BIO in de Polder is een biologische agrarisch familiebedrijf met akkerbouw, stieren, zoogkoeien, walnotenboomgaard (agroforestry) en camping.
Aan huis en restaurants wordt het biologisch vlees verkocht!
Assortiment: Rundergehakt
Wil je een puur stukje rundvlees eten, weten waar het vandaan komt en vindt je dierenwelzijn belangrijk ?
Koop het rechtstreeks bij de boer.
Wij hebben een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!
Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.
Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is
Het landbouwbedrijf Mildershoof is gelegen in Midden- Limburg nabij het prachtige natuurgebied Sarsven en de Banen. Het gras en de mais uit deze streek is de basis voor hun koeien. De melk van hun koeien is het belangrijkste product dat zij op hun bedrijf produceren. Van deze melk maken zij de ‘hieërlikste’ ambachtelijke kazen. In de moderne kaasopslag kan de kaas perfect rijpen en op smaak komen.
Naast het melken van de koeien en het bereiden van de kaas, bieden zij ook een ruim assortiment aan van hun eigen rundvlees. Dit vlees is afkomstig van eigen kalveren die zijn groot gebracht in de strostallen van Mildershoof.
Daarnaast hopen zij in de toekomst ons assortiment te kunnen uitbreiden met o.a. groenten en fruit.
De familie Mangelaars uit Wouwse Plantage heeft al lange tijd een familiebedrijf. Het bedrijf ging van vader op zo0n en ook de derde generatie is al werkzaam op het bedrijf.
Waar men vroeger melkvee had, heeft men het bedrijf voortgezet met de Belgisch Witblauw koeien en stieren. Als er in 2016 een nieuwe stierenstal is gebouwd, is men daar erg trots op. Sinds die tijd houden ze volgens het ‘twee sterren beter leven’ concept mooie Blonde d’Aquitaine en Parthenaise stieren. Deze dieren worden dagelijks met veel liefde en plezier verzorgd door vader Kees en zoon Timothy Mangelaars.
Voor hun huisverkoop heeft men gekozen om uitsluitend het Parthenaise vlees te verkopen. Dit is een van oorsprong Frans veeras met een unieke smaak. De kalveren worden in de wei gezoogd tot een leeftijd van acht maanden.
De stierkalveren worden nadien afgemest en worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 20 maanden.
Ze worden duurzaam en diervriendelijk gehouden op stro en krijgen een afgestemd voedselrantsoen, wat ten goede komt aan het vlees. Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.
U kunt ben hen gedurende het gehele jaar terecht voor vlees. Ook bezorgen ze aan huis in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom.
Hier koop je bewust vlees met een authentieke smaak.
In deze boerderijwinkel hebben ze een ruim assortiment aan rundvlees producten.
In deze boerderijwinkel verkopen ze verse scharreleieren, diverse soorten vruchtensappen, muesli’s, jam, bier, dessertsaus, kaas, worst en boerenroomboter.
Ook uit de diepvries: soepkippen, kippenbouillon, lamsburgers, rundergehakt, hamburgers.
Op zoek naar melk, eieren en vlees rechtstreeks van de boer? Tegenover de boerderij, staat aan de overzijde van de weg de melktap en eieren- en vriesautomaat.
Een soort mini-boerderijwinkeltje dat 7 dagen per week, 24 uur per dag open is met plek om uw fiets of auto te parkeren. De melk uit de melktap komt rechtstreeks van de koeien en wordt dagelijks bijgevuld, super vers dus!
Uit de eierenautomaat kunt u doosjes van 6 en van 10 eieren halen. Het zijn witte eieren van kippen die buiten kunnen scharrelen (vrije uitloop). De doosjes ontvangen ze graag retour voor hergebruik. Het vlees is van de melkkoeien die een goed en lang leven hebben gehad. Het aanbod varieert van gehakt, worstjes, hamburgers, biefstuk, entrecote, tartaar, sucadelappen en soepvlees.
Ze verkopen hier vlees van hun eigen Blonde d’ Aquitaine dieren, wat dus puur vlees is en waar totaal géén conserveringsmiddelen, kleurstoffen of water aan zijn toegevoegd. Daarnaast ook eieren, aardappelen en soms onbespoten groenten uit hun eigen groentetuintje.
In 2013 startte vleeswinkel van der Weerd aan de Wolfshagenweg 2 te Hasselt een vleeswinkel: een bedrijf dat inspeelt op de behoefte te weten wat je eet. Een bedrijf dat vlees van eigen boerderij verkoopt, juist aan particulieren.
Smaak & kwaliteit staan bij hen hoog in het vaandel. Dus wilt u een lekker stukje vlees voor een eerlijke prijs, kom dan snel kijken en overtuig uzelf!
In de winkel wordt het vlees verkocht in kleinverpakking, diepgevroren en vacuüm verpakt. U hoeft geen kilo’s af te nemen en u kunt het thuis zo in de diepvries leggen.