Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!
Assortiment: Tartaar
Op zoek naar melk, eieren en vlees rechtstreeks van de boer? Tegenover de boerderij, staat aan de overzijde van de weg de melktap en eieren- en vriesautomaat.
Een soort mini-boerderijwinkeltje dat 7 dagen per week, 24 uur per dag open is met plek om uw fiets of auto te parkeren. De melk uit de melktap komt rechtstreeks van de koeien en wordt dagelijks bijgevuld, super vers dus!
Uit de eierenautomaat kunt u doosjes van 6 en van 10 eieren halen. Het zijn witte eieren van kippen die buiten kunnen scharrelen (vrije uitloop). De doosjes ontvangen ze graag retour voor hergebruik. Het vlees is van de melkkoeien die een goed en lang leven hebben gehad. Het aanbod varieert van gehakt, worstjes, hamburgers, biefstuk, entrecote, tartaar, sucadelappen en soepvlees.
Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.
Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.
Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René
Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.
Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:
– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking
In Lage Vuursche runt Sander Koop de enige boerderij uit die plaats. Na een bouwkundige opleiding ontmoette hij zijn liefde Marlise. Zij kwam van de boerderij. Hierdoor ging bij Sander naast de liefde voor Marlise ook de liefde voor de dieren groeien. Zijn schoonouders hadden een breed georiënteerd melkveehouderijbedrijf. Naast de koeien hadden ze kippen en schapen, verhuurden ze weiland aan paardeneigenaren en hadden ze zoogkoeien.
In 2015 verkeren Sander en Marlise in de gelukkige omstandigheid om de boerderij van Marise’s ouders over te nemen en sindsdien zet Sander zich volledig in voor o.a. zijn runderras Charolais. Echter dat de koe en de stier uiteindelijk in het slachthuis eindigt vindt hij, omdat hij er niet van terug ziet, zonde daarom hebben ze een aantal jaar gelden voor het eerst een koe laten slachten en het vlees gedeeld met familie, vrienden en kennissen. Het Charolaisvlees heeft een voortreffelijke kwaliteit. Hij beleefde er zoveel plezier aan dat hij ook andere wil laten genieten van het product. En zo is het idee ontstaan om het vlees uit eigen gelederen te verkopen. Een stukje vlees dat in het Lage Vuursche is opgegroeid en wordt verkocht. Een prachtig initiatief.
Meer dan 30 jaar fokken zij het Belgisch Wit Blauwe rund. Het vlees van dit ecologische ras is mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels. Voor de beste constructie van het vlees krijgen de runderen uitgebalanceerd voer. Stro, hooi en mais worden door henzelf geteeld.
De koe wordt pas geslacht als er voldoende mensen zijn die een vleespakket besteld hebben. Verder is er barbecue vlees los te bestellen.
Over onze Keurslagerij
Walter Poleij is bedrijfsleider van de winkel in de Langestraat en verantwoordelijk voor alles wat er in de winkel gebeurt. “Doordeweeks staan er veel ervaren krachten in de winkel, die in het weekend worden aangevuld met jonge zaterdagkrachten. Daarnaast werkt mijn moeder nog twee dagen mee in de winkel. Bij elkaar hebben wij een fantastisch team. Wij kennen de meeste klanten bij naam en door het brede assortiment hebben wij ook een breed publiek. Sinds enige tijd is ons team versterk met Tim Voskuil en Tjalle Jong, uitstekende jonge enthousiaste slagers. Daar zijn wij erg blij mee want vakslagers zijn schaars. Hierdoor hebben wij meer tijd om eigen specialiteiten te maken. Samen met mijn vader maken wij bijvoorbeeld heerlijke worstsoorten, vleeswaren en alle panklare artikelen en presenteren deze in de winkel. Het is leuk dat wij met z’n drieën het echte slagersvak uit kunnen oefenen.”
Versspeciaalzaak
Voor het vlees van Poleij geldt: betrouwbare topkwaliteit van dieren die op een natuurlijke en diervriendelijke manier gefokt worden. De leveranciers zijn zorgvuldig uitgekozen en werken al jaren met Poleij samen. Naast vlees verkoopt Poleij ook groenten, fruit, salades en maaltijden in de winkel. Walter: “Wij hebben veel Westlandse en Hollandse producten in ons assortiment, zoals Westlands kasbonen, bloemkool, tomaten, komkommers, asperges en paprika’s. Niet zo’n breed assortiment als bij de groenteboer maar wel allemaal topproducten die aansluiten bij de kwaliteit van onze vleesproducten. Ook hebben wij een uitstekende kaasleverancier en hebben sinds kort ook fantastisch kookgerij in ons assortiment. Eigenlijk zijn wij ook versspecialist maar wij blijven natuurlijk bovenal een Keurslager.”
Uitbreiding
Poleij, keurslager & Partyservice is de afgelopen 75 jaar meegegroeid met de markt en een one-stop-shopping voor hun klanten. “Wij breiden ons assortiment nog steeds verder uit en durven best voorop te lopen door in te spelen op de trends. Wij hebben steeds meer specials, dit zijn eigenlijk gewoon een soort vleesgebakjes. Onze klanten willen graag aparte producten maar hebben vaak niet de tijd om die zelf te bereiden. Vaak is het ook te kostbaar omdat je veel verschillende ingrediënten nodig hebt.
HET VLEES VAN BAVETTE VOOR THUIS ZET DE MOOISTE GERECHTEN OP TAFEL
De smaken van Bavette thuis beleven? Dat kan! In onze winkel is al het vlees van onze eigen Wagyu en Hereford runderen te koop. Bent u op zoek naar een heerlijke juicy steak, een groot braadstuk voor een diner of gewoon een pondje gehakt dan bent u in de boutique van bavette aan het juiste adres. Al ons vlees word 14 dagen gerijpt in de been, hierdoor komen de smaken het beste tot hun recht. Geen zin om zelf te koken dan hebben wij voor u de producten “ made by bavette”.
De mensen van Bavette zullen u volledig informeren over de verschillende eigenschappen van onze runderen, steaks en bereidingen.