BIO in de Polder is een biologische agrarisch familiebedrijf met akkerbouw, stieren, zoogkoeien, walnotenboomgaard (agroforestry) en camping.
Aan huis en restaurants wordt het biologisch vlees verkocht!
Assortiment: Hamburgers
Streekwinkel Wilgenhart biedt enorm veel keuze in (lokale) streekproducten van eigen en omliggende boerderijen. Ook is het mogelijk online te bestellen en af te halen. Onderbreek jouw fietstocht voor een stop bij het terras van de winkel. Met uitzicht op de weilanden geniet je er van koffie, thee, fris, ijs of gebak uit eigen keuken! En vergeet niet een rondje te maken langs de boerderijdieren en alpaca’s!
Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.
Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is
Het landbouwbedrijf Mildershoof is gelegen in Midden- Limburg nabij het prachtige natuurgebied Sarsven en de Banen. Het gras en de mais uit deze streek is de basis voor hun koeien. De melk van hun koeien is het belangrijkste product dat zij op hun bedrijf produceren. Van deze melk maken zij de ‘hieërlikste’ ambachtelijke kazen. In de moderne kaasopslag kan de kaas perfect rijpen en op smaak komen.
Naast het melken van de koeien en het bereiden van de kaas, bieden zij ook een ruim assortiment aan van hun eigen rundvlees. Dit vlees is afkomstig van eigen kalveren die zijn groot gebracht in de strostallen van Mildershoof.
Daarnaast hopen zij in de toekomst ons assortiment te kunnen uitbreiden met o.a. groenten en fruit.
In deze boerderijwinkel verkopen ze verse scharreleieren, diverse soorten vruchtensappen, muesli’s, jam, bier, dessertsaus, kaas, worst en boerenroomboter.
Ook uit de diepvries: soepkippen, kippenbouillon, lamsburgers, rundergehakt, hamburgers.
Opa en oprichter Wiel komt nog elke dag een kijkje nemen op de plek waar hij in 1961 met 6.000 vleeskuikens begon. Meehelpen is een beter woord”. Vader en opa verzorgen de scharrelkippen en de vleesvarkens, Kleinzoon Koen doet de zeugen en de biggen. Moeder verzamelt de eieren, onderhoudt de tuin en het erf en zorgt ervoor dat de twee automaten aan de straat voor de consument dagelijks gevuld zijn met verse eieren en varkensvlees van eigen bodem. Zus Linda en broer Kees springen bij als het nodig is en Kees verzorgt de website van het bedrijf. Maria, de moeder des huizes, is er maar wat trots op. Iedereen levert een bijdrage, het is een écht familiebedrijf.
Eerlijk vlees
Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!
De varkens lopen het gehele jaar buiten in de tuin of op andere plekken. Hier kunnen ze worden ingezet om nuttig werk te verrichten. Ze eten bijvoorbeeld onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in een bos/boomgaard wat ten goede komt aan de biodiversiteit of eten de restanten van een oogst op. Maar de varkens kunnen ook bij particulieren in de achtertuin staan als gezelschapsdier. Vraag eens naar de mogelijkheden. En naar hun inziens doen de varkens wat een varken graag doet, lekker wroeten in de grond.
Ze hebben de gehele levensloop van devarkens in eigen beheer. Op dit moment is er nog geen ruimte om een eigen beer (mannetjes varken) te hebben rondlopen. Om het varken te laten dekken gaan ze opzoek naar een geschikte beer in de buurt.
Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.
De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.
Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.
Bij Gijs en Janneke Tielemans ben je van harte welkom bij hun boerderijwinkel De Zuivelmand. Hier vind je de meest smaakvolle producten rechtstreeks vanaf het boerenerf. Alles wordt op de boerderijen zelf vers bereid en is vol van smaak. Na bestelling wordt alles rechtstreeks vanaf het boerenerf bij jou thuis bezorgd, daarmee zijn ze de moderne melkboer!
Je kunt de bestelling direct gaan bestellen klik dan hier.
Wij hopen u hier of bij de bezorging nog vaak te ontmoeten.