De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.
Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.
Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.
U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.
Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.
Opa en oprichter Wiel komt nog elke dag een kijkje nemen op de plek waar hij in 1961 met 6.000 vleeskuikens begon. Meehelpen is een beter woord”. Vader en opa verzorgen de scharrelkippen en de vleesvarkens, Kleinzoon Koen doet de zeugen en de biggen. Moeder verzamelt de eieren, onderhoudt de tuin en het erf en zorgt ervoor dat de twee automaten aan de straat voor de consument dagelijks gevuld zijn met verse eieren en varkensvlees van eigen bodem. Zus Linda en broer Kees springen bij als het nodig is en Kees verzorgt de website van het bedrijf. Maria, de moeder des huizes, is er maar wat trots op. Iedereen levert een bijdrage, het is een écht familiebedrijf.
Eerlijk vlees
Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!
Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.
Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.
Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René
Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen hand. Het verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.
Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.
Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.
De varkens van De Goed Gevulde zijn een kruising tussen wild zwijn en een varken, waardoor het vlees donkerder is en meer bite heeft. Dat zorgt voor een unieke smaak! Daarnaast kunnen ze altijd in de modder wroeten en komen echt álle dieren buiten, ook de beer en de vleesvarkens. Daarnaast krijgen ze ouderwets voer: oud brood, eikels, noten, groente en fruit. Dit brengt de heerlijke smaak van vroeger weer terug. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat hun varkens langzamer groeien en ruim anderhalf jaar oud worden, dat is drie keer zo oud als in de reguliere stal. Een goede weet. Zeker een mooie gelegenheid om eens bij he te buurten.
Bij ambachtelijk slagerij A. Klaasse Bos en Zonen kan je terecht voor je vlees, maar ook voor maaltijden, aardappelen, salades, barbequevlees en sausen. Je kunt het bij hen halen, maar ook bestellen en laten thuis bezorgen in de Regio..