Opa en oprichter Wiel komt nog elke dag een kijkje nemen op de plek waar hij in 1961 met 6.000 vleeskuikens begon. Meehelpen is een beter woord”. Vader en opa verzorgen de scharrelkippen en de vleesvarkens, Kleinzoon Koen doet de zeugen en de biggen. Moeder verzamelt de eieren, onderhoudt de tuin en het erf en zorgt ervoor dat de twee automaten aan de straat voor de consument dagelijks gevuld zijn met verse eieren en varkensvlees van eigen bodem. Zus Linda en broer Kees springen bij als het nodig is en Kees verzorgt de website van het bedrijf. Maria, de moeder des huizes, is er maar wat trots op. Iedereen levert een bijdrage, het is een écht familiebedrijf.

Eerlijk vlees
Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Melktap Heeswijk Dinter behoort aan de familie van den Boom. Zij hebben een melkveehouderij. Op het bedrijf hebben ze 130 melkkoeien en 65 stuks jongvee.

Sinds 2017 hebben ze het bedrijf uitgebreid met een melktap, waar je kunt genieten van heerlijke, eerlijke zuivelproducten en vleeswaren.

Daarnaast kunt u zien wat het boerenleven allemaal te bieden heeft.

De varkens lopen het gehele jaar buiten in de tuin of op andere plekken. Hier kunnen ze worden ingezet om nuttig werk te verrichten. Ze eten bijvoorbeeld onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in een bos/boomgaard wat ten goede komt aan de biodiversiteit of eten de restanten van een oogst op. Maar de varkens kunnen ook bij particulieren in de achtertuin staan als gezelschapsdier. Vraag eens naar de mogelijkheden. En naar hun inziens doen de varkens wat een varken graag doet, lekker wroeten in de grond.

Ze hebben de gehele levensloop van devarkens in eigen beheer. Op dit moment is er nog geen ruimte om een eigen beer (mannetjes varken) te hebben rondlopen. Om het varken te laten dekken gaan ze opzoek naar een geschikte beer in de buurt.

Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.

De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.

Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.

Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!

Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.

Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.

Aan de oude zeedijk tussen Blankenham en Blokzijl runt de familie Rijkelijkhuizen een biologisch varkensbedrijf, waar de varkens heerlijk buiten kunnen lopen.

Het vlees wordt verkocht via slagerij “De Groene Weg”. Ook kun je het kopen bij Fruitbedrijf en boerderijwinkel Hoekstra in Luttelgeest. Het assortiment bestaat o.a. uit hamburgers, schnitzels, saucijzen, karbonades, hamlappen en speklappen.

Voor een bestelling kun je ook mailen naar Carolien Rijkelijkhuizen. Je kunt het vlees dan afhalen bij het bedrijf.