Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.

Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

De Ruijter Vlees & Meer is een familiebedrijf midden in het Groene Hart. Sinds 1965 fokken zij met twee soorten runderen te weten van Belgische blauwe dikbilkoeien en Black Angus koeien. Het welzijn van de prachtige koeien staat daarbij centraal. Alle dieren worden op een verantwoordelijke wijze grootgebracht, waarbij de koeien het grootste gedeelte van het jaar in de wei genieten. Rechtstreeks van onze boerderij naar uw bord. Broers Jan en Kees runnen het familiebedrijf met passie. Bij De Ruijter vindt u alleen het allerbeste vlees van hun eigen kudde vleesras koeien. De runderen groeien op in een stressvrije omgeving, waar ze de vrijheid hebben om te grazen op de uitgestrekte weiden. We zorgen ervoor dat ze gezond en natuurlijk voedsel krijgen wat resulteert in vlees met de heerlijkste smaak en malse structuur. 
Tevens verkopen zij ook scharrelkip van Tante Door en Scharrelvarkensvlees. Deze producten zijn net als het rundvlees ook in kleine hoeveelheden verpakt, bevroren en zelf uit te zoeken in de vriezers.

Naast een winkel bij de boerderij is er ook een webshop (thuisbezorgen mogelijk). Boerderijwinkel Vlees & Meer kun je vanaf nu naast Scharrel Rund-Kip- en Varkensvlees ook terecht voor je ambachtelijke sauzen, soepen, kruiden, sappen, vleeswaren, salades, borrelhapjes, borrelplanken, partypan, borrelbrood, toast, chips, ijs, complete ambachtelijk bereide gerechten, vega/vleesvervangers, cadeau- en kerstpakketten.

In de lunchroom (binnen en terras) kunt u genieten van een heerlijke kopje koffie / Thee / Sap met vers gebak. Daarnaast is er een heerlijke lunch- en borrelkaart.

Bij ambachtelijk slagerij A. Klaasse Bos en Zonen kan je terecht voor je vlees, maar ook voor maaltijden, aardappelen, salades, barbequevlees en sausen. Je kunt het bij hen halen, maar ook bestellen en laten thuis bezorgen in de Regio..

U bent van harte welkom bij Slagerij Zwaard in hun geheel vernieuwde slagerij in De Lier! Wie van lekkere en eerlijke producten houdt is hier aan het juiste adres! De oven draait iedere dag en zij zijn dagelijks bezig met exclusieve vleesspecialiteiten en worstsoorten uit eigen keuken. Hoe dat allemaal gemaakt wordt kunt u zien op hun website en via youtube. Ook voor uw complete barbecuefeest of een mooi buffet kunt u prima bij hen terecht. Salades, warme saté, lekkere worstschotels en warme beenham komen allemaal uit eigen keuken!

Iedere 3-4 weken verkopen wij Limousin puur natuur rundvlees vers van het mes, niet diepgevroren en geheel vrij van toevoegingen.  100% puur natuur rundvlees!

Op ambachtelijke wijze snijdt de slager alle soorten rundvlees, in zijn mobiele slagerij bij ons op het erf. Al het gesneden vlees wordt verdeeld in de bestelde pakketten, verpakt en gelabeld en dezelfde dag nog uitgegeven. De kortste keten, vers vlees en minimale voorraden. Wel zo duurzaam.

Al onze pakketten bevatten: biefstuk, entrecote, hacheevlees, braadlappen, riblappen, sucadelappen, bieflappen, tartaar, mergpijpje en een schenkel en soepvlees voor een heerlijke bouillon.

Jan en Baukje Brouwer, jonge melkveehouders in Nijeveen runnen de boerderij aan de Dorpsstraat 89 . Zij zijn ondernemers met een passie voor het vak en besteden veel aandacht aan hun dieren en dat willen zij ook naar de buitenwereld uitstralen. Sinds 1 april 2019 wonen zij op de boerderij aan de Dorpsstraat. Door hun verhaal te vertellen en hun producten te verkopen willen zij de boerderij en alles wat er gebeurt weer dichter bij de maatschappij zetten. Kom langs en ervaar het zelf de passie van Jan en Baukje!

Bij de Melktap aan de Dorpsstraat 89, te Nijeveen verkoopt men naast melk, ook zuivelproducten, eieren, vlees, en een beperkt aanbod aan groente. Voor vlees kunt u er terecht op zaterdag zowel voor hun rundvlees van eigen koeien als voor het varkensvlees van Piggy’s Palace in Bathmen.

Op zaterdag is er ook een mogelijkheid om koeien te bekijken en te aaien/knuffelen.

HET VLEES VAN BAVETTE VOOR THUIS ZET DE MOOISTE GERECHTEN OP TAFEL
De smaken van Bavette thuis beleven? Dat kan! In onze winkel is al het vlees van onze eigen Wagyu en Hereford runderen te koop. Bent u op zoek naar een heerlijke juicy steak, een groot braadstuk voor een diner of gewoon een pondje gehakt dan bent u in de boutique van bavette aan het juiste adres. Al ons vlees word 14 dagen gerijpt in de been, hierdoor komen de smaken het beste tot hun recht. Geen zin om zelf te koken dan hebben wij voor u de producten “ made by bavette”.
De mensen van Bavette zullen u volledig informeren over de verschillende eigenschappen van onze runderen, steaks en bereidingen.