Bij [H]eerlijk vlees koop je samen met andere klanten uit de buurt een koe. Als er voldoende vleespakketten zijn besteld, wordt de koe geslacht. Het is ook mogelijk om orgaanvlees en botten van de koe af te nemen. Zodoende wordt er zo min mogelijk kostbaar vlees verspild. Het vlees dat geleverd wordt komt van Limousin koeien die opgroeien op Kijkboerderij ’t Hoogeveld en grazen in het mooie natuurgebied De Onlanden (tussen Groningen, Eelde en Peize).

Bekijk het assortiment en bestel op www.heerlijkeerlijkvlees.nl

Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.

Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.

Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:

– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking

In deze boerderijwinkel verkopen ze Hereford rundvlees van hun eigen runderen. Ook kunt u hier terecht voor kippenvlees, eieren, honing en jam, sap en siroop van bio fruit.

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.

De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.

Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.

In de bossen van landgoed Eyckenstein op de grens van Maartensdijk en Bilthoven ligt boerderij Eyckenstein. Aan de boerderij is een landgoedwinkel verbonden waar Jersey rundvlees kunt kopen. Naast rundvlees verkoopt men er ook hun eigen volkoren meel en bloem. Collegaboeren en producenten bieden bij de boerderij Eyckenstein in de landgoedwinkel een mooi aanbod van overige producten.

Ooit op Boertel de Lamperse Hei geweest?  Moet je zeker een keer naar toe gaan.

Met een heel veel enthousiasme runnen Mat en Miriam van den Broek hun  Boertel in Wanroij.

Zij geven aan dat het boerenleven hen altijd al heeft aangesproken. De vele verhalen over het boerenleven die tot hen kwamen hebben  hen doen besluiten om hier in te stappen. Al vrij snel ontdekten zij dat het hun passie is om, naast het runnen van de boerderij en het verzorgen van de dieren, deze verhalen te delen en hun gasten te enthousiasmeren. Zij hebben dan ook diverse manieren bedacht voor hun gasten om te proeven van die boerensfeer.

U bent dan ook van harte welkom om dit te komen proeven en beleven! Omdat zij allebei ook zijn opgegroeid in de regio waar zij wonen, Land van Cuyk en Noordoost-Brabant, adviseren zij jou graag waar u terecht kunt voor de gezelligste terrassen, de beste restaurants en de mooiste plekken in de natuur.”

Je moet het naar de zin hebben, dat is het doel van Mat en Miriam. Of je nu komt om te vergaderen, een nachtje blijft slapen met een groep of in uw eentje in het gastenverblijf of in de Boertel komt, iedereen is van harte welkom. Zij zijn pas tevreden als jij ook tevreden bent en gaan daarom graag met jou in overleg om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Zie ze jou snel?