In 2013 startte vleeswinkel van der Weerd aan de Wolfshagenweg 2 te Hasselt een vleeswinkel: een bedrijf dat inspeelt op de behoefte te weten wat je eet. Een bedrijf dat vlees van eigen boerderij verkoopt, juist aan particulieren.

Smaak & kwaliteit staan bij hen hoog in het vaandel. Dus wilt u een lekker stukje vlees voor een eerlijke prijs, kom dan snel kijken en overtuig uzelf!

In de winkel wordt het vlees verkocht in kleinverpakking, diepgevroren en vacuüm verpakt. U hoeft geen kilo’s af te nemen en u kunt het thuis zo in de diepvries leggen.

Eerlijk, natuurlijk en lokaal, dat is wat men op Proefland wil zijn, doen en uitdragen. Hun dieren scharrelen met elkaar in de buitenlucht en hebben genoeg ruimte om zich heen.  Het vlees van hun varkens en koeien is van goede kwaliteit, doorregen, rijk aan vitamine en smakelijk.

Ben je dus opzoek naar een eerlijk & smaakvol stuk vlees?

Dan ben je bij Proeflokaal aan het juiste adres.
Daarnaast kun je bij hen ook andere lokaal gemaakte producten vinden, zoals kaas van Kaasmakerij Huig vd Graaf, mosterd uit Langbroek, Stevez’ Perencider, eieren, jam, zoetigheid en meer!

Nieuwsgierig geworden? De winkel is elke week geopend op zaterdag tussen 10:00 – 15:00 uur.  Mocht je dan niet kunnen; bestel via de webwinkel, of mail ons via info@proef.land

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Wij zijn Henry en Romy Mentink en runnen samen het familiebedrijf Bronckhorster Beef. Henry’s ouders en overgrootouders hebben altijd met liefde geboerd en een mooi bedrijf opgebouwd. Het is een geweldige uitdaging om dit erfgoed te behouden en het door te ontwikkelen naar de normen van nu. Hierbij hebben we gekozen voor een duurzame en kleinschalige bedrijfsvoering waarbinnen we luxe vleesrassen fokken en grootbrengen.

Het is een mooi gezicht om onze eigen koeien rondom het huis te zien lopen en ze op te laten groeien volgens onze eigen waarden. De volgende punten vinden wij ontzettend belangrijk om een rund een goed leven te bieden:

– Zoveel mogelijk toegang tot de wei
– Kalfjes blijven bij hun moeder
– Een familiekudde
– Stal met voldoende ruimte en stro
– Onbeperkt voedsel van goede kwaliteit
– Geen hormoon- en preventief antibiotica gebruik
– Natuurlijke dekking

Eind 2015 hebben Arie-Nijs en Ada Korevaar een nieuwe stal gebouwd voor hun koeien waardoor
de melkstal en het tanklokaal vrij kwamen in hun oude stal. Ada wilde altijd al graag meer contact met de mensen. Dit miste zij erg nadat ze was gestopt met werken als leidinggevende in het
ziekenhuis. De opening van hun nieuwe stal was in april 2016. Ze hebben er hard aan gewerkt om de winkel toen te laten zien. Inmiddels is veel veranderd in de winkel. Regelmatig moet Ada in de winkel schuiven en verhuizen om alles kwijt te kunnen.

U kunt bij Riekje’s Hoeve terecht voor groenten en fruit, heerlijk mals rundvlees van eigen boerderij. Daarnaast verkopen zij vers gelegde eieren van hun eigen kippen. Voor verse melk, rechtstreek van koe staat er de melktap kunt u ook bij hen terecht.

Verder hebben zij in het assortiment opgenomen: aardappels, appels, peren, kaas en zuivel wat ze rechtstreeks gaat halen bij de boerderijen in de omgeving.

Bent u op zoek naar een origineel en leuk cadeau? Ook dan bent u aan het juiste adres bij Riekje’s Hoeve.
Wat denkt u van kippenvoer, koeienvoer, smeerolie, kruipolie, chocolade repen met dankoe, loeigoeie verjaardag, aardigeitje erop, advocaat, nootjes, snoep, sap, worst, kaas, koek enz.
Alle cadeau-artikelen worden uiteraard leuk voor u ingepakt.

Ook voor kerstpakketten of een origineel bedankpakket voor uw werknemer(s) kunt u bij hen terecht.

Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van een heerlijk bakje koffie of een high-tea vanaf 2 personen.

Zoals u leest hebben ze veel om u te laten zien, wat u bij hen zoal kunt doen en kopen.
We hopen graag tot ziens!

