Het assortiment van Slagerij De Bruin is heel divers. Vanzelfsprekend vindt u bij ons het beste rund-, varkens- en kippenvlees, maar ook kunt u bij ons terecht voor diverse kruidenierswaren om uw vleesmaaltijd nog lekkerder te maken. Daarnaast hebben wij ook de lekkerste Noord-Hollandse kazen voor u op de plank en het lekkerste brood dat in De Lier wordt gebakken.

Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

Meer dan 30 jaar fokken zij het Belgisch Wit Blauwe rund. Het vlees van dit ecologische ras is mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels. Voor de beste constructie van het vlees krijgen de runderen uitgebalanceerd voer. Stro, hooi en mais worden door henzelf geteeld.

De koe wordt pas geslacht als er voldoende mensen zijn die een vleespakket besteld hebben. Verder is er barbecue vlees los te bestellen.

HET VLEES VAN BAVETTE VOOR THUIS ZET DE MOOISTE GERECHTEN OP TAFEL
De smaken van Bavette thuis beleven? Dat kan! In onze winkel is al het vlees van onze eigen Wagyu en Hereford runderen te koop. Bent u op zoek naar een heerlijke juicy steak, een groot braadstuk voor een diner of gewoon een pondje gehakt dan bent u in de boutique van bavette aan het juiste adres. Al ons vlees word 14 dagen gerijpt in de been, hierdoor komen de smaken het beste tot hun recht. Geen zin om zelf te koken dan hebben wij voor u de producten “ made by bavette”.
De mensen van Bavette zullen u volledig informeren over de verschillende eigenschappen van onze runderen, steaks en bereidingen.