slag te gaan.

In hun prachtige, gerestylde winkel verkopen ze al hun eigen vlees en groenten; lekker, vers, betrouwbaar én betaalbaar! Op een oppervlakte van circa 100 m2 bieden zij een uitgebreid assortiment aan, met als doel de mogelijkheid te bieden om een hele maaltijd samen te kunnen stellen van biologische producten.

Bij bioboerderij ’t Schop staat men altijd graag voor iedereen klaar met hun familiaire gastvrijheid en geven u graag advies over hun producten of over bereidingswijzes!

Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.

Het biologisch melkveebedrijf is gelegen in de mooie bosrijke omgeving op Landgoed Bingerden. Zij hebben een melktap en verkopen rundvleespakketten via hun website.

Dennis Spronk runt met zijn vrouw hun biologisch melkveebedrijf Laag Zalk. Zij produceren verse en lekkere rauwe melk in de omgeving Wezep/Oldebroek! 

In 2019 is men gestart met de verkoop van rauwe boerenmelk. Dit doen zij omdat zij overtuigd zijn van de overheerlijke smaak die rauwe melk heeft. Zo heerlijk vol en romig! Daarbij is rauwe melk ook iets gemakkelijker te verteren voor mensen, waardoor het voor meer mensen geschikt is om te drinken. 

Kom langs en geniet het hele jaar door van onze heerlijke rauwe melk. Lees verder om meer te weten te komen over onze producten en activiteiten.

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

De naam van het stalletje zegt eigenlijk al met wie je te maken hebt, boer Peter, Peter van Rossum. Hij zet hun boerderij als derde generatie voort in Haarzuilens. Op hun kleinschalige melkveebedrijf melkt hij 65 koeien en de kalfjes die geboren worden, fokt hij weer op voor vernieuwing in zijn eigen bedrijf. Met veel passie werkt Peter alle seizoenen in zijn vertrouwde omgeving rondom zijn dorp ‘de Haar’ om zo lokaal en natuurlijk mogelijk te produceren.

Zo wint hij zijn gras van eigen land en het landgoed Haarzuilens in samenwerking met Natuurmonumenten. Gras vormt dan ook 90% van het rantsoen van Peter’s koeien. De overige 10% is krachtvoer dat gevoerd wordt tijdens het melken. Hierdoor past een dubbeldoelkoe het best bij zijn bedrijfsvoering. De natuurlijke manier van melk produceren uit gras biedt de koe de mogelijkheid in de loop der jaren reserves op te bouwen om zo ook nog een lekker stukje vlees te geven.

Bij boer Peter kan je dan ook terecht voor een heerlijk stukje ambachtelijk rundvlees van eigen dieren.