In Lage Vuursche runt Sander Koop de enige boerderij uit die plaats. Na een bouwkundige opleiding ontmoette hij zijn liefde Marlise. Zij kwam van de boerderij. Hierdoor ging bij Sander naast de liefde voor Marlise ook de liefde voor de dieren groeien. Zijn schoonouders hadden een breed georiënteerd melkveehouderijbedrijf. Naast de koeien hadden ze kippen en schapen, verhuurden ze weiland aan paardeneigenaren en hadden ze zoogkoeien.
In 2015 verkeren Sander en Marlise in de gelukkige omstandigheid om de boerderij van Marise’s ouders over te nemen en sindsdien zet Sander zich volledig in voor o.a. zijn runderras Charolais. Echter dat de koe en de stier uiteindelijk in het slachthuis eindigt vindt  hij, omdat hij er niet van terug ziet, zonde daarom hebben ze een aantal jaar gelden voor het eerst een koe laten slachten en het vlees gedeeld met familie, vrienden en kennissen. Het Charolaisvlees heeft een voortreffelijke kwaliteit. Hij beleefde er zoveel plezier aan dat hij ook andere wil laten genieten van het product. En zo is het idee ontstaan om het vlees uit eigen gelederen te verkopen. Een stukje vlees dat in het Lage Vuursche is opgegroeid en wordt verkocht. Een prachtig initiatief.

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte.  Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.

Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.

De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.

Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.

Ooit op Boertel de Lamperse Hei geweest?  Moet je zeker een keer naar toe gaan.

Met een heel veel enthousiasme runnen Mat en Miriam van den Broek hun  Boertel in Wanroij.

Zij geven aan dat het boerenleven hen altijd al heeft aangesproken. De vele verhalen over het boerenleven die tot hen kwamen hebben  hen doen besluiten om hier in te stappen. Al vrij snel ontdekten zij dat het hun passie is om, naast het runnen van de boerderij en het verzorgen van de dieren, deze verhalen te delen en hun gasten te enthousiasmeren. Zij hebben dan ook diverse manieren bedacht voor hun gasten om te proeven van die boerensfeer.

U bent dan ook van harte welkom om dit te komen proeven en beleven! Omdat zij allebei ook zijn opgegroeid in de regio waar zij wonen, Land van Cuyk en Noordoost-Brabant, adviseren zij jou graag waar u terecht kunt voor de gezelligste terrassen, de beste restaurants en de mooiste plekken in de natuur.”

Je moet het naar de zin hebben, dat is het doel van Mat en Miriam. Of je nu komt om te vergaderen, een nachtje blijft slapen met een groep of in uw eentje in het gastenverblijf of in de Boertel komt, iedereen is van harte welkom. Zij zijn pas tevreden als jij ook tevreden bent en gaan daarom graag met jou in overleg om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Zie ze jou snel?

Welkom bij Slagerij de Halte, hier stop voor het lekkerste vlees. Zij steken de ambacht van vroeger in een nieuw jasje met behoud van kwaliteit. Wat kunt u er allemaal verwachten: vlees van hoge kwaliteit en een zeer ruime keuze ( denk aan cote de boeuf, rib eye, entrecote, jodenhaas, spareribs en paté).

En vergeet niet producten uit hun eigen worstmakerij of het uitgebreide aanbod aan overheerlijke traiteurmaaltijden, allemaal uit eigen keuken!

U kunt bij hen ook terecht voor soepen, sauzen, kruiden en een heerlijke bijpassende wijn van onze wijnafdeling.
Met de gratis wijn service brengt men uw doosje wijn gratis thuis. Waar vind je dat nog. Gratis.

Kortom, loop binnen en u kunt met eigen ogen zien hoe zij elk stukje vlees vers voor u verwerken.
Niks voorgesneden of verpakt, gewoon vers van het mes!

Tot binnenkort in onze slagerij in Zandvoort.

Sinds 2016 is men bij Soetendaal bezig met het verkopen van vlees.

Al jaren hebben zij een bedrijf met koeien en kalveren. Wat begon is als een hobby, is ondertussen een goedlopend bedrijf met meerdere takken, waaronder een winkel.

Aan de basis van het bedrijf heeft wel een paar honderd mestkalveren, de echte liefde zit echter in de dikbillen van het ras Belgisch Blauw. Waar me is begonnen met een aantal koeien en kalveren omdat het zo leuk was, is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf wat fokt voor het verbeteren van het ras maar ook van de slacht voor de verkoop van heerlijk rundvlees.

Bij Soetendaal verkopen ze vleespakketten maar ook losse bestellingen. Daarnaast is er voor de gewone bezoekers ook altijd vlees op voorraad. Het vlees wat na slachting niet verkocht is in bestellingen vacumeren ze en gaat de koeling in. Ze verkopen hoofdzakelijk vlees wat nog niet ingevroren is geweest.

De Ruijter Vlees is een familiebedrijf midden in het Groene Hart. Sinds 1965 fokt en verzorgt de familie Belgische wit-blauwe dikbilkoeien in Polsbroek.

Belgische dikbilkoeien staan bekend om hun imposante spiermassa. Hoewel hun grootte en gewicht indrukwekkend zijn, hebben ze een zeer zacht karakter.

Broers Jan en Kees runnen het familiebedrijf met passie. Het welzijn van de prachtige koeien staat daarbij centraal. Alle dieren worden op een verantwoordelijke wijze grootgebracht en afgemest, waarbij ze het grootste gedeelte van het jaar in de wei genieten.

Naast een winkel bij de boerderij is er ook een webshop (thuisbezorgen mogelijk).

Bij ambachtelijk slagerij A. Klaasse Bos en Zonen kan je terecht voor je vlees, maar ook voor maaltijden, aardappelen, salades, barbequevlees en sausen. Je kunt het bij hen halen, maar ook bestellen en laten thuis bezorgen in de Regio..

U bent van harte welkom bij Slagerij Zwaard in hun geheel vernieuwde slagerij in De Lier! Wie van lekkere en eerlijke producten houdt is hier aan het juiste adres! De oven draait iedere dag en zij zijn dagelijks bezig met exclusieve vleesspecialiteiten en worstsoorten uit eigen keuken. Hoe dat allemaal gemaakt wordt kunt u zien op hun website en via youtube. Ook voor uw complete barbecuefeest of een mooi buffet kunt u prima bij hen terecht. Salades, warme saté, lekkere worstschotels en warme beenham komen allemaal uit eigen keuken!