Houdt u van een lekker stukje eerlijk vlees, dan bent u bij Biologische boerderijwinkel Schuttershof aan het goede adres.Zij verkopen namelijk rund- en varkensvlees van hun dieren die hier hun hele leven op de boerderij zijn geweest. Kipvlees heeft men ook, dat komt van een collega bioboer.

Met enige regelmaat brengen ze dieren naar de biologische slager.

Daarnaast kunt u er terecht voor een ruim assortiment aan biologische (streek)producten, kruidenierswaren, boerenkaas en cadeau-artikelen.

Op de kaasboerderij De Stolpe hebben ze een gezellige winkel waarin men diverse producten aanbiedt.
Zo kan je er terecht voor een ruime sortering kaas, zuivelproducten en streekproducten. Bent u op zoek naar een (h)eerlijk stuk vlees van hun eigen Hereford runderen, dan bent u bij hen ook aan het juiste adres. Daarnaast verkopen zij vlees van ‘Nieuwerkerkse’ scharrelvarkens en kip van Boer de Ronde.
U bent van harte uitgenodigd om eens bij hen aan te wippen.

In de maanden november t/m februari verkopen zij Zeeuws damhert. Wilt u iets reserveren graag even een telefoontje.

In de winkel van Versvleesboerderij Savelkouls wordt varkensvlees verkocht van eigen boerderij. Het rundvlees wordt geleverd door een vaste fokker en de kipproducten komen van een goede poelier uit de buurt.

Het rundvlees komt van een leverancier die samenwerkt met boeren voor wie het fokken echt een passie is. Deze boeren hechten veel waarde aan dierenwelzijn en verzorgen de dieren goed. Door ze de beste huishouding en voeding aan de dieren te geven, krijgt het vlees zijn volle smaak.

De kipproducten komen uit Geffen bij Van Druenen vandaan. Dit is een poelier die zorgvuldig zijn kippen uitkiest. Alle kipproducten worden door hen dagelijks vers en met de hand gesneden. In tegenstelling tot machinale productie wordt elk stukje kip afzonderlijk gekeurd. Hierdoor kunnen zij (en dus wij) een constante kwaliteit bieden.

In onze boerderijwinkel verkoopt men onder andere dit (h)eerlijke kwaliteitsvlees, juist aan particulieren. Het vlees is allemaal voorverpakt in kleine porties. Een deel van het vlees ligt vers in de koeling en een (groter) deel ligt diepgevroren in de diepvries. Dit diepgevroren vlees is direct na verwerking ingevroren. Dit zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijven. Lekker en gemakkelijk: je legt het thuis meteen weer in de diepvries! Het verse vlees kan thuis natuurlijk ook ingevroren worden, want vers is bij ons ook echt vers!

Zo staan men Versvleesboerderij Savelkouls voor 100% garant voor smaak, kwaliteit en herkomst

Bij Aspergekwekerij Gubbels koopt U witte -, groene – en paarse asperges. U vindt ze vanaf april vers van het land in de winkel van Walter en Ton Gubbels in het Brabantse Helvoirt. Verschillende kleuren, verschillende maten. Indien gewenst vacuüm verpakt, geschild of ongeschild, of bijvoorbeeld kant-en-klaar gesneden voor een heerlijke aspergesoep. Geserveerd met smaakvolle krieltjes, een boterzachte saus en verse ham. Of een mooie wijn om de pure verse smaken nog beter tot hun recht te laten komen.

Producten die u natuurlijk terugvindt in de gespecialiseerde winkel van Gubbels Asperges, in het seizoen dagelijks geopend.

U bent er van harte welkom!

Het echtpaar Hannie en Henk van Empel runnen hun boerderij in Haaren. Zij hebben hun roots liggen op de boerderij en in de aspergeteelt. Een mooie mix die in Haaren in praktijk wordt gebracht. In het Brabantse Haaren is de grond prima geschikt om hun passie uit te dragen. Van eind maart tot eind juni is de mooiste tijd van het jaar, want dan oogsten zij hun koninklijke witte goud. In de winkel, die volledig ingericht is op de verkoop van het witte goud, vind je ook alle aanverwante artikelen voor een heerlijke aspergemaaltijd.

In het winkeltje bij De Moerderij hebben ze elke 2 à 3 weken vers varkensvlees. In de vriezer is altijd een voorraad (ook voor de BBQ!). Naast het heerlijke vlees heeft men ook altijd lekkere zelfgemaakte droge Moerderijworstjes, gerookte droge worstjes, plaathammm, ontbijtspek en heerlijke spekreepjes. Zij verkopen tevens lamsvlees van de Galgenhoeve<, rundvlees van en kippenvlees van het Bourgondisch Scharrelhoen. Dit wordt altijd uit de vriezer aangeboden. Daarnaast hebben we een aantal (H)eerlijke streekproducten uit de nabije omgeving zoals Abdijkaas van De Driehoek te Oosterhout, appelcider van De Vergeten Appel uit Biezenmortel en roomboter van de Ambachtshoeve uit Raamsdonk. Ook hebben we echte uitloop-eieren te koop van eigen scharrelkip! Een lang verhaal, maar ga er eens langs en u zult zich verbazen.

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

Bij den Elshorst vindt u het streekproduct: weidevlees Elshorstpuur®

Deze producten zijn gecertificeerd als Kempisch streekproduct. Varkensvlees van weidevarkens: vers vlees (diverse delen) en verwerkt vlees (saucijzen, hamburgers, gegaarde gehaktballen, schnitzels)

Weidevlees Elshorstpuur® is een uniek eigen merk van varkensvlees. Grazende varkens in de wei is bijzonder in Brabantse contreien. Passanten en bezoekers waarderen het beeld van weidevarkens in het Brabantse landschap. Kom gerust is langs om met eigen ogen te zien hoe de dieren gezond opgroeien.

Den Elshorst levert zijn klanten 100% eerlijk weidevlees (gegarandeerd antibioticavrij) van zeer goede kwaliteit. De weidevarkens krijgen de ruimte en tijd om op het juiste gewicht te komen en om mooi gerijpt weidevlees te produceren. Dat vlees wordt verwerkt in worsten, rollades en andere topproducten.

De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

De intentie bij Bioboerderij ’t Schop is om de bioboerderij nog verder te laten groeien om zodoende meer mensen te laten genieten van het platteland en puur en eerlijk eten. Gaandeweg groeit ’t Schop weer uit tot een modern gemengd bedrijf met de kringlopen gesloten.

Naast het geven van kookworkshops op hun eigen boerderij is het ook mogelijk om zelf met al hun verse, biologische producten aan de slag te gaan.

In hun prachtige, gerestylde winkel verkopen ze al hun eigen vlees en groenten; lekker, vers, betrouwbaar én betaalbaar! Op een oppervlakte van circa 100 m2 bieden zij een uitgebreid assortiment aan, met als doel de mogelijkheid te bieden om een hele maaltijd samen te kunnen stellen van biologische producten.

Bij bioboerderij ’t Schop staat men altijd graag voor iedereen klaar met hun familiaire gastvrijheid en geven u graag advies over hun producten of over bereidingswijzes!