Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.
Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.
Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René
Boerderij ‘De Steenoven’ is sinds 1921 in bezit van familie Pelgrom. Op dit moment staat de 4e generatie boer aan het roer. Ronald, Petra en hun dochters Elin, Nele en Liv wonen en werken op deze prachtige plek. Samen met hun medewerkers staan zij voor hun dieren, gasten en klanten klaar. Zij halen voldoening uit hun samenwerking en het verbinden met jou!
Naast hun melkveestal staat het ijshuisje, hier verkopen ze 20 smaken boeren-ijs. De kinderen kunnen heerlijk spelen in hun uitgebreide speeltuin met glijbaan, stormbaan en trampoline. Vanaf het koeienpodium kun je hun stal en koeien bekijken!
Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.
Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:
– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking
In deze boerderijwinkel verkopen ze Hereford rundvlees van hun eigen runderen. Ook kunt u hier terecht voor kippenvlees, eieren, honing en jam, sap en siroop van bio fruit.
Vanaf april 2020 is de boerderijwinkel, aan huis geopend.
Hierin verkopen zij verschillende lokale producten, tegen een eerlijke prijs, voor zowel consument, als boer.
Denk hierbij aan hun eigen varkens- en lamsvlees, maar ook rund- en kippenvlees, eieren, kaas, aardappelen en andere streekproducten. Ook voor mooie cadeaupakketten bent u bij hun op het juiste adres!
Eind 2015 hebben Arie-Nijs en Ada Korevaar een nieuwe stal gebouwd voor hun koeien waardoor
de melkstal en het tanklokaal vrij kwamen in hun oude stal. Ada wilde altijd al graag meer contact met de mensen. Dit miste zij erg nadat ze was gestopt met werken als leidinggevende in het
ziekenhuis. De opening van hun nieuwe stal was in april 2016. Ze hebben er hard aan gewerkt om de winkel toen te laten zien. Inmiddels is veel veranderd in de winkel. Regelmatig moet Ada in de winkel schuiven en verhuizen om alles kwijt te kunnen.
U kunt bij Riekje’s Hoeve terecht voor groenten en fruit, heerlijk mals rundvlees van eigen boerderij. Daarnaast verkopen zij vers gelegde eieren van hun eigen kippen. Voor verse melk, rechtstreek van koe staat er de melktap kunt u ook bij hen terecht.
Verder hebben zij in het assortiment opgenomen: aardappels, appels, peren, kaas en zuivel wat ze rechtstreeks gaat halen bij de boerderijen in de omgeving.
Bent u op zoek naar een origineel en leuk cadeau? Ook dan bent u aan het juiste adres bij Riekje’s Hoeve.
Wat denkt u van kippenvoer, koeienvoer, smeerolie, kruipolie, chocolade repen met dankoe, loeigoeie verjaardag, aardigeitje erop, advocaat, nootjes, snoep, sap, worst, kaas, koek enz.
Alle cadeau-artikelen worden uiteraard leuk voor u ingepakt.
Ook voor kerstpakketten of een origineel bedankpakket voor uw werknemer(s) kunt u bij hen terecht.
Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van een heerlijk bakje koffie of een high-tea vanaf 2 personen.
Zoals u leest hebben ze veel om u te laten zien, wat u bij hen zoal kunt doen en kopen.
We hopen graag tot ziens!
Hartelijke groeten,
Arie-Nijs en Ada Korevaar
Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen hand. Het verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.
Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.
Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.
Op de Zandkant is het mogelijk om het vlees van eigen koeien van het ras Blonde d’Aquitaine te proeven. De koeien lopen het grootste deel van het jaar in het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen.
Het vlees van een Blonde koe of stier is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land. Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!
Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte. Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.
Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.
De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.
Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.