Opa en oprichter Wiel komt nog elke dag een kijkje nemen op de plek waar hij in 1961 met 6.000 vleeskuikens begon. Meehelpen is een beter woord”. Vader en opa verzorgen de scharrelkippen en de vleesvarkens, Kleinzoon Koen doet de zeugen en de biggen. Moeder verzamelt de eieren, onderhoudt de tuin en het erf en zorgt ervoor dat de twee automaten aan de straat voor de consument dagelijks gevuld zijn met verse eieren en varkensvlees van eigen bodem. Zus Linda en broer Kees springen bij als het nodig is en Kees verzorgt de website van het bedrijf. Maria, de moeder des huizes, is er maar wat trots op. Iedereen levert een bijdrage, het is een écht familiebedrijf.

De varkens lopen het gehele jaar buiten in de tuin of op andere plekken. Hier kunnen ze worden ingezet om nuttig werk te verrichten. Ze eten bijvoorbeeld onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in een bos/boomgaard wat ten goede komt aan de biodiversiteit of eten de restanten van een oogst op. Maar de varkens kunnen ook bij particulieren in de achtertuin staan als gezelschapsdier. Vraag eens naar de mogelijkheden. En naar hun inziens doen de varkens wat een varken graag doet, lekker wroeten in de grond.

Ze hebben de gehele levensloop van devarkens in eigen beheer. Op dit moment is er nog geen ruimte om een eigen beer (mannetjes varken) te hebben rondlopen. Om het varken te laten dekken gaan ze opzoek naar een geschikte beer in de buurt.

De varkens van De Goed Gevulde zijn een kruising tussen wild zwijn en een varken, waardoor het vlees donkerder is en meer bite heeft. Dat zorgt voor een unieke smaak! Daarnaast kunnen ze altijd in de modder wroeten en komen echt álle dieren buiten, ook de beer en de vleesvarkens. Daarnaast krijgen ze ouderwets voer: oud brood, eikels, noten, groente en fruit. Dit brengt de heerlijke smaak van vroeger weer terug. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat hun varkens langzamer groeien en ruim anderhalf jaar oud worden, dat is drie keer zo oud als in de reguliere stal. Een goede weet. Zeker een mooie gelegenheid om eens bij he te buurten.

Bij ambachtelijk slagerij A. Klaasse Bos en Zonen kan je terecht voor je vlees, maar ook voor maaltijden, aardappelen, salades, barbequevlees en sausen. Je kunt het bij hen halen, maar ook bestellen en laten thuis bezorgen in de Regio..

Welkom bij Landwinkel De Verse Kers

Midden in de Wehlse Broeklanden, op de hoger gelegen es aan de rand van Wehl, is ons bedrijf gevestigd. Van oudsher een gemengd bedrijf met varkens en melkkoeien. Eind jaren ’90 hebben we ons geheel gericht op de varkenshouderij. Zonder melkkoeien vonden wij de weides wel erg leeg, dus zijn we in 2005 hobbymatig mini Dexterkoeien gaan houden. Sinds 2006 is de kersenteelt er als nieuwe professionele uitdaging bijgekomen en dat is in een korte tijd uitgegroeid tot 1,5 ha zoete kersen.

Na al langer met de gedachte gespeeld te hebben om meer eigen producten en streekproducten te gaan verkopen, zijn we zomer 2014 gestart met de bouw van een nieuwe Landwinkel. Van daaruit proberen we onze kennis van en passie voor “het plattelandsleven” op onze klanten over te brengen. U bent van harte welkom op ons bedrijf!

Annemiek Scholten & Nico Steintjes

U bent van harte welkom bij Slagerij Zwaard in hun geheel vernieuwde slagerij in De Lier! Wie van lekkere en eerlijke producten houdt is hier aan het juiste adres! De oven draait iedere dag en zij zijn dagelijks bezig met exclusieve vleesspecialiteiten en worstsoorten uit eigen keuken. Hoe dat allemaal gemaakt wordt kunt u zien op hun website en via youtube. Ook voor uw complete barbecuefeest of een mooi buffet kunt u prima bij hen terecht. Salades, warme saté, lekkere worstschotels en warme beenham komen allemaal uit eigen keuken!

‘t Schuurtje is een plattelandswinkel in het buitengebied van Lunteren.Ons assortiment bestaat vooral uit ambachtelijke producten, zoals oma ze vroeger al bereidde.

De winkel heeft dan ook een nostalgische uitstraling. Ze werken er veel met riet en natuurlijke producten en zijn gespecialiseerd in het maken van cadeaumanden of relatiegeschenken. Ze stellen die samen met de klant samenstellen of kant en klaar aanbieden.
Van old look dienblad tot picknickmand, uienmand of rotan schaal…alles is mogelijk.

Daarnaast bakken ze echte ouderwetse oma’s appeltaart, gevuld met goudrenetten en rozijnen. Je kunt er ook kiezen voor een Valks hompie, het ouderwetse appelplaatkoek.

Elke vrijdag en zaterdag staat het appelgebak vers in de winkel en op alle andere dagen is het te bestellen.

Naast alle producten die men in de winkel verkoopt, levert men u ook elke dag verse groenten en fruit en veel soorten aardappelen. Ze doen vooral ook veel aan fruitkistverkoop. Dat is veel voordeliger! Daarnaast verbouwt men ook veel zacht fruit (aardbeien, frambozen, bessen, blauwe bessen, bramen) en verwerken dat naast de verkoop ook veel in jams of sappen.

In de zomermaanden verkopen ze veel groenteplanten en zomerperkgoed, naast de zomer- en winterviolen.