Hartelijke groeten,
Arie-Nijs en Ada Korevaar

In Lage Vuursche runt Sander Koop de enige boerderij uit die plaats. Na een bouwkundige opleiding ontmoette hij zijn liefde Marlise. Zij kwam van de boerderij. Hierdoor ging bij Sander naast de liefde voor Marlise ook de liefde voor de dieren groeien. Zijn schoonouders hadden een breed georiënteerd melkveehouderijbedrijf. Naast de koeien hadden ze kippen en schapen, verhuurden ze weiland aan paardeneigenaren en hadden ze zoogkoeien.
In 2015 verkeren Sander en Marlise in de gelukkige omstandigheid om de boerderij van Marise’s ouders over te nemen en sindsdien zet Sander zich volledig in voor o.a. zijn runderras Charolais. Echter dat de koe en de stier uiteindelijk in het slachthuis eindigt vindt  hij, omdat hij er niet van terug ziet, zonde daarom hebben ze een aantal jaar gelden voor het eerst een koe laten slachten en het vlees gedeeld met familie, vrienden en kennissen. Het Charolaisvlees heeft een voortreffelijke kwaliteit. Hij beleefde er zoveel plezier aan dat hij ook andere wil laten genieten van het product. En zo is het idee ontstaan om het vlees uit eigen gelederen te verkopen. Een stukje vlees dat in het Lage Vuursche is opgegroeid en wordt verkocht. Een prachtig initiatief.

Vanaf 1999 is men bij Kleinsman begonnen met het verkopen van vlees op markten in Twente. Daarnaast zijn zij vanaf 2001 ook een eigen partyservice begonnen. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij, dus alles is in hun eigen handHet verkopen van een (h)eerlijk stukje vlees voor een betaalbare prijs afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo, dus alles in eigen hand.

Dit doen ze niet alleen thuis in de winkel maar ook op de markten in Hengevelde, Goor en Delden. Een bijzonder gezellige markt is wel de Streekmarkt Twente te Delden elke eerste zaterdag van de maand. Veel klanten komen speciaal voor de eigen gemaakte droge worst, schinken of seizoensproducten zoals beenham voor bij de asperges, komt de R in de maand dan is er bak- en bloedworst en vanuit eigen keuken bereide erwtensoep.

Een zeer geslaagde activiteit was ook de “Lente in Lentelo” weekenden die eind mei gehouden werd, dit krijgt zeker het komende jaar een vervolg. In de zomer- en wintermaanden zijn zij extra druk met het verzorgen en op locatie leveren van de vele barbecues, deze kan uitgebreid worden met stokbrood, salades, sauzen, barbecuepan. Alles wat u maar wilt. In de wintermaanden zijn het vooral de stamppotbuffetten.

Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.

De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.

Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.

Ooit op Boertel de Lamperse Hei geweest?  Moet je zeker een keer naar toe gaan.

Met een heel veel enthousiasme runnen Mat en Miriam van den Broek hun  Boertel in Wanroij.

Zij geven aan dat het boerenleven hen altijd al heeft aangesproken. De vele verhalen over het boerenleven die tot hen kwamen hebben  hen doen besluiten om hier in te stappen. Al vrij snel ontdekten zij dat het hun passie is om, naast het runnen van de boerderij en het verzorgen van de dieren, deze verhalen te delen en hun gasten te enthousiasmeren. Zij hebben dan ook diverse manieren bedacht voor hun gasten om te proeven van die boerensfeer.

U bent dan ook van harte welkom om dit te komen proeven en beleven! Omdat zij allebei ook zijn opgegroeid in de regio waar zij wonen, Land van Cuyk en Noordoost-Brabant, adviseren zij jou graag waar u terecht kunt voor de gezelligste terrassen, de beste restaurants en de mooiste plekken in de natuur.”

Je moet het naar de zin hebben, dat is het doel van Mat en Miriam. Of je nu komt om te vergaderen, een nachtje blijft slapen met een groep of in uw eentje in het gastenverblijf of in de Boertel komt, iedereen is van harte welkom. Zij zijn pas tevreden als jij ook tevreden bent en gaan daarom graag met jou in overleg om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Zie ze jou snel?

U kunt bij Slagerij Killars terecht voor een heerlijk stukje vlees, maar ook voor uw BBQ en gourmet waarbij u ook handig online uw bestelling kunt plaatsen. Slagerij Killaars bestaat al lange tijd, u kunt er alles over lezen op hun website. En heeft u al kennisgemaakt met ons assortiment en onze specialiteiten?

Tot snel in de winkel!