Bij [H]eerlijk vlees koop je samen met andere klanten uit de buurt een koe. Als er voldoende vleespakketten zijn besteld, wordt de koe geslacht. Het is ook mogelijk om orgaanvlees en botten van de koe af te nemen. Zodoende wordt er zo min mogelijk kostbaar vlees verspild. Het vlees dat geleverd wordt komt van Limousin koeien die opgroeien op Kijkboerderij ’t Hoogeveld en grazen in het mooie natuurgebied De Onlanden (tussen Groningen, Eelde en Peize).

Bekijk het assortiment en bestel op www.heerlijkeerlijkvlees.nl

Eerlijk en heerlijk vlees van Blaarkoppen en varkens

Bij de Ruijsbossche Hoeve verkoopt men Piemontese rundvlees, producten van de duinboeren, producten van boeren uit de streek en Italiaanse producten. Zeker een moment om even af te stappen en langs te gaan.

BIO in de Polder is een biologische agrarisch familiebedrijf met akkerbouw, stieren, zoogkoeien, walnotenboomgaard (agroforestry) en camping.
Aan huis en restaurants wordt het biologisch vlees verkocht!

Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.

Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.

Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.

In deze boerderijwinkel hebben ze een ruim assortiment aan rundvlees producten.

In deze boerderijwinkel verkopen ze verse scharreleieren, diverse soorten vruchtensappen, muesli’s, jam, bier, dessertsaus, kaas, worst en boerenroomboter.
Ook uit de diepvries: soepkippen, kippenbouillon, lamsburgers, rundergehakt, hamburgers.

Op zoek naar melk, eieren en vlees rechtstreeks van de boer? Tegenover de boerderij, staat aan de overzijde van de weg de melktap en eieren- en vriesautomaat.

Een soort mini-boerderijwinkeltje dat 7 dagen per week, 24 uur per dag open is met plek om uw fiets of auto te parkeren. De melk uit de melktap komt rechtstreeks van de koeien en wordt dagelijks bijgevuld, super vers dus!

Uit de eierenautomaat kunt u doosjes van 6 en van 10 eieren halen. Het zijn witte eieren van kippen die buiten kunnen scharrelen (vrije uitloop). De doosjes ontvangen ze graag retour voor hergebruik. Het vlees is van de melkkoeien die een goed en lang leven hebben gehad. Het aanbod varieert van gehakt, worstjes, hamburgers, biefstuk, entrecote, tartaar, sucadelappen en soepvlees.